Newsroom

Newsroom

Παυλάκης: Αν ανοίξουμε με τόσα κρούσματα και έρθει νέο κύμα, δε θα είναι καλή διαφήμιση για τη χώρα

"Τώρα που στήσαμε όλο το σύστημα και ξέρουμε πού είμαστε, γιατί το αποδομούμε;", διερωτάται ο γιατρός-ερευνητής

5336212 1

Κάθετα αντίθετος στη χαλάρωση των μέτρων που ανακοινώθηκε χθες δήλωσε ο γιατρός-ερευνητής στις ΗΠΑ Γιώργος Παυλάκης, τονίζοντας πως ναι μεν είναι λογικό να θέλουμε να ανοίξει η χώρα εν όψει τουριστικής περιόδου, αλλά δεν μπορεί αυτό να γίνει ανεξέλεγκτα.

“Γιατί το υπουργείο έπρεπε να κάνει ανακοινώσεις για το τι θα γίνει σε ένα μήνα; Αυτό μαθηματικά, και το ξέρετε, θα οδηγήσει από σήμερα σε μία χαλάρωση. Η λογική είναι ανοίγουμε τα πάντα για να μη χάσουμε τον τουρισμό, το καταλαβαίνω απόλυτα. Αλλά πρέπει να ξέρουμε ότι αν ανοίξουμε με τόσα κρούσματα που έχουμε τώρα και αν συνεχίσει η επιδημία το καλοκαίρι και αν έρθει ένα νέο κύμα το καλοκαίρι, δε νομίζω ότι θα είναι καλή διαφήμιση για τη χώρα“, ανέφερε ο κ. Παυλάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ερωτηθείς αν πιστεύει πως θα έχουμε νέο πανδημικό κύμα το καλοκαίρι, απάντησε: “Πάντα υπάρχει πιθανότητα, πέρυσι να σας υπενθυμίσω ότι η Δέλτα άρχισε το καλοκαίρι, και το πληρώσαμε όλο το φθινόπωρο και τον χειμώνα”.

Διερωτήθηκε ακόμα τι θα γίνει με τα μέσα μαζικής μεταφοράς και τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει υποχρεωτική λήψη προληπτικών μέτρων, πέρα από την ατομική ευθύνη, σχολιάζοντας: “γιατί το έχουμε το κράτος τότε; Να μου πει και να μη σκοτώνω κανέναν και να μην κλέβω κανέναν και να τελειώνουμε, να διώξουμε και την αστυνομία. Το κράτος το έχουμε γιατί υπάρχουν σίγουρα πάρα πολλοί που δεν θα κάνουν αυτά που πρέπει. Εγώ αν βρεθώ σε ένα αεροπλάνο ή λεωφορείο με κάποιον υπερμεταδότη, δεν θέλω να μολυνθώ. Αυτούς τους ανθρώπους που θα βρουν πιο ασφαλείς χώρες μπορεί να τους χάσουμε. Οπότε πρέπει να βρούμε μια χρυσή τομή. Βεβαίως δεν πρέπει να πεινάσει ο κόσμος, αλλά τα τεστ γιατί τα καταργούν; Γιατί καταργήθηκαν όλες οι ομάδες που κάνουν τεστ στα αεροδρόμια; Ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Το ίδιο που συμβαίνει με την κατάργηση των τεστ στο σχολείο. Δεν ξέρουμε τι μας γίνεται. Το προηγούμενο διάστημα η κυβέρνηση ήθελε να γίνονται πολλά τεστ, και καλά έκανε, για να ξέρουμε πού είμαστε. Τώρα που στήσαμε όλο το σύστημα και ξέρουμε πού είμαστε, γιατί το αποδομούμε;

Ξεκαθάρισε πως “χωρίς τεστ ειμαστε τελείως τυφλοί, δεν ξέρουμε ούτε τι υπάρχει στην Ελλάδα, ούτε τι θα έρθει, ούτε τι καινούργιο θα μας βρει για το επόμενο κύμα που είναι μαθηματικά βέβαιο, ακόμα και το καλοκαίρι.

 

 

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…