Newsroom

Newsroom

To πατρινό καρναβάλι με livestreaming δρασεις

Θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, διαγωνισμοί τραγουδιού, δράσεις Κρυμμένου Θησαυρού και το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Σάτιρας Ερασιτεχνικών Θιάσων «Μώμος ο Πατρεύς».

1 6

Προσαρμοσμένο σε συνθήκες πανδημίας θα είναι το Πατρινό Καρναβάλι, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Δήμος Πατρέων σε συνέντευξη Τύπου.   

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρθηκε κατά την εισήγησή, «παρά τη δυσάρεστη συγκυρία της μη πραγματοποίησης υπαίθριων εκδηλώσεων» η διοργανώτρια αρχή «με απόλυτα προσεκτικό οικονομικό προγραμματισμό (…) θα προσπαθήσει να προσφέρει ανάσες ζωής καθ’ όλη την καρναβαλική περίοδο». Οι δράσεις που «θα συνδέουν το Καρναβάλι με τις Τέχνες» θα μεταδίδονται τηλεοπτικά και διαδικτυακά.   

Η διοργανώτρια αρχή αναφέρει πως θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, διαγωνισμοί τραγουδιού, δράσεις του Κρυμμένου Θησαυρού, το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Σάτιρας Ερασιτεχνικών Θιάσων «Μώμος ο Πατρεύς» και πολλά άλλα «θα αξιοποιηθούν με τον καλύτερο τρόπο ώστε μέσω τηλεοπτικών μεταδόσεων και του διαδικτύου να δώσουν την ευκαιρία σε όλους να αφουγκραστούν την ατμόσφαιρα των ημερών, προσαρμοσμένη βέβαια στις ανάγκες που επιβάλλονται ώστε αυτό το Καρναβάλι να είναι το τελευταίο Καρναβάλι της οθόνης» ενώ τονίζει πως όλες οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τα τηρούμενα υγειονομικά πρωτόκολλα.  

Το κεντρικό σύνθημα «Το καρναβάλι αλλάζει» θα μεταδοθεί στους κατοίκους της Πάτρας από δύο τελάληδες: Ο παλιός και ο νέος! «Ο παλιός με την εμπειρία του θα βοηθήσει τον νέο να ενημερώσουν το κόσμο για την νέα πραγματικότητα με … χιούμορ και ελπίδα», αναφέρει η διοργάνωση. Η τελετή έναρξης θα γίνει το Σάββατο 23 Ιανουαρίου και ώρα 21.00 με όλα τα πρωτόκολλα προφύλαξης, για τους εμπλεκόμενους, λόγω covid-19, μέσα από το Δημοτικό Θέατρο και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά σε ζωντανή εκπομπή από τοπικά- περιφερειακά κανάλια και σε live streaming από site του διαδικτύου και την επίσημη σελίδα του Πατρινού Καρναβαλιού carnivalpatras.gr.          

Η διοργάνωση υπογραμμίζει ότι «αν το επιτρέψουν μάλιστα οι συνθήκες, δράσεις του Πατρινού Καρναβαλιού θα διεξαχθούν και σε ανοιχτούς χώρους». Παράλληλα έγινε γνωστό πως «προετοιμάζεται πυρετωδώς» ο πολυδύναμος πολιτιστικός πολυχώρος των «Παλαιών Σφαγείων με κέντρο αναφοράς το Πατρινό Καρναβάλι και τον Καραγκιόζη, που θα δώσει άλλη πνοή και δημιουργική κατεύθυνση στον θεσμό του Πατρινού Καρναβαλιού καθόλη τη διάρκεια του έτους».        

Τα κτίρια ανακατασκευάστηκαν στο πλαίσιο του έργου SPARC, το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας Interreg V-A Ελλάδα-Ιταλία 2014 – 2020. Ο χώρος των Παλαιών Σφαγείων θα αποτελέσει ένα πολυδύναμο πολιτιστικό χώρο για το Πατρινό Καρναβάλι και τον Καραγκιόζη, μαζί με την υλική και άυλη κληρονομιά που τα συνοδεύει, με έντονα δημιουργικό, ψηφιακό, οπτικοακουστικό, εκπαιδευτικό, κοινωνικό και συμμετοχικό χαρακτήρα.  

Σημειώνονται πως οι μεταδώσεις θα πραγματοποιηθούν από το  Σάββατο 23 Ιανουαρίου (Ημέρα Έναρξης) έως και την Κυριακή 14 Μαρτίου 2021, που θα πέσει η αυλαία των εκδηλώσεων και δράσεων. 

Τέμπη: Όσα έγιναν στην μυστική σύσκεψη πολιτικών και υπηρεσιακών παραγόντων για το «μπάζωμα»

Τέμπη 1

Τέμπη: Όσα έγιναν στην μυστική σύσκεψη πολιτικών και υπηρεσιακών παραγόντων για το «μπάζωμα»

Η εισαγγελέας εφετών κατά την ανάλυση του νομικού σκεπτικού της ποινικής δίωξης που άσκησε στα…

Μπέλα Χαντίντ: Η Adidas απέσυρε διαφήμιση της Παλαιστίνιας μετά από διαμαρτυρίες Ισραηλινών (Video)

Καταγραφή 20

Μπέλα Χαντίντ: Η Adidas απέσυρε διαφήμιση της Παλαιστίνιας μετά από διαμαρτυρίες Ισραηλινών (Video)

Οργή για τη Γερμανική εταιρεία, μετά την απόφαση να αποσυρθεί διαφήμιση με τη Μπέλα Χαντίτ

Ιταλία: Δημοσιογράφος καλείται να αποζημιώσει με 5.000 ευρώ τη Μελόνι για «body shaming» – «Υπάρχει κλίμα δίωξης» δηλώνει η Κορτέζε

AP22265665311376

Ιταλία: Δημοσιογράφος καλείται να αποζημιώσει με 5.000 ευρώ τη Μελόνι για «body shaming» – «Υπάρχει κλίμα δίωξης» δηλώνει η Κορτέζε

Η Κορτέζε δήλωσε στον Guardian ότι η καταδίκη της για μια «αστεία φράση» ήταν «σκανδαλώδης».…