Newsroom

Newsroom

Πάτρα: Καταλήψεις σε σχολεία για τον αποκλεισμό των 18αρηδων από τις εκλογές

Καταλήψεις ξεκινούν από σήμερα μαθητές λυκείων στην Πάτρα εξαιτίας της απόφασης της κυβέρνησης να αρνηθεί σε περίπου εκατό χιλιάδες νέους…

ekloges 21

Καταλήψεις ξεκινούν από σήμερα μαθητές λυκείων στην Πάτρα εξαιτίας της απόφασης της κυβέρνησης να αρνηθεί σε περίπου εκατό χιλιάδες νέους να ασκήσουν το νόμιμο δικαίωμά τους και να ψηφίσουν στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με το patratimes, την αρχή έκαναν μαθητές του Λυκείου Δεμενίκων οι οποίοι από χθες αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κατάληψη του σχολείου διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση του ΥΠΕΣ, ενώ αναμένεται να προχωρήσουν σε καταλήψεις και άλλα λύκεια της περιοχής.

Υπενθυμίζεται, ότι όπως ανακοίνωσε το υπουργείο εσωτερικών, οι “γεννηθέντες το 1997, οι οποίοι δεν είναι γραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους των δήμων που τηρούνται στο υπουργείο Εσωτερικών, ενόψει του ότι η διαδικασία σύνταξης των ονομαστικών καταστάσεων από τους δημάρχους θα λάβει χώρα την 1η έως και τέλος Φεβρουαρίου του 2015, δεν θα ψηφίσουν στις Βουλευτικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου».

Όλα αυτά, την ίδια στιγμή που ο νόμος αναφέρει πως δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι οι νέοι και οι νέες που συμπληρώνουν τα 18 έτη από την 1η Ιανουαρίου έως και την 31η Δεκεμβρίου του 2015.

Ο λόγος “χρόνου” που επικαλέστηκε μεταξύ άλλων το υπουργείο και που θέτει εκτός κάλπης εκατό χιλιάδες περίπου νέους ψηφοφόρους καταρρίπτεται αφού για το εν λόγω ζήτημα ήταν ενήμερος από τον Σεπτέμβριο ο τότε υπουργός Αργύρης Ντινόπουλος.