Newsroom

Newsroom

Παραιτήθηκε ο Μουμπάρακ – Ο στρατός αναλαμβάνει την εξουσία

Η 18η ημέρα είναι η «Παρασκευή της Αποχώρησης» Η «Παρασκευή της Αποχώρησης» είναι γεγονός. Οπως ανακοίνωσε και επίσημα ο αντιπρόεδρος…

Η 18η ημέρα είναι η «Παρασκευή της Αποχώρησης»
Η «Παρασκευή της Αποχώρησης» είναι γεγονός. Οπως ανακοίνωσε και επίσημα ο αντιπρόεδρος της Αιγύπτου Ομάρ Σουλεϊμάν: «Ο πρόεδρος Μουμπάρακ εγκατέλειψε την Προεδρία της χώρας». Σύμφωνα με τις μέχρι ως τώρα πληροφορίες, την προσωρινή διακυβέρνηση της χώρας αναλαμβάνει το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο της Αιγύπτου. Χιλιάδες διαδηλωτές σε ολόκληρη την Αίγυπτο έχουν ξεσπάσει σε πανηγυρισμούς.
Επίσης ο στρατός έκανε έκκληση για να εξομαλυνθεί η καθημερινή ζωή στην Αίγυπτο επισημαίνοντας πως εγγυάται την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων

Η άρση της κατάσταση έκτακτης ανάγκης ήταν ένα από τα βασικά αιτήματα των διαδηλωτών, όμως αναλυτές εκφράζουν φόβους για ενδεχόμενη σύγκρουση του στρατού με τους διαδηλωτές που επιμένουν για την άμεση αποχώρηση του Μουμπάρακ από την εξουσία και οι έως τώρα εξελίξεις τους έχουν εξοργίσει.

Το enet.gr παρακολουθεί τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό. Ολες οι ώρες είναι ώρες Ελλάδας:

Οι τελευταίες εξελίξεις την 18η ημέρα της εξέγερσης:

►18:20: Πανηγυρισμοί από εκατομμύρια πολίτες σε όλη την Αίγυπτο

►18:10: Ο αντιπρόεδρος Ομάρ Σουλεϊμάν ανακοίνωσε επίσημα:

“Ο πρόεδρος Μουμπάρακ εγκατέλειψε την Προεδρία της χώρας”


►18:00: Ο εκπρόσωπος Τύπου των αιγυπτιακών ενόπλων δυνάμεων μόλις έφτασε στο προεδρικό μέγαρο απ’ όπου και θα εκφωνήσει έκτακτη ανακοίνωση.

►17:50: Ο στρατός έχει πλέον αποχωρήσει από τις θέσεις του γύρω από το κτήριο της κρατικής ραδιοτηλεόρασης και έχει αφήσει στις ομάδες περιφρούρησης τον έλεγχο της περιοχής

►17:40: Ο γενικός γραμματέας του κυβερνώντος Εθνικού Δημοκρατικού Κόμματος στην Αίγυπτο, Χόσαμ Μπαντράουι, που διορίστηκε πριν από λίγες ημέρες, παραιτήθηκε σήμερα τονίζοντας ότι η Αίγυπτος χρειάζεται νέα κόμματα.

►17:33:Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες υπάρχουν πολλοί τραυματίες στην πόλη Αρίς, χωρίς όμως να έχει γίνει γνωστός μέχρι στιγμής ο ακριβής απολογισμός.

►17:30: Εκατοντάδες Ιορδανοί συμμετείχαν σήμερα σε διαδηλώσεις στο Αμάν και σε άλλες πόλεις, μετά την προσευχή της Παρασκευής, προκειμένου να εκφράσουν την υποστήριξή τους στους αντικυβερνητικούς διαδηλωτές της Αιγύπτου.

►17:25: Αναφορές για νεκρούς στην Αρις όπου έχουν ξεσπάσει συγκρούσεις

►17:18: Τα κανόνια και τα πυροβόλα των τανκς, έξω από το προεδρικό μέγαρο, έχουν πάψει να είναι στραμένα προς τους διαδηλωτές.

►17:15: Συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομικών έξω από το αστυνομικό τμήμα της πόλης Ελ-Αρις, στο Σινά. Αναφέρονται πυροβολισμοί και ρήψεις μολότοφ. Οι αστυνομικοί έχουν αποκλειστεί στην ταράτσα του κτηρίου.

