Newsroom

Newsroom

Πέθανε η τελευταία βετεράνος του 1ου Παγκόσμιου πολέμου

Έφυγε από τη ζωή πλούσια σε εμπειρίες η τελευταία Βρετανίδα γυναίκα βετεράνος του 1ου Παγκοσμίου Πολέμου. Πρόκειται για τη Φλοράνς…

Έφυγε από τη ζωή πλούσια σε εμπειρίες η τελευταία Βρετανίδα γυναίκα βετεράνος του 1ου Παγκοσμίου Πολέμου. Πρόκειται για τη Φλοράνς Γκριν, ηλικίας 110 ετών,που πέθανε το Σάββατο στον οίκο ευγηρίας όπου διέμενε στην Αγγλία, όπως μεταδίδουν τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Η Φλοράνς Γκριν είχε καταταγεί στη Βασιλική Πολεμική Αεροπορία (RAF) σε ηλικία 17 ετών το 1918, είναι γνωστή ως το τελευταίο πρόσωπο που υπηρέτησε στον πόλεμο του 1914-1918.

Η κόρη της, Τζουν Εβετς είπε για τη μητέρα της ότι έζησε μια εξαιρετική ζωή και ήταν μάρτυρας κοσμοϊστορικών αλλαγών, «ήταν περήφανη για όσα έκανε και όλοι εμείς περήφανοι γι αυτήν”.

Η Γκριν είχε ενταχθεί στη RAF ως σερβιτόρα σε συσσίτιο στρατιωτικής βάσης στο Νόρφολκ, δύο μήνες πριν από την εκεχειρία. Αν και ποτέ δεν είχε σταλεί στο μέτωπο, αναγνωρίστηκε σαν να είχε υπηρετήσει στον πόλεμο.

Ο Κλοντ Στάνλεϊ Τσουλς, ο τελευταίος στρατιώτης του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, πέθανε στον οίκο ευγηρίας όπου διέμενε στο Περθ της δυτικής Αυστραλίας το Μάιο του 2011 σε ηλικία 110 ετών.

Βέλγιο: Κατάληψη στο πανεπιστήμιο της Γάνδης υπέρ των Παλαιστινίων και υπέρ της πράσινης μετάβασης

GM46aWlXwAAztWj

Βέλγιο: Κατάληψη στο πανεπιστήμιο της Γάνδης υπέρ των Παλαιστινίων και υπέρ της πράσινης μετάβασης

Oι φοιτητικές οργανώσεις «End Fossil Ghent» και «Ghent Students for Palestine» ένωσαν τις δυνάμεις τους…