Παρέμβαση του ΕΣΡ για την διαπόμπευση της 12χρονης ζητάει η ΕΣΗΕΑ

Την παρέμβαση του ΕΣΡ αναφορικά με την παρουσίαση από τηλεοπτικούς σταθμούς, των ειδήσεων που αφορούν στην υπόθεση βιασμού και μαστροπείας σε βάρος της 12χρονης στον Κολωνό, ζητεί με επιστολή της η ΕΣΗΕΑ.

Όπως επισημαίνει η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθήνας προς τον πρόεδρο του ΕΣΡ, Αθανάσιο Κουτρουμάνο «παρατηρήθηκε έντονη, χωρίς φραγμό και κατά παράβαση του Κώδικα Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας προβολή της είδησης ιδίως από τους τηλεοπτικούς σταθμούς».

Καταλήγοντας, η ΕΣΗΕΑ, υπογραμμίζει ότι «η δημοσιογραφία για να είναι αποτελεσματική, αδιάβλητη και χρήσιμη χρειάζεται ΜΜΕ που σέβονται την αποστολή τους, την προσωπικότητα του ατόμου και το απαραβίαστο της ιδιωτικής ζωής».

Υπενθυμίζεται ότι το χθες , η δικηγόρος της οικογένειας της 12χρονης, Ασπασία Ταραχοπούλου απεύθυνε δριμύ κατηγορώ κατά των τηλεοπτικών καναλιών, για τον χειρισμό τους στο πρωτοφανές έγκλημα.

Η ίδια δήλωσε ότι τα κανάλια συνεχίζουν να βιάζουν το κοριτσάκι, καθώς δημοσίευσαν φωτογραφίες της 12χρονης ενώ την ίδια ώρα κάμερες βρίσκονται συνεχώς έξω από το σπίτι της οικογένειας.

Επιπλέον, η ίδια δικηγόρος μιλώντας στο Mega κατήγγειλε την Τατιάνα Στεφανίδου, η οποία στην τηλεοπτική εκπομπή της δημοσίευσε φωτογραφία της 12χρονης που αν και είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά της, εντούτοις η ταυτότητα μπορούσε να γίνει γνωστή. Όπως είπε η δικηγόρος, πρόκειται για τη δεύτερη διαπόμπευση του παιδιού.

Αναλυτικά η επιστολή της ΕΣΗΕΑ:

«Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της 12χρονης παρατηρήθηκε έντονη, χωρίς φραγμό και κατά παράβαση του Κώδικα Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας προβολή της είδησης ιδίως από τους τηλεοπτικούς σταθμούς. Η δημοσιογραφία για να είναι αποτελεσματική, αδιάβλητη και χρήσιμη χρειάζεται ΜΜΕ που σέβονται την αποστολή τους, την προσωπικότητα του ατόμου και το απαραβίαστο της ιδιωτικής ζωής.

Για τον λόγο αυτό θα θέλαμε να επιληφθείτε του θέματος».