Newsroom

Newsroom

Παραπέμφθηκε ο Ακης για τα υποβρύχια

Την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του Ακη Τσοχατζόπουλου για την υπόθεση των υποβρυχίων καθώς και την παραπομπή του στο Δικαστικό…

akis

Την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του Ακη Τσοχατζόπουλου για την υπόθεση των υποβρυχίων καθώς και την παραπομπή του στο Δικαστικό Συμβούλιο αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής ύστερα από μυστική ψηφοφορία

Με τα αδικήματα της παθητικής δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, βαρύνει από σήμερα το “κατηγορητήριο” της Βουλής τον Ακη Τσοχατζόπουλο.

Στη μυστική ψηφοφορία ψήφισαν 242 βουλευτές, εκ των οποία έγκυρα οι 236 έγκυρα. “Ναι” ψήφισαν 216 βουλευτές, 9 ψήφισαν “όχι” και 7 “παρών” για την πρώτη κατηγορία.
Για τη δεύτερη κατηγορία, 215 ψήφισαν ναι, 9 όχι και παρών 8.
Πλέον στην Ολομέλεια της Βουλής θα γίνει η κλήρωση πέντε ανώτατων δικαστικών λειτουργών που θα συγκροτήσουν το Δικαστικό Συμβούλιο, το οποίο και θα αποφανθεί αν τα αδικήματα με τα οποία διώκεται ο πρώην υπουργός Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος έχεουν παραγραφεί ή όχι, εάν θα υπάρξει διαχωρισμός τους και αν θα παραπεμφθεί στο Ειδικό Δικαστήριο ή στην Τακτική Δικαιοσύνη.
Δεν με παραπέμπει το κόμμα μου
Στην εικοσάλεπτη “απολογία” του στη Βουλή, ο πρώην υπουργός Άμυνας του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για “σκευωρία” και “ανήθικο κατηγορητήριο”, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις ομόφωνες αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ για την παραγγελία των υποβρυχίων και καλώντας ονομαστικά να έρθουν να μιλήσουν στη Βουλή γι΄ αυτό τον σημερινό πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, και τους υπουργούς Θόδωρο Πάγκαλο, Βάσω Παπανδρέου, Ευάγγελο Βενιζέλο Δημήτρη Ρέππα, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Κώστα Σκανδαλίδη και Γιάννη Μαγκριώτη.
“Η παρουσία μου εδώ δεν σημαίνει νομιμοποίηση της παρωδίας κάθαρσης και ευτελισμού των θεσμών. Βρίσκομαι εδώ για να απογυμνώσω το διάτρητο, προκατασκευασμένο πόρισμα και τη βολική και κάλπικη εικονική πραγματικότητα που σας παρουσίασαν”, τόνισε ο κ. Τσοχατζόπουλος, ο οποίος χαρακτήρισε “τεράστιο ψεύδος” και “παράνομο συμπέρασμα” ότι δωροδοκήθηκε.
Απέκρουσε δε την κατηγορία ότι πήρε παράνομα περιουσιακά ωφελήματα από την εταιρία “Φέροσταλ” για την διευκόλυνση της, σημειώνοντας ότι “διευκόλυνση χωρίς επηρεασμό των μελών του ΚΥΣΕΑ και του Α.Ν.Σ. δεν γίνεται”, και ότι “δεν υπάρχει ουδεμία μαρτυρία περί δωροδοκίας μου”.
“Πολυσέλιδο μυθιστόρημα”
“Σε όλο το πολυσέλιδο μυθιστόρημα δεν υπάρχει ούτε ένα πραγματικό στοιχείο ή έστω ένδειξη ότι έχω οποιαδήποτε σχέση με κάποια εταιρία”, ανέφερε ο πρώην υπουργός και χαρακτήρισε ” άλμα στο κενό και αυθαίρετο τον συσχετισμό των εμβασμάτων της εταιρίας “Τορκάσο” με τις παράνομες πληρωμές της “Φεροστάλ””. Απέρριψε επίσης την κατηγορία για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα που του προσάπτουν όπως είπε χωρίς κανένα στοιχείο και χωρίς καν το πόρισμα του ΣΔΟΕ.

