Newsroom

Newsroom

"Παραμύθι χωρίς όνομα" στο θέατρο Χαλκίδας

θεάτρου Χαλκίδας

paramythi horis onoma

Συνεχίζονται οι παραστάσεις του θεάτρου Χαλκίδας με το έργο του μεγάλου Έλληνα δραματουργού Ιάκωβου Καμπανέλλη  “Παραμύθι χωρίς όνομα” σε σκηνοθεσία Μαρίας Βαρδάκα, σκηνικά Μαίρης Μουρσελά, κοστούμια Βασιλικής Λευκούδη, μουσική επιμέλεια Μαίρης Χουλιέρη  διεύθυνση παραγωγής Ζωής Λιβανίου.

Παρασκευή, 25 Ιουλίου/ Σάββατο, 26 Ιουλίου / Κυριακή, 27 Ιουλίου

«Το παραμύθι χωρίς όνομα»

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν μια χώρα που είχε έναν βασιλιά που δεν αγαπούσε πολύ την εργασία. Ο βασιλιάς αυτός βασίλεψε για πολλά χρόνια, ώσπου το βασίλειό του περιήλθε σε άθλια κατάσταση. Μη μπορώντας πια να αντιμετωπίσει τα οικονομικά προβλήματα που προέκυπταν από την αδράνεια, ο βασιλιάς έστειλε για πολλοστή φορά απεσταλμένο να ζητήσει δάνειο από το εξωτερικό, από τον πλούσιο «θείο», για να σωθεί η χώρα. Όμως αυτή τη φορά ο θείος απαντά ότι δεν θα στείλει χρήματα για να τα φάνε όπως και τις προηγούμενες φορές, αλλά θα έρθει ο ίδιος με το στρατό του για να βάλει οριστικά τάξη στη χώρα. Την επιστολή – ανακοίνωση της στρατιωτικής επέλασης τη συνοδεύει με μια γαϊδουροκεφαλή, σύμβολο μιας εξευτελιστικής πρόκλησης προς το βασιλιά και το λαό του.

Σε αυτή τη χυδαία πρόκληση θα αντιδράσει ο νεαρός Πρίγκιπας που θα προσπαθήσει να ξεσηκώσει τον παραιτημένο και εξαθλιωμένο λαό να τον ακολουθήσει, ώστε να ορθώσουν το ανάστημά τους απέναντι στις επεκτατικές τάσεις του θείου. Μετά από πολλές δυσκολίες θα καταφέρουν να νικήσουν και το παραμύθι του Καμπανέλλη θα έχει αίσιο τέλος. 

Το «Παραμύθι χωρίς όνομα», ένα από τα πιο αγαπητά έργα του Ιάκωβου Καμπανέλλη, είναι βασισμένο στο ομώνυμο αφήγημα της Πηνελόπης Δέλτα. Ο μύθος του αποτελεί πασιφανώς αλληγορία για την Ελλάδα, η οποία βρίσκεται καθημαγμένη από τα διάφορα πολιτικά και κοινωνικά δεινά και δίνει την ευκαιρία στον συγγραφέα να προσεγγίσει την νεοελληνική πραγματικότητα και τα προβλήματά της. Έτσι, μέσα από την επιστράτευση για πόλεμο που ετοιμάζει η χώρα, σατιρίζει το πώς διοικείται ο τόπος και τον τρόπο που αντιδρά ο λαός.

Παρότι το έργο είναι γραμμένο στα 1959 η αντιστοιχία του με τη σημερινή κατάσταση του τόπου μας είναι σχεδόν ανατριχιαστική και γι’ αυτό θεωρήσαμε ότι είναι μεγάλη πρόκληση να επιλέξουμε το συγκεκριμένο έργο για την καλοκαιρινή παράσταση του Θεάτρου Χαλκίδας.

Παίζουν (με τη σειρά που εμφανίζονται)

Πολύκαρπος: Κώστας Μωϋσίδης

Πρίγκιπας: Γιώργος Μπένος

Βασίλισσα: Άννα Οταπασίδου

Βασιλιάς: Κώστας Ντεγιάννης

Μαρία: Κατερίνα Ζάκκα

Κικίτσα: Μίνα Βαμβάκου

Αθηνά: Ευρώπη Ευαγγελοπούλου

Πατριώτης Α: Παναγιώτης Τζαφέρης

Μάρθα: Εύη Χειμώνα

Αντριανή: Βούλα Κοκονού

Μάχη: Σουζάννα Ζαχαριάδου

Νικόλας: Νίκος Αγγελάκης

Βασούλα: Ειρήνη Καράβα

Πατριώτης Β: Βαγγέλης Τσουκαλάς

Δικαστίνα: Ελένη Αλεξανδρή

Φτωχομάνα: Βιβή Χαλκιά

Σιδεράς: Γιώργος Ανδριώτης

Θεοδώρα: Κατερίνα Σουάνη

Κουτσός: Κώστας Καλόγηρος

Μονοχέρης: Παναγιώτης Τζαφέρης

Δάσκαλος: Βαγγέλης Τσουκαλάς

Η τιμή εισιτηρίου είναι 10 ευρώ, για ανέργους, μαθητές-φοιτητές 5 ευρώ

Ομαδικά εισιτήρια για συλλόγους κ.λ.π. πάνω από 20 άτομα η τιμή εισιτηρίου είναι 5 ευρώ.

Για ΑΜΕΑ το αυτοκίνητο έχει τη δυνατότητα να μπει μέχρι το χώρο του θεάτρου και να επιστρέψει και πάλι στο τέλος της παράστασης.

.Υπάρχει όπως κάθε χρόνο λεωφορείο του δήμου που  μεταφέρει τους θεατές από το κέντρο της πόλης στο χώρο του θεάτρου, ώρα αναχώρησης 8:30 από την πλατεία του Αγίου Νικολάου (αγάλματα) και επιστροφή από το θέατρο 11:30 χωρίς αντίτιμο.

Στο χώρο  λειτουργεί  κυλικείο.

Axios: Ο Μπάιντεν αποσύρεται ίσως και μέσα στο Σαββατοκύριακο – “Πιέσεις” και από τον Ομπάμα

μπάιντεν

Axios: Ο Μπάιντεν αποσύρεται ίσως και μέσα στο Σαββατοκύριακο – “Πιέσεις” και από τον Ομπάμα

Έως σήμερα, η πίεση στο πρόσωπο του προέδρου για την απόσυρσή του είναι "αδυσώπητη και…

Θεσσαλονίκη: Άγνωστοι εισέβαλαν σε κατάστημα, τα έκαναν «γυαλιά – καρφιά» και χτύπησαν ζευγάρι (Video)

thessaloniki epeisodio allodapoi 1

Θεσσαλονίκη: Άγνωστοι εισέβαλαν σε κατάστημα, τα έκαναν «γυαλιά – καρφιά» και χτύπησαν ζευγάρι (Video)

Ακόμα, αφαίρεσαν από τα θύματα δύο κινητά τηλέφωνα και το ποσό των 400 ευρώ.