Newsroom

Newsroom

Παραμένει στις φυλακές των Βρυξελλών η Εύα Καϊλή

Ο δικηγόρος της έκανε λόγο για «βασανιστήρια» που υπέστη η ελληνίδα ευρωβουλευτής από τους

Καϊλή

Η Εύα Καϊλή τέθηκε εκ νέου σήμερα Πέμπτη αντιμέτωπη με το προδικαστικό συμβούλιο των Βρυξελλών, ώστε να κριθεί εάν θα συνεχίσει η προφυλάκισή της ή θα αποφυλακιστεί φορώντας βραχιολάκι. Οι εξελίξεις στην υπόθεση Καϊλή βρίσκονται σε συνάρτηση με το deal του Αντόνιο Παντσέρι, φερόμενου ως «εγκεφάλου» του κυκλώματος που είχε συνδέσει υπογείως το Ευρωκοινοβούλιο με το Κατάρ.

Η ανακοίνωση των βελγικών αρχών έχει ως εξής: 

Στο πλαίσιο μιας μεγάλης κλίμακας έρευνας της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας για την φερόμενη εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, η E.K. εμφανίστηκε σήμερα το απόγευμα ενώπιον των προδικαστικών τμημάτων του Πρωτοδικείου της Βρυξέλλες.

Στη διάταξή του σήμερα το πρωί, το προ-συμβούλιο επιβεβαίωσε την προδικαστική κράτηση της E.K.

Εάν ασκήσει έφεση κατά της απόφασης αυτής εντός 24 ωρών, θα εμφανιστεί ενώπιον του κατηγορητηρίου τμήματος του Εφετείου των Βρυξελλών εντός 15 ημερών.

Προς το συμφέρον της έρευνας, δεν θα δοθούν περαιτέρω πληροφορίες προς το παρόν. Ο Τύπος θα ενημερώνεται για τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση αυτή μέσω δελτίων Τύπου.

323142912 872629824072069 2823451555048702248 n 1

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εύα Καϊλή: O Δημητρακόπουλος κατήγγειλε «βασανιστήρια» και «συνθήκες Μεσαίωνα» (video)

Σε δηλώσεις που έκανε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος έκανε λόγο για «βασανιστήρια» στα οποία υποβλήθηκε η ευρωβουλευτής, αναφερόμενος συγκεκριμένα στο γεγονός ότι κλήθηκε να καταθέσει πολλές φορές κατά την περίοδο της μέχρι σήμερα κράτησής της. Μάλιστα, όπως είπε, όταν η ίδια ζήτησε να μην καταθέσει μια συγκεκριμένη μέρα καθώς είχε περίοδο, αυτό δεν έγινε δεκτό από τις βελγικές αρχές. Κατήγγειλε μάλιστα ότι η κ. Καϊλή παρέμεινε σε απομόνωση για πάνω από 6 ώρες, καθώς και ότι δεν της δόθηκαν περισσότερα ρούχα (μπουφάν) όταν είπε στους υπεύθυνους ότι κρύωνε.

Νωρίτερα, ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, σε δηλώσεις του είχε ανέφερε ότι δεν θα αλλάξει η υπερασπιστική γραμμή της Ελληνίδας πολιτικού. «Θα δηλώσει αθώα και θα δώσει μάχη για να αποδείξει την αθωότητά της», υπογράμμισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: QatarGate: «Κελαηδάει» ο Παντσέρι – Έκανε συμφωνία με τις αρχές για να πέσει στα μαλακά

Η Καϊλή αντιμετωπίζει κατηγορίες που αφορούν συμμετοχή σε υπόθεση διαφθοράς, ξέπλυμα χρήματος και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση.

Από την πλευρά του, ο Μαρκ Ούτενταλ, δικηγόρος του Αντόνιο Παντσέρι, σε δηλώσεις του στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa, ανέφερε ότι ο πελάτης του είναι έτοιμος να πει όλη την αλήθεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Bέλγος δικαστής Mισέλ Κλες που χειρίστηκε το Qatar Gate στα πρόσωπα της χρονιάς

«Ο Αντόνιο Παντσέρι είναι έτοιμος να πει όλη την αλήθεια και να συμβάλει στην αποτελεσματικότητα των ερευνών. Υπέγραψε τη συμφωνία συνεργασίας με τη Βελγική Ομοσπονδιακή Εισαγγελία σε κατάσταση πραγματικού ψυχολογικού σοκ», δήλωσε ο δικηγόρος του Ιταλού πρώην ευρωβουλευτή.

Καϊλή

 

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

5653777 1

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών, εντοπίστηκε το εν λόγω σπίτι, μέσα στο οποίο διέμεναν 14 άτομα…

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…