►17:03: Δύο στρατιωτικά ελικόπτερα προσγειώθηκαν, πριν λίγα λεπτά, στο προεδρικό μέγαρο και έφυγαν και πάλι, αμέσως μετά


►16:50: Οι στρατιώτες που φρουρούν το πρεδρικό μέγαρο πετούν μπισκότα και αναψυκτικά στους πολίτες, πίσω από το συρματόπλεγμα. Επίσης, ιδιωτικά φορτηγά φέρνουν κουβέρτες για τους διαδηλωτές.

►16:35: Για πρώτη φορά η πλατεία Ταχρίρ ΔΕΝ είναι το κέντρο των διαδηλώσεων καθώς χιλιάδες διαδηλωτές βρίσκονται σε πολλά διαφορετικά σημεία της αιγυπτιακής πρωτεύουσας.

►16:15: Αναμένεται έκτακτη ανακοίνωση από την αιγυπτιακή προεδρία, σύμφωνα με το BBC

►16:10: Σύμφωνα με δυτικούς διπλωμάτες, η ηγεσία του στρατεύματος αποφάσισε να μην ασκήσει βία κατά των πολιτών

►16:00: Αιγύπτιοι ναυτικοί μοιράζουν τρόφιμα στους κατοίκους της Αλεξάνδρειας. Το ίδιο κάνουν και στρατιώτες.

►15:50: Πληροφορίες που δεν έχουν, μέχρι στιγμής, διασταυρωθεί κάνουν και πάλι λόγο για φυγή του Χόσνι Μουμπάρακ και της οικογένειάς του από την Αίγυπτο με προορισμό τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

►15:45: Νέα, έκτακτη συνεδρίαση του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου αυτή την ώρα.

►15:35: Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι, το σημαντικότερο κίνημα της αντιπολίτευσης της Αιγύπτου, κάλεσε σήμερα τους Αιγύπτιους να παραμείνουν στους δρόμους ώστε να διώξουν τον Μουμπάρακ από την εξουσία, χαρακτηρίζοντας το χθεσινό διάγγελμα του αιγύπτιου προέδρου “κόλπο”.

►15:30: Για τον γάλλο ισλαμολόγο Ζιλ Κεπέλ, η επανάσταση του Καϊρου είναι ανολοκλήρωτη επειδή όλη η εξουσία παραμένει στα χέρια του στρατού. «Όσο κι αν υπάρχει ισχυρή εξουσία από μια ευγενική νεολαία που δείχνει ιδιαίτερη ευαισθησία για τα ανθρώπινα δικαιώματα, οι εξελίξεις στην Αίγυπτο δεν ελέγχονται από τους διαδηλωτές», λέει στην εφημερίδα Ρεπούμπλικα. «Η κατάσταση μου θυμίζει το 1952, όταν ανέλαβαν την εξουσία οι Ελεύθεροι Αξιωματικοί, υπό τον Ναγκίμπ και τον Νάσερ. Οι ένοπλες δυνάμεις κατέλαβαν τα υπουργεία, τους ραδιοφωνικούς σταθμούς, όλους τους στρατιωτικούς στόχους, και στη συνέχεια την πρωτεύουσα».

►15:20: Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές έχουν αποκλείσει κυβερνητικά κτήρια στο Σουέζ.

►15:10: Ολο και μεγαλύτερα πλήθη περικυκλώνουν το κτήριο της κρατικής τηλεόρασης και το κοινοβούλιο ενώ δεκάδες χιλιάδες κατευθύνονται προς το προεδρικό μέγαρο, 16 χιλιόμετρα από το κέντρο του Καΐρου.


►14:40: Ο πρωθυπουργός της Δανίας δήλωσε: “Ο Μουμπάρακ είναι ιστορία, πρέπει να παραιτηθεί”, σύμφωνα με το Associated Press.

►14:36: Τουλάχιστον 2.000 διαδηλωτές έχουν συγκεντρωθεί έξω από το προεδρικό μέγαρο, σύμφωνα με τη Guardian.

►14:24: Ο Μουμπάρακ και η οικογένειά του “εγκατέλειψαν το Κάιρο”, μεταδίδει το τηλεοπτικό κανάλι Αλ Αραμπίγια, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

►14:16: Ο Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι δήλωσε στο twitter: “Ολόκληρο το έθνος βρίσκεται στους δρόμους. Η μόνη διέξοδος για το καθεστώς είναι να φύγει. Η δύναμη των ανθρώπων δεν μπορεί να συνθλιφτεί. Πρέπει να επικρατήσουμε. Εξακολουθούμε να ελπίζουμε ότι ο στρατός θα συνταχθεί με το μέρος μας”.

