Newsroom

Newsroom

Περιφερειακή Αναγέννηση: Λιμάνι Αλεξανδρούπολης: Τί πανηγυρίζουν στην Περιφέρεια; Την καθυστέρηση κατά 4-5 χρόνια ή την αύξηση του κόστους

«Τον Αύγουστο του 2011 επιμέναμε για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης: «Η γραφειοκρατία των τύπων, τα πιθανά λάθη, οι τυπικές προϋποθέσεις…

«Τον Αύγουστο του 2011 επιμέναμε για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης: «Η γραφειοκρατία των τύπων, τα πιθανά λάθη, οι τυπικές προϋποθέσεις και η καχυποψία δεν πρέπει ανατρέψουν την ουσία, που είναι η ανάγκη ολοκλήρωσης του έργου… Μένουμε χρόνια πίσω. ..Τα όποια λάθη και παραλείψεις υπήρξαν, έπρεπε να καταλογισθούν αλλά ταυτόχρονα, είναι θέση μας, έπρεπε να δοθεί λύση δίχως να χαθεί χρόνος. Γιατί με τη λύση των νέων διαδικασιών -κατά την άποψή μας- η ζημιά θα είναι πολύ μεγαλύτερη.» …

Τότε ο κ. Γιαννακίδης, αντί να δώσει την λύση κρατούσε θέση τρίτου και Πόντιου Πιλάτου και οδηγηθήκαμε, αντί για συμπληρωματική σύμβαση, σε νέες χρονοβόρες και κοστοβόρες διαδικασίες. Τότε μας έλεγε ότι η συμπληρωματική σύμβαση των 10 εκ. ευρώ «δεν είναι επιλέξιμη» και ότι το πρόβλημα είναι του Υπουργείου. (Σχετικά βλέπετε δηλώσεις του: https://www.youtube.com/watch?v=szA1sBXGdqg .Περί συμπληρωματικών συμβάσεων, μεταξύ άλλων: http://www.espa.gr/elibrary/Ε.Ι.2_6_Symfono_apodohis_oron_ver2.doc )

Τώρα πανηγυρίζουν «επιτυχία», για έργο που εκτελείται από το Υπουργείο ΠΕ.ΚΑ!!! Λυπούμαστε αλλά ,δυστυχώς, επιβεβαιωθήκαμε πλήρως, διότι:

Μέχρι τις αρχές του 2011,με εργολαβία που ξεκίνησε το 2008, είχε γίνει το 83% του έργου «Εκβάθυνση λιμενολεκάνης και εκσκαφή διαύλου λιμένα Αλεξανδρούπολης» και απαιτούνταν ακόμη ένα ποσό το πολύ 8-10 εκατομμύρια ευρώ για την ολοκλήρωσή του και σύντομο χρονικό διάστημα!

Η στάση της Περιφέρειας οδήγησε το Υπουργείο σε νέα μελέτη, με νέες τιμές, νέα δημοπράτηση και απαιτούνται 22 εκατ. €(!!!), δηλαδή επιπλέον 12 εκατομμύρια ευρώ περίπου και έχουμε δεδομένη την καθυστέρηση τεσσάρων -πέντε(4-5) ετών, με πολλαπλές απώλειες για τον τόπο!

Στην Ελλάδα της φτώχειας, της ανέχειας και των περικοπών, όπου το κάθε ευρώ είναι πολύτιμο, οι τύποι της γραφειοκρατίας, στο όνομα των κανονισμών, οδήγησαν σε τεράστια ζημία της.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια ΑΜΘ, πρώην νομάρχης Ξάνθης κ. Γιώργος Παυλίδης ,με αφορμή το δελτίο τύπου της Περιφέρειας, που πανηγυρίζει για τις ενέργειες που αναγκάσθηκε το Υπουργείο να προχωρήσει, μετά την στάση της Περιφέρειας, σχολίασε:

« Το έργο του λιμανιού είναι πυλώνας για την ανάπτυξη της Περιφέρειας, άκρως απαραίτητο. Έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί το 2011.Τώρα οδηγείται στο 2015-2016. Αναρωτιόμαστε, γιατί πανηγυρίζουν; Η δεν κατάλαβαν τι έκαναν ή το κάνουν για συγκάλυψη των ευθυνών τους. Η κατάληξη της στάσης τους ήταν προβλέψιμη. Επέλεξαν τον τύπο και τη γραφειοκρατική στάση από το συμφέρον της Χώρας και του τόπου! Τώρα μετράμε βαρύ το κόστος. Τα είπαμε τότε, συγκρουσθήκαμε, δεν μας άκουσαν. Είναι δυνατό να πληρώνουμε την μόνιμη ανεπάρκεια και τα ελλείμματα τους τόσο ακριβά;»

http://www.sferikos.gr

Χαρίτσης: Ιστορική ευθύνη για αριστερές, προοδευτικές και δημοκρατικές δυνάμεις

Χαριτσης 5

Χαρίτσης: Ιστορική ευθύνη για αριστερές, προοδευτικές και δημοκρατικές δυνάμεις

Στις διεθνείς και τις εσωτερικές εξελίξεις αναφέρεται ο Αλέξης Χαρίτσης, στο κυριακάτικο σημείωμά του στο…

Μπάιντεν για επίθεση σε Τραμπ: «Δεν είναι αυτό που είμαστε ως έθνος – Δεν θα επιτρέψουμε να συμβεί κάτι τέτοιο»

joebiden

Μπάιντεν για επίθεση σε Τραμπ: «Δεν είναι αυτό που είμαστε ως έθνος – Δεν θα επιτρέψουμε να συμβεί κάτι τέτοιο»

Αναφερόμενος στα κίνητρα του δράστη είπε ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες. Κάλεσε τους…

Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Ένας 50χρονος εθελοντής πυροσβέστης το θύμα της επίθεσης

τραμπα αποπειρα

Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Ένας 50χρονος εθελοντής πυροσβέστης το θύμα της επίθεσης

Ο Κομπερατόρε είχε υπηρετήσει παλαιότερα ως αρχηγός των εθελοντών πυροσβεστών της κοινότητας Μπάφαλο, σύμφωνα με…

Απόστολος Λύτρας: Αγανάκτησαν οι συγκρατούμενοί του – Μεταφέρθηκε από το κελί του μετά από επεισόδιο

6255833

Απόστολος Λύτρας: Αγανάκτησαν οι συγκρατούμενοί του – Μεταφέρθηκε από το κελί του μετά από επεισόδιο

Από το ανακαινισμένο κελί της VIP, σε θάλαμο μαζί με δεκαπέντε άτομα και «τούρκικη» τουαλέτα,…