Πάτα το κουμπί χωρίς ενοχές!

Ελληνικό καλοκαιράκι. Φέτος μας επιφύλαξε και συννεφιά. Υψηλές θερμοκρασίες και ανάγκη για… παραλία! Αν δεν είστε από τους τυχερούς που κλέβουν χρόνο για βουτιές ή έχουν ήδη εξασφαλίσει αρκετές ημέρες άδειας, τότε το «βασανιστήριο» της ζέστης στην πόλη έρχεται.

5b3397b21dc5246e148b4573

Πώς το αντιμετωπίζουμε; Με το κλιματιστικό φυσικά! Η κατάλληλη στιγμή για να αγοράσετε κλιματιστικό είναι τώρα. Διανύουμε περίοδο εκπτώσεων και οι ειδικοί, όπως ο Κωτσόβολος, έχουν ευκαιρίες αγορών και φυσικά η εγκατάσταση θα μπορεί να γίνει χωρίς καθυστερήσεις και περίμενε! Το μόνο που θα πρέπει να κάνετε όταν έρθει ο καύσωνας είναι να πατήσετε το κουμπί της ενεργοποίησης.

Και αφού έχετε προμηθευτεί το κλιματιστικό που ταιριάζει στο χώρο σας και τα γούστα σας, πρέπει να δείτε πως δεν θα χτυπάει «κόκκινο» ο λογαριασμός του ρεύματος. Αυτό θα μας ιδρώσει ακόμα περισσότερο και από καύσωνα! Μαζί με τις συμβουλές που ακολουθούν, θα εξασφαλίσουμε να εξοικονομήσουμε αρκετά χρήματα την περίοδο του καλοκαιριού με ανοικτό το κλιματιστικό μας. Μια «έξυπνη» χρήση θα μας δώσει μικρότερη κατανάλωση ρεύματος. Άρα… χαμηλότερα έξοδα. 

Πώς επιλέγω το σωστό κλιματιστικό

Το άλφα και το ωμέγα για να εξοικονομήσουμε χρήματα είναι να επιλέξουμε το κατάλληλο κλιματιστικό για το χώρο μας. Αρχικά, έχει σημασία πόσο τετραγωνικά είναι το δωμάτιο που θέλουμε να τοποθετήσουμε το κλιματιστικό.

Έχει σημασία αν υπάρχει μόνωση στο δωμάτιο, αν τα τζάμια μας είναι μονά ή διπλά, σε ποια περιοχή της Ελλάδας μένουμε, σε ποιον όροφο κ.α. Έπειτα μπορούμε, με τη βοήθεια πάντα του εξειδικευμένου προσωπικού από τον Κωτσόβολο να αποφασίσουμε για τα κατάλληλα BTU που χρειαζόμαστε, επομένως και για το ιδανικότερο μοντέλο.

Τα νέας γενιάς κλιματιστικά διαθέτουν προηγμένες τεχνολογίες που ικανοποιούν όλες τις απαιτήσεις της καθημερινότητας. Η λειτουργία έναρξης του κλιματιστικού μέσω κινητού τηλεφώνου είναι μία από αυτές που μπορούν να εγγυηθούν πως όταν μπαίνετε στο σπίτι σας, ένα κύμα δροσιάς θα σας υποδέχεται!

Μη κάνεις το δωμάτιο κατάψυξη!

Δυστυχώς, αρκετοί έχουν την τάση με το που μπαίνουν στο σπίτι τους από το δρόμο και τον καύσωνα της «αστικής ερήμου», να ανοίγουν το κλιματιστικό επιλέγοντας θερμοκρασία… Άλπεων!

Ε λοιπόν αυτό είναι το σημαντικότερο λάθος που κάνουμε. Σύμφωνα με το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ), το καλοκαίρι θα πρέπει να μην βάζουμε ποτέ το κλιματιστικό μας κάτω από 26 βαθμούς Κελσίου.

Ιδανική θερμοκρασία είναι οι 27 ή ακόμη και 28 βαθμοί Κελσίου. Δοκίμασέ το.