►14:00: Ο πρωθυπουργός της χώρας μας, Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε ότι η Αίγυπτος πρέπει να “να βρει το δρόμο της, να ξεκινήσει μια ανοιχτή διαδικασία με περισσότερη ελευθερία”, κάτι που θα “αποτελέσει πρότυπο για τον αραβικό κόσμο”. Επεσήμανε την ανάγκη να αποφευχθεί η βία και υποστήριξε ότι “η αλλαγή είναι μια πραγματικότητα και ο δρόμος για την Αναγέννηση της Αιγύπτου δεν έχει επιστροφή”

►11:54: Οι ένοπλες δυνάμεις υπόσχονται την άρση της εδώ και 30 χρόνια κατάστασης έκτακτης ανάγκης στη χώρα όταν λήξει η παρούσα συγκυρία

►11:50: Ο στρατός υποστηρίζει τη μεταβίβαση εξουσιών στον αντιπρόεδρο Ομάρ Σουλεϊμάν και υπόσχεται τη διασφάλιση της διεξαγωγής ελεύθερων και δίκαιων εκλογών αργότερα μέσα στο έτος

► 11:26:Συγκρούσεις ξέσπασαν μεταξύ αστυνομικών και ενόπλων – οργισμένων με την άρνηση του Μουμπάρακ να παραιτηθεί ρατηθεί- στη Ράφα, κοντά στη μεθόριο της Αιγύπτου με τη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, που επικαλούνται τα διεθνή πρακτορεία.

► 10:35: “Τιτανικός” η κυβέρνηση της Αιγύπτου, λέει ο Ελ Μπαραντέι. “Απόλυτο χάος επικρατεί στο καθεστώς. Είναι σαν τον Τιτανικό. Τα ποντίκια εγκαταλείπουν το πλοίο που βυθίζεται”

► 10:29: Ο υπουργός Οικονομικών της Αιγύπτου, Σαμίρ Ραντουάν δήλωσε στο BBC ότι η επιβολή στρατιωτικού νόμου θα έκανε κακό στους ανθρώπους και στην οικονομίας. “Πιστεύω ότι ο στρατός είναι ιδιαίτερα πειθαρχημένος και έχει εντολή να μην ανοίξει πυρ σε νέους ανθρώπους. Αυτό το αδιέξοδο δεν μπορεί να συνεχιστεί για πάντα”, πρόσθεσε.

► 10:14: Χιλιάδες οργισμένοι διαδηλωτές ήδη συγκεντρώνονται έξω από το προεδρικό μέγαρο στο Κάιρο και στην πλατεία Ταχρίρ ζητώντας την αποχώρηση του Μουμπάρακ. Διεθνείς αναλυτές και σχολιαστές εκτιμούν ότι η σημερινή ημέρα είναι η πιο επικίνδυνη από την ημέρα έναρξης των αντιδράσεων.

► 09:51: Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW) χαρακτηρίζει ανεπαρκή την ομιλία του Μουμπάρακ, ζητά ουσιαστικές αλλαγές και τη συμβολή των ΗΠΑ και τις Ε.Ε. προς την κατεύθυνση αυτή.

► 09:49: Ο ακτιβιστής ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Χοσάμ Μπαγκάτ υποστηρίζει, με βάση μαρτυρίες, ότι ο στρατός σκότωσε τουλάχιστον 65 φυλακισμένους κατά την πρώτη ημέρα των διαδηλώσεων και ζητά την άμεση έρευνα, σύμφωνα με το Associated Press.

► 09:47: Το Ανώτατο Συμβούλιο του αιγυπτιακού στρατού συνεδριάζει σήμερα και θα προβεί σε μια σημαντική ανακοίνωση λίγο αργότερα, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο Mena.

Η 17η ημέρα

Χθες, στο διάγγελμά του προς το έθνος και ενώ η φημολογία για αποχώρησή του είχε κορυφωθεί, ο Αιγύπτιος πρόεδρος απογοήτευσε τους πάντες καθώς αν και μεταβίβασε εξουσίες προς τον αντιπρόεδρο της χώρας Όμαρ Σουλεϊμάν, δήλωσε ότι θα παραμείνει στην εξουσία έως και το Σεπτέμβριο όπου και θα διεξαχθούν οι προγραμματισμένες εκλογές.

Η χαρά και ο ενθουσιασμός του κόσμου μετατράπηκε σε οργή, με πολλούς διαδηλωτές, που ήταν συγκεντρωμένοι στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου να φωνάζουν συνθήματα εναντίον του και να πετούν παπούτσια στην γιγαντοοθόνη όπου εκείνη την ώρα μεταδιδόταν το διάγγελμα του Μουμπάρακ.

