Όγδοη πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου

Ψηφίστηκε με 261 ψήφους η κ. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου

EK Vouli

Με ευρεία πλειοψηφία ψηφίστηκε η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου στη θέση της Προέδρου της Δημοκρατίας με αποτέλεσμα να γίνει η όγδοη Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας το 1974, αλλά και η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει τη θέση.

Ωστόσο, οι 266 ψήφοι που υπολογίζονταν αρχικά ότι θα είναι οι ψήφοι που θα λάβει η κ. Σακελλαροπούλου μειώθηκαν στις 261 αφού ορισμένοι βουλευτές δεν προσήλθαν λόγω ασθένειας. Η ηχηρή απουσία ωστόσο δεν είναι άλλη από αυτήν του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος φέρεται να είναι εξαιρετικά απογοητευμένος από το γεγονός ότι δεν αποτελεί ο ίδιος την πρόταση της ΝΔ για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Ο κ. Σαμαράς, σύμφωνα με δήλωσή του, βρίσκεται στις ΗΠΑ με την οικογένειά του.

Η κ. Σακελλαροπούλου ψηφίστηκε σήμερα από τη Βουλή, ωστόσο αναμένεται να ορκιστεί στη νέα θέση στις 13 Μαρτίου, μόλις δηλαδή λήξει επισήμως η θητεία του νυν Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες λίγο μετά τις 13.00 το μεσημέρι, ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας θα μεταβεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας προκειμένου να ενημερώσει επισήμως την κ. Σακελλαροπούλου για το αποτέλεσμα και τα νέα της καθήκοντα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος, επικοινώνησε τηλεφωνικώς με την εκλεγείσα Πρόεδρο της Δημοκρατίας κα Αικατερίνη Σακελλαροπούλου και της εξέφρασε τα ειλικρινή του συγχαρητήρια καθώς και τις θερμές ευχές του για κάθε επιτυχία κατά την άσκηση των καθηκόντων της.

Η εκλογή της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου ως πρώτης γυναίκας Προέδρου της ελληνικής Δημοκρατίας με πολύ μεγάλη πλειοψηφία συμβολίζει τη μετάβαση στη νέα εποχή», δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αμέσως μετά την ψηφοφορία, στο περιστύλιο της Βουλής.

«Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας επιβεβαιώνει ότι στα μεγάλα μπορούμε να συμφωνήσουμε για μια Ελλάδα που μπαίνει σε μια νέα εποχή με πρώτη γυναίκα Πρόεδρο την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Ανέφερε επίσης σε όλους τους τόνους πως με την εκλογή τής κ. Σακελλαροπούλου στην Προεδρία της Δημοκρατίας ανοίγει «ένα παράθυρο στο μέλλον».

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει να δημιουργεί νέο σκάνδαλο υποκλοπών – Προχωρά στην αγορά νέου spyware

predator sms.png 2

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει να δημιουργεί νέο σκάνδαλο υποκλοπών – Προχωρά στην αγορά νέου spyware

Αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη σχετικά με τα σχέδια της κυβέρνησης για προμήθεια νέου συστήματος παρακολουθήσεων,…