Παρέμβαση της ΕΛ.ΑΣ για εμπλοκή αστυνομικών σε κύκλωμα διαφθορά

Την παρέμβαση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., προκάλεσαν οι αποκαλύψεις για εμπλοκή απόστρατων και εν ενεργεία αξιωματικών της Αστυνομίας σε κύκλωμα που «προστάτευε» οίκους ανοχής, στούντιο και παράνομα καζίνο στην Αθήνα.

NewsRoom 18/06/2020 | 23:43

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε για την ύπαρξη κυκλώματος διαφθοράς στο οποίο φαίνεται να εμπλέκονται πολλά άτομα από διάφορα επαγγέλματα, το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. αποφάσισε να κινητοποιηθεί. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους, ο αρχηγός της Αστυνομίας πρόκειται να ζητήσει να διαβιβαστεί η δικογραφία προκειμένου να ελεγχθούν οι αστυνομικοί που φέρονται να εμπλέκονται στο κύκλωμα. 

Υπενθυμίζεται πως στο κύκλωμα διαφθοράς φαίνεται να εμπλέκονται 16 εν ενεργεία και απόστρατοι αξιωματικοί της αστυνομίας, 6 δικηγόροι, πρώην βουλευτής, δημοσιογράφος, επιχειρηματίες και νονοί της αθηναϊκής νύχτας. Τα δυο πρόσωπα που φέρονται να διαδραμάτιζαν κεντρικό ρόλο στην υπόθεση είναι νεκρά. 


Σε έγγραφο της Εισαγγελίας Κατά της Διαφθοράς που χειρίζεται την υπόθεση αναφέρεται ότι από τους υπαλλήλους της ΕΥΠ καταγράφηκαν στη διετία 350 οίκοι ανοχής, 250 studios και 300 παράνομα καζίνα στο Λεκανοπέδιο της Αττικής, οι ιδιοκτήτες των οποίων πλήρωναν στα μέλη της συμμορίας από 300 μέχρι και 7.000 ευρώ τον μήνα για αστυνομική κάλυψη. Διερευνάται κατά πόσο έχουν διαπράξει τα μέλη της κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα. Σύμφωνα με τη δικογραφία, το συνολικό μηνιαίο κέρδος τους αγγίζει το 1.000.000 ευρώ.