Ο Χόσνι Μουμπάρακ απευθύνθηκε “σαν πατέρας προς τα παιδιά του”, όπως χαρακτηριστικά είπε, στους διαδηλωτές που είχαν κατακλύσει την πλατεία Ταχρίρ.

“Ζητάτε αλλαγή και ένα καλύτερο μέλλον… Θα τιμωρήσω με τις βαρύτερες δυνατές ποινές όσους πείραξαν τη νεολαία μας”.

Εμφάνισε ως κύρια ευθύνη του “την προστασία του Συντάγματος και του συμφέροντος του αιγυπτιακού λαού”, επαναλαμβάνοντας πως δεν θα θέσει υποψηφιότητα στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές, οι οποίες έχουν προγραμματιστεί για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

“Τον Σεπτέμβριο θα γίνουν ελεύθερες και δίκαιες εκλογές” είπε και πρόσθεσε πως “η μεταβίβαση της εξουσίας απαιτεί ένα πλαίσιο που θα πρέπει να συμφωνηθεί με διαφάνεια και με διάλογο”.

Χρειαζόμαστε μια κυβέρνηση ευρείας βάσης” πρόσθεσε ο Χ. Μουμπάρακ.

Σημειώνεται πως την ίδια έκφραση είχε χρησιμοποιήσει προ ημερών και ο Αμερικανός προέδρος, που νωρίτερα είχε αναφερθεί στις εξελίξεις στην Αίγυπτο λέγοντας πως “βλέπουμε την Ιστορία στην εξέλιξή της”.

Ο Αιγύπτιος πρόεδρος πρόσθεσε πως η κυβέρνηση αυτή “θα προστατεύεται από τον στρατό” και μίλησε για την ανάγκη ύπαρξης χρονοδιαγράμματος που θα διασφαλίσουν μια ομαλή μεταβίβαση της εξουσίας μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Ο Χ. Μουμπάρακ αναφέρθηκε επίσης στην ταχεία αναθεώρηση 5 άρθρων του Συντάγματος και την κατάργηση ενός, που αφορούν στη διαδικασία της εκλογής προέδρου της χώρας.

Στη διάρκεια του διαγγέλματος του αναφέρθηκε στη δική του πορεία λέγοντας πως “επί 60 χρόνια υπηρέτησα το Δημόσιο και το έθνος, σε καιρούς ειρήνης και πολέμου”, προσθέτοντας πως η σημαντικότερη στιγμή της ζωής του ήταν όταν “ανέβασα την αιγυπτιακή σημαία στο Σινά”.

Τόνισε, επίσης, πως δέχεται την κριτική από το εσωτερικό αλλά δεν δέχεται καμία πίεση από το εξωτερικό. “Θα αποδείξουμε πως χωρίς εξωτερικές παρεμβάσεις θα ικανοποιήσουμε τα αιτήματα του λαού” σημείωσε.

Στο τέλος, ο Χόσνι Μουμπάρακ επανέλαβε πως δεν προτίθεται να εγκαταλείψει τη χώρα, ενώ επιχείρησε να αγγίξει τα εθνικά αισθήματα των Αιγυπτίων λέγοντας πως η Αίγυπτος είναι μια χώρα 7.000 ετών που “αποτελεί την ουσία της ύπαρξής μας”.

Ανεπαρκείς οι μεταρρυθμίσεις του Μουμπάρακ λέει ο Ομπάμα

Δεν ικανοποίησαν τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα οι χθεσινές δηλώσεις του Χόσνι Μουμπάρακ και κάλεσε το Κάιρο να χαράξει έναν αναμφισβήτητο δρόμο προς τη δημοκρατία.

“Οι Αιγύπτιοι έλαβαν τη διαβεβαίωση ότι θα υπάρξει μετάβαση εξουσίας, αλλά δεν ακόμη προφανές ότι αυτή η μετάβαση θα είναι άμεση, σημαντική ή επαρκής”, δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα σε ανακοίνωσή του που συντάχθηκε σε ιδιαίτερα αυστηρό τόνο λίγες μόνο ώρες έπειτα και από το διάγγελμα του Αιγύπτιου προέδρου.

“Πάρα πολλοί Αιγύπτιοι παραμένουν καχύποπτοι απέναντι στη σοβαρότητα της κυβέρνησης ως προς μία πραγματική μετάβαση προς τη δημοκρατία, και στην κυβέρνηση ανήκει η ευθύνη να μιλήσει καθαρά προς τους Αιγύπτιους και προς ολόκληρο τον κόσμο”, αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο αμερικανός πρόεδρος προσθέτοντας ότι “η αιγυπτιακή κυβέρνηση οφείλει να χαράξει έναν αξιόπιστο, συγκεκριμένο και αναμφισβήτητο δρόμο προς την πραγματική δημοκρατία, και τα μέλη της δεν έχουν ακόμη εκμεταλλευθεί την ευκαιρία αυτή”.

