Πατήσια: «Εξωση για 800 ευρώ; Τι κοινωνία είναι αυτή;» – Η συγκλονιστική καταγγελία της Δήμητρας Καλδή (Εικόνα/ Βίντεο)

Κατήγγειλε επίσης τις προτεραιότητες της κυβέρνησης Μητσοτάκη - Το σπίτι σώθηκε προσωρινά με παρέμβαση αλληλέγγυων, παρά τη χρήση βίας από τις δυνάμεις των ΜΑΤ.

5937942

Για την έξωση από το σπίτι της στα Πατήσια, για μια οφειλή 800 ευρώ, μίλησε η κυρία Δήμητρα Καλδή που είδε δυνάμεις των ΜΑΤ και της Πυροσβεστικής κάτω από το σπίτι της να σπάνε την πόρτα της. Το σπίτι σώθηκε προσωρινά με παρέμβαση αλληλέγγυων, παρά τη χρήση βίας από τις δυνάμεις των ΜΑΤ.

Διαβάστε επίσης: Εικόνες ντροπής: Βίντεo-σοκ από την έξωση στα Πατήσια – Επίθεση των ΜΑΤ σε αλληλέγγυους

5937937
Συγκέντρωση ενάντια σε έξωση μονογονεϊκής οικογένειας στα Πατήσια, Πέμπτη 27 Ιουλίου 2023.
(ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά την αποχώρηση των δυνάμεων καταστολής είπε: «Είναι κράτος δικαίου αυτό; Για μία οφειλή 800 ευρώ; Πώς επετράπη να γίνει έξωση σε ένα σπίτι που ζούμε μέσα από το 2006».

«Αφού μόνο την ψυχή μου δεν ζητήσατε στο τελευταίο δικόγραφο, ζητάτε το αυτοκίνητο, το ψυγείο, την τηλεόραση τον καναπέ, ένα χωραφάκι που έχω από τον πατέρα μου, κάτι να θυμάμαι να τέλος πάντων, στον τόπο καταγωγής μηδαμινής αξίας» ξέσπασε η κυρία Καλδή.

Κατήγγειλε επίσης τις προτεραιότητες της κυβέρνησης Μητσοτάκη: «Τι κοινωνία είναι αυτή; που ζούμε; Να καίγεται όλη η Ελλάδα κι αυτοί να έρχονται για 800 ευρώ οφειλή να πάρουν ένα σπίτι και να μας πετάξουν στο δρόμο μέσα στον καύσωνα; Και να φέρνουν και 5 πυροσβεστικά όταν παντού υπάρχει έλλειψη;»

Μετά από την κινητοποίηση δεκάδων αλληλέγγυων και παρά την επίθεση που δέχθηκαν από τα ΜΑΤ αποτράπηκε προσωρινά η έξωση της μονογονεϊκής οικογένειας. Μεταξύ των πολιτών που έσπευσαν να προστατεύσουν την οικογένεια ήταν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος και Γιώργος Καραμέρος.

Χαρίτσης: Ζητάμε την μη ανακήρυξη του συνδυασμού των «Σπαρτιατών» στις επικείμενες ευρωεκλογές

Χαριτσης 0

Χαρίτσης: Ζητάμε την μη ανακήρυξη του συνδυασμού των «Σπαρτιατών» στις επικείμενες ευρωεκλογές

Η Νέα Αριστερά καλεί «όλες τις δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις να αναλογιστούν τις τεράστιες ευθύνες τους…