Επιλέγοντας αυτές τις θερμοκρασίες, αφενός το κλιματιστικό σου θα λειτουργεί αποδοτικά, αφετέρου θα κάνεις και καλό στην υγεία σου καθώς η διαφορά θερμοκρασίας εσωτερικών χώρων με το περιβάλλον δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τους 10-15 βαθμούς Κελσίου.


«Άσε ανοιχτή την πόρτα να δροσίσει το σπίτι»

Όχι και πάλι όχι. Μην συμφωνήσεις ποτέ με την παραπάνω προτροπή. Το μόνο που θα κάνεις είναι να πληρώσεις στο τέλος παραπάνω.

Το κλιματιστικό θα λειτουργεί σωστά όταν δροσίζει αποκλειστικά το δωμάτιο που το έχεις τοποθετήσει.

Επομένως, δεν έχει νόημα να αφήνεις ανοικτές τις πόρτες για να πάει το κρύο και στο υπόλοιπο σπίτι. 

Κλείσε το παράθυρο!

Οι εποχές έχουν αλλάξει. Η τεχνολογία έχει προχωρήσει. Δεν χρειάζεται και δεν πρέπει να αφήνεις κάποιο παράθυρο ανοικτό, έστω και για λίγα εκατοστά, προκειμένου να «ανανεώνεται» ο αέρας.

Όπως επισημαίνει ο Κωτσόβολος πέρα από σπάταλο δεν έχει και κανένα απολύτως νόημα, αφού τα σύγχρονα κλιματιστικά καθαρίζουν την ατμόσφαιρα. Ο αέρας ανακυκλώνεται και απαλλάσσεται από ρύπους και μικροσωματίδια.

Μην «παίζεις» με τις περσίδες

Πολλοί είναι εκείνοι που έχουν συνεχώς το χειριστήριο του κλιματιστικού στο χέρι. Ρυθμίζουν να «σκάνε» οι περσίδες πάνω τους. Όταν κρυώσουν, το βάζουν να «χτυπά» πιο ψηλά.

Σταμάτησέ το. 

Προκειμένου να έχεις την καλύτερη δυνατή κατανομή της θερμοκρασίας βάλε τις περσίδες να κατευθύνουν τον αέρα όσο πιο ψηλά γίνεται.

EXTRA: Με κάθε ανακύκλωση του παλιού σου κλιματιστικού από τον Κωτσόβολο μπορείς να κερδίσεις μία δωροεπιταγή!  

Δημητρακόπουλος για Καλλιάνο: «Ο γιατρός έχει δεχθεί απειλές από τον βουλευτή ότι θα τελειώσει την καριέρα του» (video)

dimitrakopoulos

Δημητρακόπουλος για Καλλιάνο: «Ο γιατρός έχει δεχθεί απειλές από τον βουλευτή ότι θα τελειώσει την καριέρα του» (video)

Τι είπε ο δικηγόρος του γιατρού του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου σχετικά με τις καταγγελίες…

Λιόλιου: Αδειάζει τον Ψινάκη με ανάρτησή της – «Λυπάμαι και επιφυλάσσομαι για την συμπεριφορά του»

InCollage 20240429 084149256

Λιόλιου: Αδειάζει τον Ψινάκη με ανάρτησή της – «Λυπάμαι και επιφυλάσσομαι για την συμπεριφορά του»

«Πριν από δύο χρόνια ο κύριος Ψινάκης φέρθηκε απρεπώς εναντίον του προσώπου και της αξιοπρέπειάς…

Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: Έδερνε και εξέδιδε και τη 40χρονη σύντροφό του επί τρία χρόνια

Βία

Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: Έδερνε και εξέδιδε και τη 40χρονη σύντροφό του επί τρία χρόνια

Τον απόλυτο εφιάλτη ζούσε μια 40χρονη γυναίκα, δίπλα στον 42χρονο σύντροφό της, για τρία ολόκληρα…