Παραμένει ο κίνδυνος στη λίμνη Κάρλα-Πιέζονται τα αναχώματά της

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι Αρχές στη Θεσσαλία καθώς παραμένει η πίεση στα αναχώματα στη λίμνη Κάρλα και υπάρχει φόβος για νέες πλημμύρες.

karla 3

Στη λίμνη Κάρλα μετατοπίζεται τώρα ο φόβος για πλημμυρικά φαινόμενα. Ο λόγος; O φόβος της στάθμης ανόδου της λίμνης παραμένει, καθώς τα πιεσμένα αναχώματα της, από την πίεση του όγκου του νερού που έχουν δεχτεί είναι πιθανόν να μην αντέξουν. Γεγονός που έχει σημάνει συναγερμό στις αρχές και τα γύρω χωριά, Κανάλια, Ριζόμυλο και Στεφανοβίκειο Μαγνησίας και Σωτήριο, Νίκη και Αχίλλειο Λάρισας.

Η εικόνα της λίμνης θυμίζει την έκταση που είχε το 1960, ενώ είναι εντυπωσιακό ότι πάνω από 180.000 στρέμματα και μέσα σε 2 εικοσιτετράωρα γέμισαν με νερά. Με βάση τις ίδιες πληροφορίες, τα υδατοφράγματα παραμένουν κλειστά και έτσι η λίμνη δεν κινδυνεύει να υπερχειλίσει.

Ωστόσο, το ύψος του νερού εκτός της Κάρλα στα αμέτρητα πλημμυρισμένα στρέμματα του κάμπου του δήμου Κιλελέρ και του δήμου Αγιάς, ξεπερνά μέχρι και τη στάθμη της ίδιας της λίμνης.

Πέριξ της λίμνης Κάρλα υπολογίζεται πως η έκταση της πλημμύρας στο νομό Λάρισας αγγίζει τα 98.584 στρέμματα, όπως έδειξαν οι δορυφορικές εικόνες του κέντρου BEYOND του Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Λίμνη Κάρλα
BEYOND

Tο νερό που έχει συσσωρευθεί στην περιοχή έχει φέρει τους αγρότες σε απόγνωση αφού σε κάποια σημεία, που το νερό ξεπερνά τα 8 μέτρα, από κάτω βρίσκονταν χιλιάδες καλλιέργειες βαμβακιού, τριφυλλιού, σιτηρών, καθώς και αμυγδαλιές.

Όπως λένε, το νερό που έχει συσσσωρευθεί δεν πρόκειται να φύγει από τον κάμπο σε λιγότερο από 1,5 – 2 χρόνια.

Φλαμίνγκο εμφανίστηκαν σε 2 παραλίες της Αττικής – Δείτε τις εικόνες και την ανάρτηση της ΑΝΙΜΑ

Φλαμίνγκο

Φλαμίνγκο εμφανίστηκαν σε 2 παραλίες της Αττικής – Δείτε τις εικόνες και την ανάρτηση της ΑΝΙΜΑ

Μαγικές εικόνες καθώς πανέμορφα φλαμίνγκο εμφανίστηκαν σε παραλίες της Αττικής