Newsroom

Newsroom

Πειραματιστείτε με το εργαλείο του Reuters για το χρέος

Αρχίζει σήμερα το πρόγραμμα επαναγοράς χρέους της Ελλάδος, καθώς ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), απηύθυνε σχετική πρόσκληση προς τους…

Αρχίζει σήμερα το πρόγραμμα επαναγοράς χρέους της Ελλάδος, καθώς ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), απηύθυνε σχετική πρόσκληση προς τους υποψήφιους για συμμετοχή στη διαδικασία.

Η δημοπρασία θα γίνει σύμφωνα με την ολλανδική διαδικασία. Με αυτή, οι επενδυτές δηλώνουν σε ποια τιμή προτίθεται να διαθέσουν τα ομόλογά τους πριν αυτή καθοριστεί, ενώ δημιουργεί συνθήκες ανταγωνισμού ανάμεσα στους επενδυτές.

Απώτερος στόχος είναι να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή τιμή. Σε περίπτωση που ο ομολογιούχος προσπαθήσει να πετύχει τιμή κοντά στο ανώτατο όριο, κινδυνεύει να μείνει εκτός δημοπρασίας, εάν το ποσό της επαναγοράς συμπληρωθεί σε χαμηλότερες τιμές.

Στο μεταξύ το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters παρέχει ένα μοναδικό εργαλείο προκειμένου να πειραματιστείτε με το ελληνικό χρέος. Αλλάζοντας τα δεδομένα στον πίνακα μπορείτε να διαπιστώσετε τις διακυμάνσεις του ελληνικού χρέους ανάλογα με τις διαφορές του εύρους τιμών.

Με μια προσεκτικότερη ματιά μπορείτε να δείτε το που θα κυμανθεί η επαναγορά του ελληνικού χρέους.

Δείτε το εργαλείο του Reuters εδώ