Newsroom

Newsroom

Παυλάκης: Θα πληρώσουμε με νεκρούς και αναπήρους τη χαλάρωση απέναντι στην πανδημία

Υπάρχει πάντα η πιθανότητα για ένα νέο στέλεχος του ιού, και κανείς δεν μπορεί να ξέρει αν θα είναι πιο επικίνδυνο από τα προηγούμενα, προειδοποιεί ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ

5434350 1

Καμπανάκι κινδύνου για νέες μεταλλάξεις του κορονοϊού και νέα πανδημικά κύματα ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι, τα οποία δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι θα είναι ηπιότερα, έκρουσε ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα».

“Η επιδημία είναι εδώ, αλλά υπάρχει μία παγκόσμια τάση για άνοιγμα. Είναι προφανώς αντίδραση της παγκόσμιας κοινωνίας. Αυτό αν γίνει πολύ γρήγορα και άτακτα θα πληρωθεί, όπως πληρώνεται κάθε μέρα. Η Ελλάδα τον τελευταιο χειμώνα είχε τη χειρότερη επιδημία, σκεφτείτε ότι μετά τον Αύγουστο η Ελλάδα ήταν στους 13.000 θανάτους, τώρα έχουν υπερδιπλασιαστεί, αυτόν το χειμώνα η Ελλάδα είχε την πλειοψηφία των θανάτων, 14.000 και πάνω. Δηλαδή τα περισσότερα από τα μισά θύματα ήταν όταν είχαμε τα εμβόλια, είχαμε όλα τα μέτρα, ξέραμε όλοι τι να κάνουμε. Αυτή η χαλάρωση πληρώνεται”, τόνισε ο κ. Παυλάκης.

Όπως εξήγησε, το τίμημα που πληρώνουμε δεν είναι μόνο οι νεκροί, αλλά και οι άλλες παρενέργειες του κορονοϊού. “Δυστυχώς αυτός ο ιός κάνει θρομβωσεις, κάνει καταστροφές οργάνων, κάνει μόνιμες βλάβες. Θα έχουμε πάρα πολλούς ανάπηρους τα επόμενα χρόνια”, προειδοποίησε.

Τόνισε ακόμα πως υπάρχει πάντα η πιθανότητα για ένα νέο στέλεχος του ιού, υποστηρίζοντας πως είναι σχεδόν βέβαιο ότι μέχρι το φθινόπωρο θα υπάρξει κάτι τέτοιο, και κανείς δεν μπορεί να ξέρει αν θα είναι πιο επικίνδυνο από τα προηγούμενα. “Αυτοί που λένε ότι οι ιοί ηρεμούν και μας αφήνουν ήσυχους δεν ξέρουν τι λένε”, σχολίασε.

 

 

Άννα Παναγιωτοπούλου: Το συγκινητικό αντίο της Μαρίας Καβογιάννη – «Δεν είναι τυχαίο ότι έφυγες την ημέρα της Ανάστασης…»

Καταγραφή 7

Άννα Παναγιωτοπούλου: Το συγκινητικό αντίο της Μαρίας Καβογιάννη – «Δεν είναι τυχαίο ότι έφυγες την ημέρα της Ανάστασης…»

«Δεν θα ξεχάσω πόσο με στήριξες», ανέφερε η Μαρία Καβογιάννη για την Άννα Παναγιωτοπούλου

Ιρλανδία: Φοιτητές στο Κολέγιο Τρίνιτι έστησαν έναν καταυλισμό, διαμαρτυρόμενοι για τον πόλεμο στη Γάζα

Ιρλανδία

Ιρλανδία: Φοιτητές στο Κολέγιο Τρίνιτι έστησαν έναν καταυλισμό, διαμαρτυρόμενοι για τον πόλεμο στη Γάζα

Οι ακτιβιστές στο Τρίνιτι ζητούν από το παλαιότερο πανεπιστήμιο της Ιρλανδίας να διακόψει τους δεσμούς…