"Περαστικά κύριε Μητσοτάκη" σχολιάζουν συνεργάτες του πρωθυπουργού

«Κανένα επιπλέον προαπαιτούμενο, καμία περαιτέρω αξιολόγηση και καμία παραπάνω αποστολή των θεσμών, πέραν των δύο το χρόνο, που προβλέπονται για κάθε χώρα που βγαίνει από πρόγραμμα», αναφέρει το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού παραπέμποντας στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup.

5a9578b11dc52401118b45fe

Απαντώντας στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού υπογραμμίζει ότι «κάθε μέρα που περνάει σβήνουν και οι τελευταίες ελπίδες του κ. Μητσοτάκη και της ΝΔ να αποτύχει η κυβέρνηση στην προσπάθειά της να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια, που οι δικές της κυβερνήσεις την οδήγησαν».

Προσθέτει δε ότι «μετά την ξεκάθαρη και εκκωφαντική τοποθέτηση Γιούνκερ για καθαρή έξοδο τον Αύγουστο, ήρθε και η σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup, που διευκρίνισε ότι κανένα επιπλέον προαπαιτούμενο, καμία περαιτέρω αξιολόγηση και καμία παραπάνω αποστολή των θεσμών, πέραν των δύο το χρόνο, που προβλέπονται για κάθε χώρα που βγαίνει από πρόγραμμα, δεν θα ισχύει για την Ελλάδα». «Δικαιολογημένα, λοιπόν, τα νεύρα του κ. Μητσοτάκη. Περαστικά!», σχολιάζει σκωπτικά το Μαξίμου. 

Νωρίτερα, το γραφείο Τύπου της ΝΔ απαντώντας σε προηγούμενη ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Αλέξη Τσίπρα ανέφερε:

«Το ποιος πολιτικός αρχηγός έχει ταυτιστεί με το ψέμα και την πολιτική εξαπάτηση το ξέρουν πια και τα μικρά παιδιά. Όσο για τη δήθεν καθαρή έξοδο, στην οποία επιμένει ο πρωθυπουργός, η Νέα Δημοκρατία τον παραπέμπει στις δηλώσεις που έγιναν σήμερα από τον επικεφαλής του Eurogroup, Μάριο Σεντένο περί “ενισχυμένης εποπτείας” της Ελλάδας μετά τον Αύγουστο. Αν και πάλι ο κ. Τσίπρας δεν αντιλαμβάνεται ότι όλοι έχουν καταλάβει το νέο παραμύθι του, ας ξαναδιαβάσει όσα δήλωσε χθες ο κ. Τσακαλώτος». 

Διαβάστε σχετικά: Οργή Μαξίμου για Μητσοτάκη: «Είναι ή ψεύτης ή πολύ απελπισμένος ή και τα δύο»

Το παραπάνω σχόλιο της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε έρθει ως απάντηση σε σχόλιο του Μαξίμου μετά από δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη. Το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού ανέφερε συγκεκριμένα:

«Ο κ. Μητσοτάκης είτε είναι αδιόρθωτος ψεύτης, είτε πολύ απελπισμένος ή και τα δύο. Την ίδια ημέρα που ο πρόεδρος της Κομισιόν επιβεβαίωνε πως η Ελλάδα τον Αύγουστο βγαίνει με την “πιο καθαρή έξοδο” από τα μνημόνια, ο ίδιος σε ομιλία του το βράδυ ισχυριζόταν πως “το τελευταίο μεγάλο ψέμα του πρωθυπουργού είναι η δήθεν καθαρή έξοδος”».

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, «σήμερα ισχυρίστηκε πως “χρειάζεται οριστική και αμετάκλητη ρύθμιση του χρέους”, ενώ, όταν εδώ και τρία χρόνια η κυβέρνηση έδινε μάχη για το ελληνικό χρέος, ο ίδιος έλεγε ότι αυτό “δεν είναι το πιο θεμελιώδες πρόβλημα” και για να έρθει ανάπτυξη χρειάζονται μόνο “δραστικές μεταρρυθμίσεις”, κυρίως στο Δημόσιο».

Το ερώτημα που έθετε το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού ήταν «τελικά ποιος είναι ο ψεύτης; Ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της Κομισιόν ή ο κ. Μητσοτάκης;». Και καταλήγει με το υστερόγραφο: «ΥΓ. Καιρό είχε να ζητήσει εκλογές ο κ. Μητσοτάκης, αλλά θα αναγκαστεί να περιμένει ακόμα έναν χρόνο. Και μετά άλλα τέσσερα».

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

kikilias 0

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δήλωση για τις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, αναφέροντας…

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

6205146

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα…

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

GMRAAiCWsAAsIeK

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

Η αστυνομοκρατία καλά κρατεί στην Θεσσαλονίκη, φτάνοντας σήμερα στα όρια της γελοιότητας, όταν δεκάδες αστυνομικές…