ΠΜ

Παναγιώτα Μπίτσικα

ΠΑΣΟΚ: «Ναι» υπό προϋποθέσεις στην τροπολογία για τους νεοναζί

Όπως όλα δείχνουν, θα ψηφιστεί από το ΠΑΣΟΚ εφόσον στην τελική μορφή της εξασφαλιστεί πλήρως ότι δεν θα υπάρχει περιθώριο συνταγματικής ασυμβατότητας.

15218785 EVT 8855

Αποδεκτή ως βάση συζήτησης, αλλά με βελτιώσεις, είναι για τη Χαριλάου Τρικούπη, η νομοθετική ρύθμιση για τον αποκλεισμό των νεοναζί από τις εκλογές που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ. Όπως όλα δείχνουν, θα ψηφιστεί από το ΠΑΣΟΚ εφόσον στην τελική μορφή της εξασφαλιστεί πλήρως ότι δεν θα υπάρχει περιθώριο συνταγματικής ασυμβατότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr από το ηγετικό επιτελείο της Χαριλάου Τρικούπη, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ περιμένει ώστε να λάβει τελικές αποφάσεις, τις παρατηρήσεις της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής και την αντίδραση της κυβέρνησης στις παρατηρήσεις που ήδη έχει κάνει το κόμμα.

Η Χαριλάου Τρικούπη έχει προτείνει νομοτεχνικές βελτιώσεις στο πλαίσιο της θέσης της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη και της ομάδας των νομικών που την πλαισιώνουν.

Συγκεκριμένα επισημαίνουν ότι η τροπολογία για τον αποκλεισμό από τις εκλογές νεοναζί και κόμματος χρυσαυγιτών πρέπει

  • να είναι νομικά και συνταγματικά άρτια και κυρίως αποτελεσματική
  • να αποκλείει την πραγματική ηγεσία και να μην αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες και γενικεύσεις εις βάρος άλλων κομμάτων και ιδεολογιών.

 

Πηγή: documentonews.gr

Διακοπές ρεύματος: Ποιες περιοχές σε Αθήνα και Αττική θα μείνουν χωρίς ρεύμα σήμερα

timi ilektrikou vatikiotis

Διακοπές ρεύματος: Ποιες περιοχές σε Αθήνα και Αττική θα μείνουν χωρίς ρεύμα σήμερα

Διακοπές ρεύματος καταγράφονται για ακόμη μία ημέρα σε πολλές περιοχές του λεκανοπεδίου της Αττικής.