Newsroom

Newsroom

Παρέμβαση Μπερίσα για την Πρεμετή

«Απαράδεκτη και παράλογη παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Αλβανίας» χαρακτήρισε το γραφείο τύπου του απερχόμενου Αλβανού πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα την…

«Απαράδεκτη και παράλογη παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Αλβανίας» χαρακτήρισε το γραφείο τύπου του απερχόμενου Αλβανού πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα την χθεσινή δήλωση των ελληνικών αρχών, σχετικά με τα γεγονότα στην Πρεμετή. «Η Αλβανία», προσθέτει, «διαθέτει όλες τις δυνατότητες και τα νόμιμα μέσα για την εγγύηση του κράτους δικαίου, της ομαλής λειτουργίας των θεσμών της χώρας και του εξωτερικού καθώς και για να δώσει απάντηση σε όλους τους παραβάτες του νόμου και στις κάθε είδους προκλήσεις».

Ο Μπερίσα θεωρεί απαράδεκτη την αγριότητα των ανδρών της ιδιωτικής αστυνομίας για την εκτέλεση μιας απόφασης η οποία έχει ληφθεί πριν 11 χρόνια και όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση, οι σκηνές που εκτυλίχτηκαν στην Πρεμετή «θύμισαν στους Αλβανούς τη βάρβαρη χοτζική εποχή εις βάρος των θρησκευτικών ιδρυμάτων». Το γεγονός αυτό, κατά το γραφείο τύπο του Πρωθυπουργού, «αποτελεί βαριά προσβολή για όλους τους ορθόδοξους και όλους τους Αλβανούς πιστούς».

Ο Σαλί Μπερίσα κατέκρινε επίσης χθεσινές πράξεις ορισμένων πιστών και ιερέων στην Πρεμετή, και θεωρεί αξιόλογη την προσπάθεια διαλόγου ανάμεσα στις δημοτικές και θρησκευτικές αρχές.

Παρότρυνε τον πρόεδρο της Επιτροπής Θρησκευμάτων στη χώρα ώστε από κοινού με τις προαναφερόμενες αρχές «να διαπράξουν τις αναγκαίες έρευνες και να κάνουν τις αντίστοιχες προτάσεις για μια τελική λύση έξω από κάθε κατάχρηση και καταδικαστέα αθεϊστική πράξη».

Έπειτα από τα επεισόδια στην Πρεμετή στις 17 Αυγούστου, όπου άνδρες εταιρίας σεκιούριτι εμπόδισαν ελληνορθόδοξους πιστούς και κληρικούς να εισέλθουν στον Ιερό Ναό της Θεοτόκου, η ελληνική κυβέρνηση κατέθεσε διάβημα διαμαρτυρίας στην αλβανική πλευρά. Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κούτρας, «η βίαιη απομάκρυνση κληρικών, η σφράγιση του ιερού Ναού, η παρεμπόδιση πιστών να μπουν στο ναό και η αφαίρεση εικόνων και ιερών σκευών είναι πράξεις απαράδεκτες και καταδικαστέες, ανεξαρτήτως οποιουδήποτε νομικού ισχυρισμού».

Φρίκη στο Μάντσεστερ: «Θυμίζει σειρά τρόμου» – Βρέθηκαν κι άλλα ανθρώπινα λείψανα

AP23315613979564

Φρίκη στο Μάντσεστερ: «Θυμίζει σειρά τρόμου» – Βρέθηκαν κι άλλα ανθρώπινα λείψανα

Ο ντετέκτιβ Λιούις Χιουζ είπε ότι εξετάζονται τέσσερις σκηνές εγκλήματος στο Σάλφορντ και την ευρύτερη…

Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος: Η πρώτη κοινή συνέντευξη με τη Κατερίνα Παπακώστα – «Αν είμαστε μαζί όλα είναι δυνατά» (video)

σιδηροπουλος

Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος: Η πρώτη κοινή συνέντευξη με τη Κατερίνα Παπακώστα – «Αν είμαστε μαζί όλα είναι δυνατά» (video)

Συνέντευξη μαζί με τη μητέρα του έδωσε ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος