«Παρών» ο Αλέξης Τσίπρας για την επόμενη ημέρα ως Πρόεδρος – Αλλαγές από την κορυφή ως τη βάση

Ο κ. Τσίπρας δήλωσε με σαφήνεια «παρών» για την επόμενη ημέρα, θέτοντας τον εαυτό του στην κρίση των μελών του κόμματος

5919702

Μεγάλες αλλαγές εν κινήσει διαγράφονται στον άμεσο χρονικό ορίζοντα για τον ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. μετά και τις δηλώσεις που παραχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας στους δημοσιογράφους τους οποίους κάλεσε να παρευρεθούν στον 3ο όροφο της Κουμουνδούρου.

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε αρχικά, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καλείται να επανατοποθετηθεί στο νέο πολιτικό σκηνικό το οποίο χαρακτηρίζεται από την «προέλαση της Δεξιάς και της Ακροδεξιάς. Σε ότι αφορά το πολιτικό μέλλον του ίδιου ως Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ., ο κ. Τσίπρας δήλωσε με σαφήνεια «παρών» για την επόμενη ημέρα, θέτοντας τον εαυτό του στην κρίση των μελών του κόμματος: «πρώτος εγώ θα θέσω τον εαυτό μου στην κρίση των μελών του κόμματος». Πρόκειται για μια δήλωση που de facto αποκλείει το ενδεχόμενο αποχώρησης, ενώ, την ίδια στιγμή, αφήνει εντελώς ανοιχτό το «εάν» και το «πώς» θα επιλέξει να κινηθεί ο ίδιος για την ανανέωση της θητείας του.

Να σημειωθεί ωστόσο ότι ο οδικός χάρτης αναμένεται να αποσαφηνιστεί άμεσα μέσα στην εβδομάδα, καθώς, αναμένεται να συγκληθεί το Εκτελεστικό Γραφείο, έπειτα η Πολιτική Γραμματεία και τέλος η Κεντρική Επιτροπή. Επιπλέον, θέτοντας ως χρονικό όριο τις Ευρωεκλογές, ο κ. Τσίπρας υπέδειξε τους βασικούς άξονες πάνω στους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. θα κληθεί να κάνει απολογισμό αλλά και σχεδιασμό, ενώ την ίδια στιγμή υπογράμμισε με έμφαση ότι πρέπει να γίνει στελεχιακή ανανέωση «από την κορυφή έως τα νύχια».

Επόμενος σταθμός οι Ευρωεκλογές

Ο κ. Τσίπρας έθεσε με ξεκάθαρο τρόπο τον επόμενο πολιτικό κόμβο στον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ θα κληθεί να αναμετρηθεί και πάλι με τον εαυτό του. Προσπερνώντας την ερχόμενη εκλογική μάχη, αυτή των αυτοδιοικητικών εκλογών, ο αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης υπέδειξε τις Ευρωεκλογές ως το χρονικό όριο για την περαίωση των διαδικασιών ανασυγκρότησης και επανατοποθέτησης του ΣΥΡΙΖΑ στο νέο πολιτικό σκηνικό: «Ο χρονικός ορίζοντας για την επιστροφή μας, είναι οι ευρωπαϊκές εκλογές σε ένα περίπου χρόνο από σήμερα» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Παρών ο Αλέξης Τσίπρας ως Πρόεδρος

Ομολογουμένως, η δήλωση του κ. Τσίπρα ότι «πρώτος εγώ θα θέσω τον εαυτό μου στη κρίση των μελών του κόμματος» κλείνει οριστικά τα όποια σενάρια αποχώρησης του ίδιου από την Προεδρεία. Επιπλέον, άγνωστο το «εάν» και το «πώς» θα επιλέξει να κινηθεί ο ίδιος για να ανανεώσει τη θητεία και την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του όπως επίσης, άγνωστο παραμένει το εάν θα προκηρύξει Συνέδριο για τον παραπάνω σκοπό. Βέβαια, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να συγκληθούν κορυφαία συλλογικά όργανα, αρχής γενομένης του Εκτελεστικού Γραφείου, ενώ σε δεύτερο χρόνο αναμένεται να συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία και προς το τέλος της εβδομάδας η Κεντρική Επιτροπή.

Στελεχιακή ανανέωση από την κορυφή ως τη βάση

Έχει ιδιαίτερη αξία να αναφερθεί ότι ο κ. Τσίπρας υπέδειξε ότι οι αλλαγές όσον αφορά τη νέα φυσιογνωμία του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να γίνουν εν κινήσει, γρήγορα και νηφάλια. Ο ίδιος σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να συναντηθεί και «πάλι με τις αξίες της συλλογικότητας, της ανιδιοτέλειας και της κοινωνικής ευθύνης» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Επιπλέον, πιάνοντας το νήμα από τη δεύτερη προεκλογική περίοδο οπότε και ο κ. Τσίπρας έβγαλε μπροστά νέα στελέχη άγνωστα ως επί το πλείστον στη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία, ο ίδιος σημείωσε ότι ήρθε η ώρα να προκύψει μια περαιτέρω στελεχιακή ανανέωση «από την κορυφή μέχρι τη βάση».

Ανοίγει νέος κύκλος για τον ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.

Με τον ορίζοντα να τοποθετείται στις Ευρωεκλογές -και όχι στις αυτοδιοικητικές εκλογές-, ο κ. Τσίπρας σημείωσε με έμφαση ότι μετά και τη δεύτερη ήττα στις εθνικές εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. καλείται να ανασυγκροτηθεί εν κινήσει. Υπό αυτή την έννοια, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε όλα τα μέλη του κόμματος να αποτιμήσουν θετικά την έως τώρα κοινωνική προσφορά του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. και να προχωρήσουν συλλογικά, και συγκροτημένα στη δημιουργία ενός νέου κύκλου που θα έχει και πάλι στο επίκεντρο την προσφορά του ΣΥΡΙΖΑ με όρους «κοινωνικής χρησιμότητας». Όσον αφορά το «πώς» ο ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει στη διαδικασία ανασυγκρότησης, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε με έμφαση ότι αυτή η διαδικασία πρέπει γίνει «συγκροτημένα και συλλογικά», μακριά από «νοοτροπίες που μας κόστισαν ακριβά» και μέσα από συλλογικές διαδικασίες, ενώ, τέλος, δεν ξεκαθάρισε αν το νέο πολιτικό πλαίσιο θα προκύψει μέσα από Συνέδριο.

Λιόλιου: Αδειάζει τον Ψινάκη με ανάρτησή της – «Λυπάμαι και επιφυλάσσομαι για την συμπεριφορά του»

InCollage 20240429 084149256

Λιόλιου: Αδειάζει τον Ψινάκη με ανάρτησή της – «Λυπάμαι και επιφυλάσσομαι για την συμπεριφορά του»

«Πριν από δύο χρόνια ο κύριος Ψινάκης φέρθηκε απρεπώς εναντίον του προσώπου και της αξιοπρέπειάς…

Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: Έδερνε και εξέδιδε και τη 40χρονη σύντροφό του επί τρία χρόνια

Βία

Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: Έδερνε και εξέδιδε και τη 40χρονη σύντροφό του επί τρία χρόνια

Τον απόλυτο εφιάλτη ζούσε μια 40χρονη γυναίκα, δίπλα στον 42χρονο σύντροφό της, για τρία ολόκληρα…

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

kikilias 0

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δήλωση για τις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, αναφέροντας…