“Μπήκαμε σε μια εποχή όπου τα ψέματα τέλειωσαν και η βοή από τον κόσμο βρίσκει ολοένα και πιο διαφορετική απήχηση. Αυτό που κατάλαβαν κάποιοι είναι ότι ο κόσμος ζητά εξιλαστήρια θύματα. Δεν αντιλαμβάνονται ότι ζητά να πληρώσουν οι πραγματικά υπεύθυνοι για τη σημερινή κατάντια του τόπου. Βρήκαν νομίζουν το μέσο για να εκτονώσουν τη λαϊκή αγανάκτηση και να αποπροσανατολίσουν το λαό. Θεωρούν ότι χτυπώντας και εξοντώνοντας με, με κουρελόχαρτα της κάθαρσης θα γλιτώσουν οι ίδιοι”, υπογράμμισε ο κ. Τσοχατζόπουλος ενώ συμπλήρωσε:
“Παραμορφωμένο το ΠΑΣΟΚ”
“Σήμερα, το λεγόμενο ΠΑΣΟΚ, πολιτικά παραμορφωμένο, απομονωμένο, δημοκρατικά και οργανωτικά αποστεωμένο, κατέληξε σε αυτό που λέει ο λαός “κακό χωριό τα λίγα σπίτια” και σε ενός ανδρός αρχή. Γι΄ αυτό νομίζουν θα εκτονώσουν τη λαϊκή αγανάκτηση με δική μου ενοχοποίηση. Θα τους απογοητεύσω, όμως, γιατί είμαι αθώος”.
Η συζήτηση του πορίσματος για την παραπομπή ή μη του πρώην υπουργού Άμυνας του ΠΑΣΟΚ Άκη Τσοχατζόπουλου, για την υπόθεση των γερμανικών υποβρυχίων, είχε ξεκινήσει νωρίτερα στην Ολομέλεια της Βουλής με τις τοποθετήσεις των εισηγητών των κομμάτων.
http://www.ethnos.gr

Μαζωνάκης: Επικό βίντεο να τραγουδάει το «Du Hast» των Rammstein – «Ας είναι και οι 2 πάνω στη σκηνή Θεέ μου!» (video)

Μαζωνάκης

Μαζωνάκης: Επικό βίντεο να τραγουδάει το «Du Hast» των Rammstein – «Ας είναι και οι 2 πάνω στη σκηνή Θεέ μου!» (video)

«Ναι καλησπέρα σας, φροντιστήριο γερμανικών εκεί; Μια ερώτηση παρακαλώ;», ακούγεται να λέει στο βίντεο ο…

Σοκάρει η Δάφνη Λαμπρόγιαννη: «Βρέθηκα λίγο πριν φάω ξύλο, δεν αντέχω να βιώσω ξανά τέτοια βία»

Λαμπρόγιαννη

Σοκάρει η Δάφνη Λαμπρόγιαννη: «Βρέθηκα λίγο πριν φάω ξύλο, δεν αντέχω να βιώσω ξανά τέτοια βία»

«Πολλές φορές υπάρχει μια βουβή βία, η οποία ενίοτε είναι χειρότερη από αυτήν που εκφράζεται»,…

H Johnson & Johnson δίνει 6,5 δισ. δολάρια για να βάλει τέλος στις αγωγές για το πιθανώς καρκινογόνο ταλκ της

ap johnson

H Johnson & Johnson δίνει 6,5 δισ. δολάρια για να βάλει τέλος στις αγωγές για το πιθανώς καρκινογόνο ταλκ της

Η εταιρεία αποδέχεται να πληρώσει κάπου 6,475 δισεκατομμύρια δολάρια σε διάστημα 25 ετών για να…