Πάτση-μίτσι-κότσι

Γεμίσαμε σπασμένα πόδια, καθώς πέφτουν ο ένας μετά τον άλλον σε απευθείας μετάδοση από τα σύννεφα

Ανδρέας Πάτσης

Πάτση-μίτσι-κότσι όλοι τους με τον εθνικό τοκογλύφο των Γρεβενών. Και τώρα γεμίσαμε σπασμένα πόδια, καθώς πέφτουν ο ένας μετά τον άλλον σε απευθείας μετάδοση από τα σύννεφα. Ο Μητσοτάκης, που δεν βρήκε ικανοποιητικές τις εξηγήσεις του και τον διέγραψε. Ο Πιερρακάκης της ψηφιακής μας αναγέννησης. Ο Άδωνις της αναπτυξιακής παλιγγενεσίας. Κι από πίσω ο στρατός των αγνοούντων – ο Τσιάρας, ο Πέτσας, ο Κουμουτσάκος, ο Οικονόμου, όλος ο καλός κόσμος του καθεστώτος.

Πάτση-μίτσι-κότσι. Δεν γνώριζαν, αλλά όταν το Documento και η Δημοκρατία έγραψαν από το 2020 για τις επενδύσεις του στη δυστυχία των κόκκινων δανειοληπτών, ουδείς ενδιαφέρθηκε. Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε με τον Κάτση στη Βουλή το 2021 τα χαΐρια του με τα ΕΛ.ΤΑ., δεν εδέησαν να ασχοληθούν. Όταν η Ιερουσαλήμ βοούσε για τον έμπορο του ναού, οι ιερείς της αριστείας ήταν απασχολημένοι να δίνουν απευθείας αναθέσεις στον ίδιο. Και σε μανάβηδες για την προμήθεια υγειονομικού υλικού.

Πάτση-μίτσι-κότσι. Αλλά και στη δειλία και την αγυρτεία άριστοι, γιατί κοροϊδεύουν και τώρα. Δεν γνώριζε ο Νονός, αλλά τον έχρισε υποψήφιο σε ψηφοδέλτιο μονοεδρικής. Δεν γνώριζε ο Πιερρακάκης, αλλά του εμπιστεύτηκε μια ξεγυρισμένη «προμήθεια» μέσω ΕΛ.ΤΑ. Δεν γνώριζε ο Οικονόμου, αλλά σκάρωσε μαζί του το άθλιο δελτίο Τύπου της «απολογίας» του. Δεν γνώριζε ο Τσιάρας τον συνέταιρο της συμβίας του. Δεν γνώριζε ούτε ο Πέτσας, που τον πάντρεψε εν χορδαίς και οργάνοις.

Πάτση-μίτσι-κότσι. Με τον κουμπάρο να χρηματοδοτεί την κουμπάρα μέσω της λίστας που φέρει το όνομά του. Και με τους ευνοημένους της λίστας του κουμπάρου να κηρύσσουν μούγκα στα ΜΜΕ τους. Στα ίδια ΜΜΕ που κάνουν την τρίχα τριχιά όταν πρόκειται για κανέναν τέταρτο ξάδελφο συριζαίου. Αλλά χαμπάρι δεν πήραν την εταιρεία Πάτσης-Πάτσαινα-και υιός. Στον τελευταίο ο Μητσοτάκης ανέθεσε τη θεματική της Ν.Δ. για τα κόκκινα δάνεια! Ο πατήρ να πλουτίζει, ο υιός να διυλίζει και το πνεύμα το άγιο των ΜΜΕ να τους φροντίζει.

Πάτση-μίτσι-κότσι, βούτα εσύ και σε κρατώ να μοιράζουμε σανό, ώσπου ξαφνικά, υπό το βάρος των αποκαλύψεων, πουφ! Διαλύθηκε η χορωδία. Αλλού ο Νονός κι αλλού ο κοντινός. Πάει η μελωδία της ευτυχίας τους. Τώρα κλαψουρίζουν ότι δεν ήξεραν – αυτοί τελικώς τίποτε δεν ξέρουν. Ότι είναι αθώοι. Και αναθεματίζουν τον Πάτση γιατί το παραξήλωσε και τον τσάκωσαν με τα δάνεια στην πλάτη. Και μόνο ο ίδιος προστρέχει στον λόγο της αληθείας. Ήξεραν και τον χτυπούσαν στην πλάτη, λέει. Μαζί τα τρώγαμε, εννοεί.

Και θα εξακολουθήσουν να τα τρώνε. Διότι ο Πάτσης δεν είναι εξαίρεση. Η καθεστωτική κανονικότητά τους είναι.

Πηγή: Η Αυγή

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