Newsroom

Newsroom

Παυλάκης: Ο κορονοϊός δεν είναι γριπούλα και δεν θα γίνει γριπούλα

Έξαρση κρουσμάτων κορονοϊού κατά την περίοδο του Πάσχα λόγω συνωστισμού αναμένει ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ

7a3095ce93ffbf0bd6f9c8c4e664e662 1

Έξαρση κρουσμάτων κορονοϊού κατά την περίοδο του Πάσχα λόγω συνωστισμού αναμένει ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ Γιώργος Παυλάκης, που μιλώντας στο Mega εξέφρασε και πάλι τη διαφωνία του με τη χαλάρωση των μέτρων.

“Το Πάσχα περιμένουμε έξαρση, όπως έγινε και πέρσι. Όσα μέτρα υπήρχαν έχουν εξαφανιστεί, όπως ξέρετε. Λέμε ότι είμαστε σε αποκλιμάκωση, αλλά προχθες είχαμε 82 νεκρούς. Ελπίζω αυτήν τη βδομάδα να αρχίσουν να πέφτουν σημαντικά, αλλά αυτό δεν είναι σίγουρο. Οπότε σε αυτήν τη συγκυρία θέλω να τονίσω ότι ο ιός είναι εδώ. Όπως βλέπετε γύρω σας έχετε πάρα πολλές μολύνσεις και πάρα πολλές από αυτές δεν καταγράφονται ουσιαστικά. Είναι ανησυχητικό ότι σε αυτήν τη συγκυρία έχουμε ακόμα τόσα κρούσματα”, ανέφερε ο κ. Παυλάκης.

Ξεκαθάρισε επίσης ότι “ο ιός είναι κακός, δεν έχει γίνει γριπούλα και δεν θα γίνει γριπούλα” και τόνισε πως ειδικά οι ανεμβολίαστοι κινδυνεύουν κάθε στιγμή.

O κ. Παυλάκης αναφέρθηκε ακόμα στα τρία “καθήκοντα” των πολιτών τις μέρες του Πάσχα: “Το πρώτο καθήκον είναι: μη μολυνθείτε. Ακούω κραυγές ότι όλοι θα μολυνθούμε, το έχουμε πάρει μοιρολατρικά. Όχι, είναι πολλοί άνθρωποι που δεν έχουν μολυνθεί και αντέχουν ακόμα. Μη μολυνθείτε, είναι κακός ο ιός. Το δεύτερο είναι: εμβολιαστείτε. Και το τρίτο είναι: τεστ αν πηγαίνετε σε συγκεντρώσεις, τεστ αν πηγαίνετε να δείτε τους παππούδες και τις γιαγιάδες ή οποιουσδήποτε ηλκιωμένους, για να έχουμε όλοι ενα ασφαλέστερο Πάσχα“.

 

Συνελήφθη ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ μετά από καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις

Ντεπαρντιέ

Συνελήφθη ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ μετά από καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις

Υπό αστυνομική κράτηση βρίσκεται από το πρωί ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ που βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες…