«Παράνομη η παρακολούθηση» – Η απάντηση του Άδωνι Γεωργιάδη στο documentonews.gr

Παράνομη χαρακτηρίζει στο documentonews.gr την έμμεση παρακολούθησή του ο Άδωνις Γεωργιάδης

Άδωνηςς 1

Παράνομη χαρακτηρίζει στο documentonews.gr την έμμεση παρακολούθησή του από τις λιθουανικές μυστικές υπηρεσίες ο υπουργός Εργασίας, τονίζοντας πως η Huawei δεν υπέγραψε καμία σύμβαση επί ημερών του στο υπουργείο Ανάπτυξης, ενώ υπογραμμίζει πως έχει τις αποδείξεις λιανικής πώλησης για τα κινητά τηλέφωνα, τα οποία ερμηνεύθηκαν ως προϊόν δωροδοκίας.

Θόρυβο έχει προκαλέσει το πρωτοσέλιδο θέμα των «Νέων» που υπογράφει ο Γιώργος Παπαχρήστος με τίτλο: «ο Άδωνις, το κατασκοπευτικό θρίλερ και η fake δωροδοκία». Πέρα από τις ψυχροπολεμικές διαστάσεις που έχει πάρει η προσπάθεια των ΗΠΑ να προκαλέσουν ασφυξία στον κινεζικό κολοσσό Huawei, φράζοντας τις επιχειρηματικές διόδους στη Δύση, η αποκάλυψη της εφημερίδας επαναφέρει με ένταση στην επικαιρότητα τα κενά ασφαλείας στη χώρα μας σε επίπεδο μυστικών υπηρεσιών.

Διαβάστε περισσότερα:Βόμβα για Άδωνι από… «ΤΑ ΝΕΑ»: Έρχεται δημοσίευμα των New York Times που τον εμπλέκει σε σκάνδαλο

Απ΄ ό,τι φαίνεται, ο Άδωνις Γεωργιάδης ενημερώθηκε από μία εφημερίδα ότι παρακολουθήθηκε εμμέσως από τις μυστικές υπηρεσίες της Λιθουανίας, οι οποίες διαδραμάτισαν ρόλο συνδέσμου των ΗΠΑ. Μέχρι στιγμής η υπότροπη για το σκάνδαλο των υποκλοπών, ΕΥΠ, δεν έχει δώσει κάποιο στίγμα για το τι συνέβη, πολλαπλασιάζοντας τα ερωτήματα για το πώς οι Λιθουανοί κατάφεραν να ακούν -μέσω τρίτου- έναν υπουργό και να μην πάρει κανείς χαμπάρι.

Αναλυτικά όσα μας δήλωσε ο υπουργός Εργασίας:

Δεν υπάρχει κενό ασφαλείας όταν ένας υπουργός μαθαίνει από μια εφημερίδα ότι παρακολουθήθηκε από ξένες μυστικές υπηρεσίες;

Εγώ δεν ξέρω τίποτα από όλα αυτά. Εγώ, τα διάβασα στα «Νέα». Εδέχθη μερικά ερωτήματα από έναν συνεργάτη των New York Times για το αν η Huawei μου είχε χαρίσει δύο κινητά τηλέφωνα το 2020.

Και το λάπτοπ;

Αυτό αφορά μία φίλη μου που -λέει- ότι έχουν ένα μήνυμα για το αν η εταιρία έχει ένα φτηνό laptop για να της δώσουν. Κάτι τέτοιο. Δεν θυμάμαι ακριβώς.

Εσείς να με πάρετε και να μου πείτε αν έχω κάποιον γνωστό για να πάρετε ένα λάπτοπ, θα το κάνω…

Έχετε αποδείξεις για την αγορά;

Τα αγόρασα με απόδειξη λιανικής πώλησης, ναι.

Έχει υπογράψει κάποια σύμβαση επί της θητείας σας στο υπουργείο Ανάπτυξης η Huawei;

Το εντυπωσιακό στην υπόθεση -το γράφω στην απάντησή μου στην εφημερίδα- είναι ότι η εταιρία Huawei κατά την τετραετία του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν πήρε όχι μόνο από εμένα, γενικά από το κράτος, σχεδόν τίποτα. Μηδέν. Κανονικά η Huawei θα έπρεπε να παραπονιέται.

Δεν σας απασχόλησε να μάθετε αν όντως σας παρακολουθούσαν οι Λιθουανοί;

Μα δεν παρακολουθούσαν εμένα. Απ΄ ό,τι κατάλαβα, έναν Κινέζο παρακολουθούσαν…

Ακριβώς, μέσω τρίτων έγινε η παρακολούθηση…

Αν έχει γίνει, είναι παράνομο. Δεν το πήρα και πολύ στα σοβαρά γιατί δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος Έλληνας που να πιστεύει στ΄ αλήθεια ότι υπάρχει υπουργός που θα δωροδοκείτο με δύο κινητά τηλέφωνα.

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…