Πέθανε η Μαρία Αθανασοπούλου σε ηλικία 38 ετών – Είχε διασωθεί από τον σεισμό στην Καλαμάτα ενώ ήταν 10 ημερών (video)

Η Μαρία Αθανασοπούλου, είχε ανασυρθεί ζωντανή μετά από 26 ώρες από τα ερείπια του σπιτιού της, που ισοπεδώθηκε στον σεισμό

maria

Tην τελευταία της πνοή άφησε ξαφνικά, σε ηλικία μόλις 38 ετών, η Μαρία Αθανασοπούλου. Βρέφος μόλις 10 ημερών είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο όταν είχε ανασυρθεί ζωντανή από τα συντρίμμια του σπιτιού της οικογένειάς της, 26ωρες μετά τον μεγάλο σεισμό του 1986 στην Καλαμάτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, πέθανε από βαρύ επιληπτικό επεισόδιο με ακαμψία, ενώ ήταν τριών μηνών έγκυος στο δεύτερο παιδί της.

Αν και διασώθηκε από τον σεισμό του 1986, η Μαρία Αθανασοπούλου είχε εντοπιστεί σοβαρά τραυματισμένη στον αυχένα, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζει σε όλη της τη ζωή σοβαρά προβλήματα υγείας.

«Ήμουν στην κούνια μου. Αυτό που με έσωσε ήταν το σίδερο από την κουνουπιέρα, το οποίο, όμως, μπήκε στον αυχένα μου. Με είχαν για νεκρή, οι γονείς μου το έμαθαν από τις ειδήσεις ότι είμαι ζωντανή», είχε πει στο Star το 2023, λίγες εβδομάδες μετά τη γέννηση του πρώτου της παιδιού.

 

Ήταν 13 Σεπτεμβρίου 1986, όταν 6 ρίχτερ ταρακούνησαν την Καλαμάτα, προκαλώντας τον θάνατο 20 ανθρώπων. Σε ένα από τα σπίτια που ισοπεδώθηκαν βρισκόταν τότε η μόλις 10 ημερών Μαρία Αθανασοπούλου. Οι διασώστες κατάφεραν να την εντοπίσουν ζωντανή μετά από 26 ώρες κάτω από τα συντρίμμια. Εκείνο που την έσωσε ήταν το σίδερο της κούνιας το οποίο ωστόσο την είχε τραυματίσει στον αυχένα.

Με αφορμή τον μεγάλο σεισμό στην Τουρκία, η Μαρία είχε μιλήσει πέρσι στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα»: «Ήμουν στην κούνια μου. Αυτό που με έσωσε ήταν το σίδερο από την κουνουπιέρα, το οποίο, όμως, μπήκε στον αυχένα μου. Με είχαν για νεκρή, οι γονείς μου το έμαθαν από τις ειδήσεις ότι είμαι ζωντανή».

 

Συντετριμμένος ο πατέρας της, ο οποίος βρισκόταν βράχος δίπλα της όλα αυτά τα χρόνια, μίλησε στην εκπομπή για τον χαμό της κόρης του, η οποία σώθηκε από τον σεισμό, ωστόσο αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας όλα τα χρόνια της ζωή της: «Έμεινε 26 ώρες στα συντρίμμια, είχε μια βαθιά ουλή στον αυχένα που της άφησε προβλήματα, δεν αναπτύχθηκε ποτέ σωστά» ανέφερε ο πατέρας της και πρόσθεσε: «Οι γιατροί δεν κατάλαβαν ποτέ τι είχε. Είχε συμπτώματα της σκλήρυνσης κατά πλάκας, όμως δεν έπασχε από τη νόσο. Έπαιρνε πολλά φάρμακα, είχε αφόρητους πόνους στο κεφάλι, αστάθεια και επιληψία».

«Ποτέ ξανά στη σκοτεινιά του σεισμού στον βαμμένο κόκκινο ουρανό και σε ελπίδες που δεν θα δουν ποτέ την άνοιξη» ήταν τα λόγια του πατέρα την ημέρα που η οικογένεια αποχαιρέτησε τη Μαρία, ζητώντας αντί στεφάνων, να υπάρχει μια ευχή.

 

 

Συνελήφθη ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ μετά από καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις

Ντεπαρντιέ

Συνελήφθη ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ μετά από καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις

Υπό αστυνομική κράτηση βρίσκεται από το πρωί ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ που βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες…