Εικόνες ντροπής: Βίντεo-σοκ από την έξωση στα Πατήσια – Επίθεση των ΜΑΤ σε αλληλέγγυους

Πρωτοφανής ήταν η επιχείρηση της αστυνομίας, που έσπασε την πόρτα, έκλεισαν τον δρόμο στους διαδηλωτές και έριξαν χημικά - Βίντεο κατέγραψαν τη «δίψα» των ΜΑΤ να σπάσουν τη συγκέντρωση πολιτών που διαμαρτύρονται για την έξωση.

Στην οδό Πολυλά στα Πατήσια, όπου πραγματοποιείται νέα, βίαιη έξωση οικογένειας με τη συνδρομή δυνάμεων των ΜΑΤ, επικρατεί ένταση από το πρωί, με αλληλέγγυους να έχουν συγκεντρωθεί έξω από το διαμέρισμα. Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν βίντεο από το σημείο που πραγματοποιείται η έξωση.

Πρωτοφανής ήταν η επιχείρηση της αστυνομίας, που έσπασε την πόρτα, έκλεισαν τον δρόμο στους διαδηλωτές και έριξαν χημικά. Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Alpha, πρόκειται για μονογονεϊκή οικογένεια σε βάρος της οποίας διατάχθηκε έξωση για χρέη ύψους 881 ευρώ.

Τα πρώτα βίντεο είναι ενδεικτικά της αλόγιστης χρήσης βίας από την πλευρά των ΜΑΤ σε βάρος πολιτών που διαμαρτύρονται για την έξωση.

Στο άλλο παρακολουθούμε την οικογένεια που βλέπει το σπίτι της να χάνεται για 800 ευρώ, να προσπαθεί «να μιλήσει» στη συνείδηση του κλειδαρά, συνεργό στην απάνθρωπη αυτή ενέργεια.

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταγγέλλει την επιχείρηση των δυνάμεων της αστυνομίας, που έσπασαν την πόρτα του σπιτιού για να πετάξουν έξω την οικογένεια.

«Αυτή τη στιγμή μια μονογονεϊκή οικογένεια κινδυνεύει να βρεθεί στο δρόμο κυριολεκτικά για 800 ευρώ. Μιλάμε καθαρά για βαρβαρότητα» δήλωσε ο βουλευτής Α’ Αθήνας Νάσος Ηλιόπουλος που από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ βρέθηκε στο σημείο. «Δεν γίνεται κανένας άνθρωπος να χάνει το σπίτι του, να πετιέται στον δρόμο, ακόμη περισσότερο όταν μιλάμε για ένα χρέος τόσο μικρό. Είναι ο ορισμός της βαρβαρότητας και πρέπει να σταματήσει» υπογράμμισε.

«Ενώ καίγεται όλη η χώρα τα πυροσβεστικά οχήματα αξιοποιούνται για να βγάλουν οικογένεια από το σπίτι της στα Πατήσια για χρέος 800 ευρώ» καταγγέλλει το ΠΑΜΕ. Η κυβέρνηση «αξιοποίησε τις αστυνομικές δυνάμεις την ώρα που καίγεται η χώρα για να επιτεθεί στα συνδικάτα και τους εργαζόμενους που διαδηλώνουν ενάντια σε έξωση λαϊκής κατοικίας» σημειώνει.

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας», Πέτρος Κωνσταντίνου, τονίζει πως η έξωση είναι «αποτέλεσμα μεθοδεύσεων κυκλώματος λωποδυτών». «Αυτή είναι η εγγύηση για την α κατοικία της κυβέρνησης της ΝΔ, να στην αρπάζουν τις μέρες των φονικών πυρκαγιών με τέσσερις νεκρούς» σημειώνει και προσθέτει: «Μαθαίνουμε ότι η Δήμητρα απελπισμένη βάζει μαχαίρι στο λαιμό της. Η κυβέρνηση των κορακιών είναι ώρα να ανατραπεί».

Προηγούμενη απόπειρα έξωσης από την αστυνομία και τον δικαστικό επιμελητή είχε αποτραπεί τον Ιανουάριο, χάρη σε κινητοποίηση, με αίτημα να κηρυχτεί άκυρος ο πλειστηριασμός. Η οικία της κ. Δήμητρας Κλαδή είχε εκπλειστηριαστεί ηλεκτρονικά για οφειλή κοινοχρήστων μόλις 881,42 ευρώ και αγοράστηκε στην τιμή των 71.000 ευρώ.

Ο νέος ιδιοκτήτης αρνούνταν τον περασμένο μήνα πρόταση, ώστε να παραιτηθεί από τα ένδικα μέσα, να του επιστραφούν τα χρήματα (εκτός του παραπάνω χαμηλού ποσού) για να επιστρέψει η γυναίκα με τα δυο παιδιά στο σπίτι, όπου μένουν είκοσι χρόνια.

Πηγή αρχικής φωτογραφίας: Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των Πλειστηριασμών

 

Η εμφάνιση της Μαρίζα Κωχ στη Eurovision με παρουσία ελεύθερου σκοπευτή – «Αγωνιστήκαμε μέσα στη Χούντα, ήμασταν έτοιμοι για όλα» (video)

Μαρίζα Κωχ

Η εμφάνιση της Μαρίζα Κωχ στη Eurovision με παρουσία ελεύθερου σκοπευτή – «Αγωνιστήκαμε μέσα στη Χούντα, ήμασταν έτοιμοι για όλα» (video)

«60.000 Τούρκοι διαδήλωσαν έξω από το θέατρο που θα γινόταν το φεστιβάλ για να μην…

Χαμός στο αεροδρόμιο Ηρακλείου: Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους λόγω μεθυσμένων επιβατών

αεροδρόμιο 1

Χαμός στο αεροδρόμιο Ηρακλείου: Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους λόγω μεθυσμένων επιβατών

Το ζευγάρι είχε ανάρμοστη συμπεριφορά με αποτέλεσμα το αεροπλάνο να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Ηρακλείου

Κασσελάκης: «Ισχύει ότι επικοινώνησα με τον Καλλιάνο – Ήταν από την καρδιά μου, το έκανα σε ανθρώπινο επίπεδο» (video)

kasselakis19

Κασσελάκης: «Ισχύει ότι επικοινώνησα με τον Καλλιάνο – Ήταν από την καρδιά μου, το έκανα σε ανθρώπινο επίπεδο» (video)

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, παραδέχτηκε οτι συνομίλησε με τον Γιάννη Καλλιάνο, μετά την απώλεια του…