Newsroom

Newsroom

Παρέμβαση εισαγγελέα ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την αποκάλυψη για τη δημοσκοπική Marc

«Να απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης πώς πληρώνει τις δημοσκοπήσεις που παραγγέλνει»

AP22163432064938 1

Παρέμβαση εισαγγελέα ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να πέσει άπλετο φως μετά το δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών που αποκαλύπτει τις συναλλαγές της χωματουργικής εταιρείας «Ιόνια Τεχνική», που εμπλέκεται και στην αγορά του παράνομου λογισμικού Predator, με τη γνωστή εταιρεία δημοσκοπήσεων Marc.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εικονικά τιμολόγια από την Krikel του Predator λάμβανε η… «καθόλου δυσάρεστη» δημοσκοπική Marc

Συγκεκριμένα, ο Νάσος Ηλιόπουλος σε δήλωσή του τονίζει διερωτάται αρχικά: «Θα παρέμβει εισαγγελέας για τα εικονικά τιμολόγια της MARC;» και συνεχίζει: «Να απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης πώς πληρώνει τις δημοσκοπήσεις που παραγγέλνει»

Όπως εξηγεί ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ: «Σύμφωνα με πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της εφημερίδας Εφημερίδας των Συντακτών, η δημοσκοπική εταιρεία MARC που διενεργεί δημοσκοπήσεις για λογαριασμό του Μεγάρου Μαξίμου, αλλά ταυτόχρονα και για λογαριασμό μεγάλων ΜΜΕ, λαμβάνει εικονικά τιμολόγια πολλών χιλιάδων ευρώ από χωματουργική εταιρεία «φάντασμα», που εντελώς συμπτωματικά έχει εκδώσει εικονικά τιμολόγια και για εταιρία που εμπλέκεται με το παράνομο λογισμικό predator».

Και συνεχίζει: «Πρόκειται για ένα ακόμη πλήγμα στη χαμένη αξιοπιστία των δημοσκοπήσεων αλλά και του πολιτικού μας συστήματος. Αναμένουμε τη παρέμβαση του εισαγγελέα, όπως ο νόμος προβλέπει για υποθέσεις οικονομικού εγκλήματος όπως το ξέπλυμα».

«Κυρίως όμως αναμένουμε εξηγήσεις. Τόσο από τον κ. Μητσοτάκη που οφείλει να απαντήσει με ποιον τρόπο πληρώνει τις δημοσκοπήσεις που παραγγέλνει, όσο όμως και από τον κ. Πιτσιλή της ΑΑΔΕ», καταλήγει.

Εικονικά τιμολόγια από την Krikel του Predator λάμβανε η… «καθόλου δυσάρεστη» δημοσκοπική Marc

Εικονικά τιμολόγια για την εταιρεία δημοσκοπήσεων Marc φέρεται να εξέδιδε η εταιρεία Ιονία Τεχνική, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕφΣυν και του Δημήτρη Τερζή. Πρόκειται για την εταιρεία, που σύμφωνα με προηγούμενο ρεπορτάζ της εφημερίδας εξέδιδε εικονικά τιμολόγια και για την εταιρεία Krikel, που συνδέεται με το παράνομο λογισμικό παρακολούθησης, Predator.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ρεπορτάζ, η Ιονία Τεχνική εξέδωσε προς την εταιρεία δημοσκοπήσεων Marc συνολικά 29 τιμολόγια και συγκεκριμένα το 2018 εξέδωσε 12 τιμολόγια, το 2019 εξέδωσε 9 τιμολόγια και το 2020 οκτώ τιμολόγια, συνολικού ύψους 239.194 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. Τιμολόγια τα οποία αποτυπώνονται στις συγκεντρωτικές καταστάσεις της Ιονίας Τεχνικής.

Το άκρως περίεργο είναι πως ενώ την περίπτωση της Krikel η Ιονία Τεχνική φέρεται να της εξέδιδε τιμολόγια για πώληση πανάκριβων ηλεκτρονικών εξαρτημάτων, στην περίπτωση της Marc, προκύπτουν σοβαρά ερωτήματα καθώς φέρεται να είχε αναλάβει τον ρόλο του δημοσκόπου.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…