Πετάει το μπαλάκι για λειψή δικογραφία για τα Τέμπη ο Μαρκόπουλος

Κύκλοι του προεδρείου της Εξεταστικής για το έγκλημα των Τεμπών αποδίδουν στο Συμβούλιο Εφετών Λάρισας την ευθύνη για τη μη διαβίβαση στη Βουλή ολόκληρης της δικογραφίας που έχει συντάξει ο εφέτης – ανακριτής Λάρισας, καθώς από τα στοιχεία που έφτασαν στο Κοινοβούλιο λείπουν οι απολογίες των κατηγορουμένων.

Μαρκόπουλος

Στο συμβούλιο Εφετών Λάρισας πετάει το μπαλάκι για τη λειψή δικογραφία για το έγκλημα των Τεμπών που ήρθε στη Βουλή, ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής, Δημήτρης Μαρκόπουλος.

Ειδικότερα κύκλοι του προεδρείου της Εξεταστικής, αναφέρουν ότι η επιτροπή με επιστολές της στις 15/12 και 24/1 «ζήτησε από το αρμόδιο υπουργείο Δικαιοσύνης αντίγραφα των σχετικών εγγράφων – ανακρίσεων της Εισαγγελέας Εφετών Λάρισας» και ότι «με δική του αξιολόγηση το αρμόδιο Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε να διαβιβάσει το υλικό το οποίο από την πρώτη στιγμή».

Προσθέτουν δε, μεταξύ άλλων, ότι η αξιολόγηση του υλικού που κρίνεται κάθε φορά ότι δύναται να χορηγηθεί σε μια άλλη αρχή αφορά αποκλειστικά και μόνο την εισαγγελική αρχή που χειρίζεται την υπόθεση».

Αναλυτικά κύκλοι του προεδρείου αναφέρουν τα εξής: «Η εξεταστική επιτροπή με επιστολή της στις 15/12/2023 και με υπομνηστική επιστολή στις 24/1/2024 ζήτησε από το αρμόδιο υπουργείο Δικαιοσύνης αντίγραφα των σχετικών εγγράφων – ανακρίσεων της Εισαγγελέας Εφετών Λάρισας. Η Εισαγγελία Εφετών Λάρισας βρίσκεται κατά το στάδιο της κύριας ανάκρισης και ως εκ τούτου με δική του αξιολόγηση το αρμόδιο Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε να διαβιβάσει το υλικό το οποίο από την πρώτη στιγμή, όπως επισημαίνετε, έχει τεθεί στη διάθεση σας προκειμένου να συντάξετε το πόρισμα σας εντός του χρόνου που η Επιτροπή μας έχει ορίσει. Ως εκ τούτου, η αξιολόγηση του υλικού που κρίνεται κάθε φορά ότι δύναται να χορηγηθεί σε μια άλλη αρχή αφορά αποκλειστικά και μόνο την εισαγγελική αρχή που χειρίζεται την υπόθεση».

Υπενθυμίζεται ότι στη δικογραφία που εστάλη στους βουλευτές δεν υπάρχουν οι απολογίες των κατηγορουμένων, καθώς και άλλα έγγραφα που είχαν καταθέσει μάρτυρες ενώ έχουν διαβιβαστεί μηνυτήριες αναφορές, εκθέσεις εξέτασης μαρτύρων, τα πορίσματα εκθέσεων πραγματογνωμοσυνών και το πόρισμα Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για το σιδηροδρομικό δυστύχημα.

Να σημειωθεί ότι η γαλάζια πλειοψηφία στην Εξεταστική έκανε τα αδύνατα δυνατά προκειμένου κρίσιμοι μάρτυρες να μην καταθέσουν στην Επιτροπή, απορρίπτοντας τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης, στο πλαίσιο της κυβερνητικής επιχείρησης συγκάλυψης.

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

kikilias 0

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δήλωση για τις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, αναφέροντας…

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

6205146

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα…

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

GMRAAiCWsAAsIeK

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

Η αστυνομοκρατία καλά κρατεί στην Θεσσαλονίκη, φτάνοντας σήμερα στα όρια της γελοιότητας, όταν δεκάδες αστυνομικές…