Newsroom

Newsroom

Πας μη ΚΚΕ βάρβαρος: ο Περισσός κατά του αυτοδιαχειριζόμενου εργοστασίου της ΒΙΟΜΕ γιατί οι εργάτες έγιναν βιομήχανοι! (βίντεο)

Του Γιώργου Δίπλου

viome 0

Του Γιώργου Δίπλου

Η ΒΙΟΜΕ είναι ένα εργοστάσιο στην Θεσσαλονίκη που ανήκε στον όμιλο της Φιλκεραμ Τζονσον. Ο ιδιοκτήτης λοιπόν αφού άφησε για μήνες απλήρωτους τους εργαζόμενους, παράτησε και την επιχείρηση στην τύχη της.

Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να λειτουργήσουν μόνοι τους το εργοστάσιο, δημιουργώντας το πρώτο νομίζω πείραμα αυτοδιαχείρισης στην Ελλάδα.

Με τις αποφάσεις όλες να παίρνονται από γενικές συνελεύσεις, με όλους τoυς εργαζομένους να έχουν μια μετοχή-μια ψήφο και με ίσες αμοιβές για όλους.

Γύρω από αυτό αναπτύχθηκε μια σημαντική δράση αλληλεγγύης από πολίτες όλης της Ελλάδας, από συλλογικότητες και από πολιτικές οργανώσεις.

Ποιος στάθηκε από την αρχή ενάντιος σε αυτήν την κίνηση των εργαζομένων; Για μαντέψτε……

Το κόμμα της ….εργατικής τάξης. Το ΚΚΕ.

Το επιχείρημα; Οι εργαζόμενοι στη BIOME δεν είναι πια εργάτες αλλά …βιομήχανοι και καπιταλιστές.

Για όσους έχουν αντοχές ή πολύ διεστραμμένο χιούμορ ιδού και η θεωρητική ανάλυση της ΚΟΜ.ΕΠ(.komep.gr(Κομουνιστική Επιθεώρηση-Θεωρητικό και πολιτικό όργανο της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ).

Πηγή: anemosantistasis.blogspot.com

 

Δολοφονία -Καλλιθέα: Η στιγμή της δολοφονίας του Αιγύπτιου – Έκανε live στο Facebook τη στιγμή που τον πυροβόλησαν (video-προσοχή σκληρές εικόνες)

καλλιθεα πυλκτωτη

Δολοφονία -Καλλιθέα: Η στιγμή της δολοφονίας του Αιγύπτιου – Έκανε live στο Facebook τη στιγμή που τον πυροβόλησαν (video-προσοχή σκληρές εικόνες)

Το στυγερό έγκλημα αποτυπώθηκε σε live μετάδοση, καθώς ο άνδρας έκανε ζωντανή σύνδεση στο Facebook…

Εορταστικό ωράριο Πάσχα: Οι ώρες λειτουργίας εμπορικών καταστημάτων και σούπερ μάρκετ

εορταστικο

Εορταστικό ωράριο Πάσχα: Οι ώρες λειτουργίας εμπορικών καταστημάτων και σούπερ μάρκετ

Την Κυριακή του Πάσχα και τη Δευτέρα του Πάσχα, όλα τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά