Newsroom

Newsroom

Παρελθόν για τη ΔΗΜΑΡ η Ασημίνα Ξηροτύρη

Με επιστολή της η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Ασημίνη Ξηροτύρη – Αικατερινάρη, γνωστοποιήσε ότι αποχωρεί από το κόμμα εκφράζοντας ταυτόχρονα την…

ksirotiri

Με επιστολή της η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Ασημίνη Ξηροτύρη – Αικατερινάρη, γνωστοποιήσε ότι αποχωρεί από το κόμμα εκφράζοντας ταυτόχρονα την αντίθεσή της με τις αποφάσεις του.

“Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, η επιλογή της ΔΗΜΑΡ είναι η αυτόνομη κάθοδος ή και με συνεργασίες με το κόμμα των Πρασίνων – Αλληλεγγύη. Επιλογή που θεωρώ ότι σε αυτές τις δύσκολες και με οξύτατη πόλωση συνθήκες, δεν προσθέτει δυνάμεις στον κοινό στόχο της προοδευτικής διακυβέρνησης κα ανάκαμψης της χώρας. Με βάση αυτήν την επιλογή του κόμματος, και επειδή φοβάμαι ότι δεν μπορώ να συμβάλλω και να αγωνιστώ όπως έκανα πάντα, επιλέγω να μην βάλω υποψηφιότητα σε  αυτό το σχήμα της ΔΗΜΑΡ”, αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή της.

Αναφερόμενη στη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ με ΔΗΜΑΡ που υλοποιήθηκε τόνισε: “Στην πραγματικότητα λοιπόν μίας «Κυβερνώσας Αριστεράς», η ΔΗΜΑΡ είχα την πεποίθηση και την αισιοδοξία ότι έπρεπε και μπορούσε να συμβάλλει με το προοδευτικό προγραμματικό της οπλοστάσιο, τα αξιόμαχα στελέχη της και την πολύτιμη κοινοβουλευτική  μας εμπειρία,  συνέπεια και έργο, κάτι που πιστεύω ότι το υπηρέτησα πιστά και σωστά. Τελικά όμως η προγραμματική σύγκλιση με τον ΣΥΡΙΖΑ, η οποία άλλωστε καθυστέρησε και επιδιώχθηκε την τελευταία στιγμή, δεν είχε θετική έκβαση με ευθύνη και των δύο πλευρών, με έκπληξη και μεγάλη απογοήτευσή μου”.