Newsroom

Newsroom

«Πατκιούτ» και η κυβέρνηση αρχίζει να παραπατά

Την ώρα που όλοι ασχολούνταν με το φιάσκο των vouchers, ήρθε η ΓΓΕΕ να μας ενημερώσει για... τον Νίκο Μαστοράκη και τον Σάκη Ρουβά

home office 336373 1920

Ενώ η κυβέρνηση ψάχνει τρόπους να συνέλθει από την παταγώδη αποτυχία της με το πρόγραμμα της τηλεκατάρτισης και καθώς επιχειρεί (ανεπιτυχώς) να αλλάξει την ατζέντα ώστε το θέμα να ξεχαστεί όσο το δυνατόν συντομότερα, ήρθε ένα ακόμη επικοινωνιακό χαστούκι για να την αποτελειώσει.

Ενώ λοιπόν τα social media ασχολούνταν σχεδόν αποκλειστικά με το #σκοιλ_ελικίκου και… το Master Chef, πετάχτηκε ξαφνικά και ο επίσημος λογαριασμός της ΓΓ Ενημέρωσης να μας ενημερώσει ότι… «ο Μαστοράκης “ξεσκίζει” τον Ρουβά» επειδή ο τελευταίος «έχει πέσει θύμα της μπουρδολογίας του Νταλάρα».

Όπως είναι λογικά στα social media επικράτησε παροξυσμός και το print screen πήρε «φωτιά». Ο επίσημος λογαριασμός της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας «ανέβαζε» ειδήσεις από ένα tabloid site ονόματι patkiout και κάτι τέτοιο δε  θα μπορούσε να περάσει ασχολίαστο.

Φυσικά η ανάρτηση «κατέβηκε» όμως ήταν ήδη αργά, αφού το twitter είχε βρει το επόμενο αγαπημένο του θέμα. Λίγη ώρα αργότερα, η ΓΓΕΕ με νέα ανάρτησή της ανέφερε ότι «υπήρξε μια απρεπής ανάρτηση που δεν προέρχεται από τους επίσημους χειριστές του λογαριασμού» και πως «ερευνάται τυχόν κακόβουλη εμπλοκή». Καταραμένοι χάκερς…

Το περιστατικό φυσικά δεν είναι ιδιαίτερα αξιόλογο, αφού και χάκερς να μην ήταν (αν και θα βόλευε πολύ το κυβερνητικό αφήγημα), το πιθανότερο είναι να πρόκειται για ανθρώπινο λάθος χωρίς μεγάλη αξία, κάποιου «τηλεργαζόμενου».

Όμως ο συγχρονισμός της ανάρτησης του πατκιουτ με την άτακτη υποχώρηση της κυβέρνησης στο θέμα των voucher ήταν… εκρηκτικός.

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…