Newsroom

Newsroom

Πάτωσαν τα δημόσια έσοδα για τον Ιανουάριο

Μέρα με τη μέρα όλο και περισσότερο φαίνεται ξεκάθαρα το αδιέξοδο της οικονομικής πολιτικής των Μνημονίων. Η βαριά φορολογία, οι…

Μέρα με τη μέρα όλο και περισσότερο φαίνεται ξεκάθαρα το αδιέξοδο της οικονομικής πολιτικής των Μνημονίων. Η βαριά φορολογία, οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, σε συνδυασμό με την απουσία αναπτυξιακών μέτρων έχουν βυθίσει στην ύφεση την ελληνική οικονομία και την κοινωνία στη φτώχεια και την ανέχεια. Το αποτέλεσμα είναι τα δημόσια έσοδα να έχουν βαλτώσει.

Ήδη για το μήνα Ιανουάριο η πορεία των εσόδων τέθηκε εκτός στόχων. Συγκεκριμένα στα δημόσια ταμεία εισέρευσαν έσοδα ύψους 4,052 δισ. ευρώ έναντι στόχου 4,357 δισ. ευρώ. Κάτι που σημαίνει πτώση 16% σε σχέση με τα αντίστοιχα έσοδα του Ιανουαρίου του 2012.

Τα χαμόγελα στα στελέχη του οικονομικού επιτελείου πάγωσαν. Η αιτία της πτώσης ήταν προφανής. Όπως και οι ίδιοι παραδέχτηκαν αποδίδεται στη συνεχιζόμενη ύφεση που πλήττει την αγορά και στην έλλειψη ρευστότητας. Ως αποτέλεσμα όλο και περισσότεροι πολίτες δεν έχουν τη δυνατότητα να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Και να σκεφτεί κανείς ότι ακόμη δεν έχουν εφαρμοστεί τα μέτρα του πρόσφατου φορολογικού νόμου, τα οποία θα οδηγήσουν σε ακόμη μεγαλύτερη μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος των νοικοκυριών.

Το χειρότερο όλων είναι το γεγονός, ότι ενδεχόμενος εκτροχιασμός από την πορεία των εσόδων, θα σημάνει νέα μέτρα. Κάτι τέτοιο προβλέπεται μέσω του μνημονιακού μηχανισμού αυτόματης διόρθωσης των αποκλίσεων. Με αποτέλεσμα ακόμη μεγαλύτερη ύφεση και νέα πτώση των εσόδων και νέα μέτρα. Ένας φαύλος κύκλος που απλά οδηγεί την ελληνική οικονομία σε ένα θάνατο αργό.


Σέρες: Καταγγελία για βιασμό 14χρονης από τον πατριό της – Από την ηλικία των 7 ετών

βια ενδο

Σέρες: Καταγγελία για βιασμό 14χρονης από τον πατριό της – Από την ηλικία των 7 ετών

Η 14χρονη με την μητέρα της πήγαν στην Αστυνομία για να καταγγείλουν περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας…