Newsroom

Newsroom

Παρεμβαίνει ο Κροάτης Πρόεδρος: «Αν η Αθήνα κρατήσει και τους 100, θα δημιουργηθεί βεντέτα»

Δεν τους χαρακτήρισε χούλιγκαν τους νεοναζί οπαδούς ο Ζόραν Μιλάνοβιτς

365761883 1289989875037802 2444424562494563759 n

Με «ναι μεν αλλά» τοποθετήθηκε ο Πρόεδρος της Κροατίας, , Ζόραν Μιλάνοβιτς, αναφορικά με τις δικαστικές εξελίξεις μετά τα άγρια επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια που οδήγησαν στη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή.

Μπορεί ο ίδιος να είπε ότι οι οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ πήγαν στην Ελλάδα για να κάνουν επεισόδια, ωστόσο, αφενός δεν τους χαρακτήρισε ως χουλιγκας, και αφετέρου είπε ότι «αν η Αθήνα κρατήσει και τους 100, θα δημιουργηθεί βεντέτα»

Σε ότι αφορά τη Ελληνική Αστυνομία δήλωσε πως έχει δικαίωμα να τους κρατήσει (πριν τους απαγγελθούν κατηγορίες) «για πέντε ημέρες. Το χρονικό αυτό διάστημα λήγει τώρα. Πρόκειται για 100 άτομα και δεν ξέρουμε αν θα προφυλακιστούν όλοι. Ανεξάρτητα από το γιατί κατέβηκαν, πήγαν για να κάνουν επεισόδια και εγώ αυτό δεν μπορώ να το στηρίξω. Αυτή είναι περίεργη συμπεριφορά».

Και συνέχισε λέγοντας για τους Κροάτες κατηγορούμενους πως «είναι πολίτες και έχουν τα δικαιώματά τους, οι συνθήκες κάτω από τις οποίες χάθηκε μια ζωή δεν έχουν διευκρινιστεί, δεν είναι γνωστές».

Ενώ παράλληλα απευθυνόμενος στην ελληνική κυβέρνηση είπε: «Αν η ελληνική κυβέρνηση μπορούσε να τους κρατήσει και τους 100 μέσω κάποιου είδους “τεχνητής κράτησης”, αυτό θα είχε στοιχεία βεντέτας ή απόδοσης συλλογικής ευθύνης. Περιμένω ότι πολύ σύντομα θα λογοδοτήσουν».

Τέλος, ο  Ζόραν Μιλάνοβιτς ρωτήθηκε και για την ανοιχτή επιστολή που έστειλαν στα ΜΜΕ οι γονείς των συλληφθέντων Κροατών, με τον ίδιο να σχολιάζει ότι δεν πρέπει να εμπλακούν οι γονείς.

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…