Newsroom

Newsroom

Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγίου στο koutipandoras.gr: “Αυτόπτες μάρτυρες λένε ότι ο καπετάνιος έριξε εσκεμμένα το πλοίο στα βράχια”

Έπειτα από τη τεράστια τραγωδία με τη βύθιση του δουλεμπορικού κοντά στη Λαμπεντούζα που στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 700 ανθρώπους, 3

rodos navagio1 0

Έπειτα από τη τεράστια τραγωδία με τη βύθιση του δουλεμπορικού κοντά στη Λαμπεντούζα που στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 700 ανθρώπους, 3 μετανάστες πνίγηκαν σε ναυάγιο κοντά στην ακτή της παραλίας του Ζέφυρου στη Ρόδο, όταν το πλοίο στο οποίο επέβαιναν προσέκρουσε σε βράχια.

Το koutipandoras.gr επικοινώνησε με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγίου, Γιώργο Χατζημάρκο ο οποίος μετέβη στην παραλία σχεδόν αμέσως όταν ενημερώθηκε για το συμβάν.

“Η διάσωση των μεταναστών έχει ολοκληρωθεί με 23 άτομα να βρίσκονται νοσοκομείο της Ρόδου ενώ τα υπόλοιπα να έχουν οδηγηθεί στα κρατητήρια”, είπε ο Περιφερειάρχης.

Όπως είπε ο κ. Χατζημάρκος επικαλούμενος τα όσα δήλωσαν στις Αρχές αυτόπτες μάρτυρες, “το πλοίο ενώ προσέγγισε την ακτή έκανε έναν ξαφνικό ελιγμό σε βράχια ο οποίος πιθανώς να ήταν εσκεμμένος από τον καπετάνιο”.

“Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχα πριν λίγο από εκπρόσωπο του λιμενικού, ο αριθμός των μεταναστών ανέρχεται στα 90 άτομα”.

Όπως δήλωσε στο koutipandoras.gr ο κ. Χατζημάρκος, “αυτήν την ώρα οι αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν από τα άτομα ποιός είναι ο καπετάνιος ώστε να προχωρήσει η έρευνα”.

rodos navagio 0

 

Διαβάστε: Ναυάγιο με μετανάστες στη Ρόδο – Τρεις νεκροί (φωτό+βίντεο)

 

 

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…