Πένθος για Μητσοτάκη, ΣΚΑΙ και Πιπίνη… Η Βενεζουέλα κέρδισε έδρα στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ

Κόντρα στις ΗΠΑ, στην ΕΕ, στον Κυριάκο Μητσοτάκη, στον Ιάσωνα Πιπίνη και στα ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ...

μαδούρο1

«Νίκη» χαρακτήρισε  πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο χτην εκλογή της χώρας του στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, παρά τις επικρίσεις πολλών μη κυβερνητικών οργανώσεων και την αντίθεση των ΗΠΑ.

«Νίκη στον ΟΗΕ! Με 105 ψήφους υπέρ η Βενεζουέλα εισέρχεται στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ ως ελεύθερη και κυρίαρχη χώρα», έγραψε την Πέμπτη  στο Twitter o Μαδούρο.

Τις δύο θέσεις  για την περίοδο 2020-2022  στο Συμβούλιο διεκδικούσαν η Βενεζουέλα, η Βραζιλία και η Κόστα Ρίκα, με τις δύο πρώτες να κερδίζουν τελικά τις περισσότερες ψήφους. 

Ωστόσο ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό, τον οποίο έχει αναγνωρίσει ως μεταβατικό πρόεδρο με το που εκλέχθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά από τη… σοφή παρότρυνση του συμβούλου του για τα θέματα Λατινικής Αμερικής, Ιάσονα Πιπίνη, εκτίμησε ότι ο ΟΗΕ επέτρεψε «στη δικτατορία του Μαδούρο να κερδίσει μία θέση αίματος» στο συμβούλιο, ενώ είπε πως ο Οργανισμός «έχασε την αξιοπιστία του».

Τη δυσαρέσκειά τους δεν έκρυψαν και οι ΗΠΑ, αφού μέσω της Κέλι Κραφτ (σ.σ. πρεσβευτής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ) χαρακτήρισαν την ένταξη της Βενεζουέλας «παράλογη» 

«Είναι απλώς παράλογο μια χώρα που παραβιάζει μαζικά τα ανθρώπινα δικαιώματα όπως το πρώην καθεστώς Μαδούρο στη Βενεζουέλα να έχει το δικαίωμα να διαδραματίσει ρόλο στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Δεν θα το ανεχθώ και δεν πρέπει να το ανεχθεί ούτε ο ΟΗΕ», έγραψε στο twitter η Κραφτ.

Αγρίνιο: Άγριο οπαδικό επεισόδιο – Επιτέθηκαν σε φίλους του Ολυμπιακού που βγήκαν να πανηγυρίσουν (video)

astynomia skai

Αγρίνιο: Άγριο οπαδικό επεισόδιο – Επιτέθηκαν σε φίλους του Ολυμπιακού που βγήκαν να πανηγυρίσουν (video)

Επίθεση σε τρεις 18χρονους έκαναν άτομα με κουκούλες στο Αγρίνιο

Μούκανος για τον τραγικό θάνατο του Θόδωρου Αγγελόπουλου: Εκτινάχθηκε και έπεσε σε ένα φρεάτιο (video)

1291496

Μούκανος για τον τραγικό θάνατο του Θόδωρου Αγγελόπουλου: Εκτινάχθηκε και έπεσε σε ένα φρεάτιο (video)

«Ήμουν απέναντι. Έπεσαν οι μηχανές, σερνόντουσαν οι αναβάτες. Φωνές, πανικός, ουρλιαχτά», περιέγραψε για ο Αλέξανδρος…