Newsroom

Newsroom

Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου: Κάθε λεπτό που περνά η Κως επιστρέφει σε ομαλούς ρυθμούς

Το πρώτο φως της ημέρας έδειξε ότι η Κως άντεξε, δήλωσε ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, ο οποίος βρίσκεται στο νησί της Κω, συντονίζοντας τις προσπάθειες επούλωσης των πληγών που προκάλεσε η ισχυρή σεισμική δόνηση.

5971db871dc52417248b4e0a

«Από εδώ και πέρα, κάθε λεπτό που περνά δείχνει ότι το νησί επιστρέφει στους ομαλούς ρυθμούς του χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα» πρόσθεσε μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο. 

Όπως ανέφερε ο κ. Χατζημάρκος, «το δυσάρεστο είναι ότι είχαμε το τραγικό περιστατικό με τον θάνατο δύο νέων ανθρώπων (πρόκειται για 22χρονο Σουηδό και 30χρονο Τούρκο που είχαν έρθει για διακοπές στο νησί) και τον τραυματισμό πέντε άλλων επισκεπτών».

Τα προβλήματα σε ό,τι αφορά τις υποδομές εντοπίζονται στο λιμάνι της Κω και αναμένεται πολύ σύντομα να υπάρξουν οι αναγκαίες παρεμβάσεις, έτσι ώστε να γίνει ξανά λειτουργικό και να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι συγκοινωνίες, συμπλήρωσε.

Παράλληλα, σε δήλωσή του ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Χαράλαμπος Κόκκινος επισήμανε ότι «απαιτείται η ψυχραιμία όλων και η αποτελεσματική κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού για να επουλώσουμε τις πληγές που άφησε η επέλαση του εγκέλαδου στην Κω». Όπως είπε, ήδη συνεργεία μηχανικών έχουν ξεκινήσει τους ελέγχους για την καταλληλότητα των κτηρίων και για τον καθαρισμό των δρόμων.

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…