Newsroom

Newsroom

Παρασκευόπουλος: Οι αλλαγές στο σωφρονιστικό σύστημα είναι αναγκαία μεταρρύθμιση

 Η Ελλάδα είναι κατηγορούμενη στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για 191 υποθέσεις που αφορούν την κατάσταση στις φυλακές, και γι’ αυτό οι…

2263195

 Η Ελλάδα είναι κατηγορούμενη στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για 191 υποθέσεις που αφορούν την κατάσταση στις φυλακές, και γι’ αυτό οι αλλαγές στο σωφρονιστικό σύστημα είναι «αναγκαία μεταρρύθμιση», υπογράμμισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος κατά την πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Δικαιοσύνης της Βουλής σχετικά με το νομοσχέδιο για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ΄.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δήλωσαν διά του εισηγητή τους Νίκου Μαυραγάνη ότι διαφωνούν με τις διατάξεις που αφορούν την πρόωρη υπό όρους απολύσεις και την ευνοϊκή επιμέτρηση της εκτιούμενης ποινής σε συγκεκριμένες κατηγορίες κρατουμένων.

Η Ελλάδα τείνει να γίνει η χειρότερη χώρα στην Ευρώπη σε ό,τι αφορά τις συνθήκες κράτησης, απάντησε ο Ν. Παρασκευόπουλος επισημαίνοντας ότι «είναι δραματικές» οι συνθήκες κράτησης. Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο εκκρεμούν ήδη 191 υποθέσεις με κατηγορίες κατά της Ελλάδας για τις άθλιες συνθήκες κράτησης στις φυλακές, από τις οποίες κάποιες θα είναι και καταδικαστικές.

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…