Επίσης ο Μπαράκ Ομπάμα προειδοποιεί απέναντι στο ενδεχόμενο προσφυγής στη βία από τις αιγυπτιακές αρχές.

“Όλες οι πλευρές πρέπει να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση. Η βία πρέπει να αποφευχθεί με κάθε τίμημα…είναι επιτακτικό η κυβέρνηση να μην απαντήσει στις προσδοκίες του λαού της με καταστολή και βαρβαρότητα. Η φωνή των Αιγυπτίων πρέπει να ακουστεί”.

Επανέλαβε την έκκλησή του για τον σεβασμό των οικουμενικών δικαιωμάτων των Αιγυπτίων και για την άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που ισχύει εδώ και 30 χρόνια στην Αίγυπτο και η οποία δίνει έκτακτες εξουσίες στις δυνάμεις ασφαλείας.

Επίσης στην αντίδραση του Χόσνι Μουμπάρακ να υποκύψει στις “διαταγές” ξένων δυνάμεων, ο Μπαράκ Ομπάμα υπενθύμισε ότι στα μάτια των ΗΠΑ, εναπόκειται στους Αιγύπτιους να αποφασίσουν για το μέλλον τους.

Τέλος ο Μπαράκ Ομπάμα αναφέρθηκε στην ανάγκη “προστασίας των θεμελιωδών δικαιωμάτων όλων των πολιτών, αναθεώρησης του συντάγματος και άλλων νόμων για να δειχθεί ότι η αλλαγή είναι μη αναστρέψιμη, και στη θέσπιση ενός σαφούς οδικού χάρτη στο δρόμο προς τις εκλογές , οι οποίες θα πρέπει να είναι ελεύθερες και δίκαιες”.

“Η Αίγυπτος θα εκραγεί”, λέει ο Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι

Για εξαπάτηση του Αιγυπτιακού λαού κάνει λόγο μια από τις ηγετικές πλέον μορφές της αντιπολίτευσης ο Νομπελίστας και πρώην επικεφαλής της Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας.

Σε δηλώσεις του στο CNN τόνισε ότι πλέον ο αιγυπτιακός λαός δεν μπορεί να εμπιστευθεί ούτε τον Μουμπάρακ αλλά ούτε και τον αντιπρόεδρο Ομάρ Σουλεϊμαν και εξέφρασε τους φόβους του για ξέσπασμα βίαιων επεισοδίων.

Νωρίτερα σε μήνυμά του στο Twitter προειδοποίησε ότι η Αίγυπτος θα εκραγεί και κάλεσε τις ένοπλες δυνάμεις να αναλάβουν τη σωτηρία της χώρας.

Αντιδρά και η Ε.Ε.

Η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής εξωτερικής πολιτικής Κάθριν Άστον, δήλωσε μετά την ομιλία του προέδρου Μουμπάρακ, ότι η Αίγυπτος θα πρέπει πλέον να προχωρήσει γρήγορα στη διοργάνωση ελεύθερων και δημοκρατικών εκλογών.

“Η ομαλή και αμετάκλητη μετάβαση στη δημοκρατία και στη διενέργεια ελεύθερων και δίκαιων εκλογών, είναι κοινός στόχος, τόσο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσο και του λαού της Αιγύπτου “, δήλωσε η εκπρόσωπος της Ε.Ε για θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Ακόμη επεσήμανε ότι ” η άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, που έχει επιβληθεί, αποτελεί ένα βήμα προόδου, που θα πρέπει να υλοποιηθεί το συντομότερο δυνατό “.

Πρόσθεσε δε, στην ανακοίνωσή της ότι ” οι απαιτήσεις και οι προσδοκίες του αιγυπτιακού λαού, θα πρέπει να βρουν σημείο επαφής, ενώ εναπόκειται σε αυτόν να κρίνει αν τα βήματα, που ανακοίνωσε ο πρόεδρος Μουμπάρακ, ικανοποιούν τις φιλοδοξίες και τις προσδοκίες του “.

Απευθυνόμενη στις αρχές και το στρατό της Αιγύπτου, η Κάθριν Άστον, ζήτησε να επιδείξουν μετριοπαθή στάση, ενώ χαιρέτησε ” τη γενναιότητα του λαού, που διαδηλώνει για την αλλαγή και την δημοκρατία, ειρηνικά και με αξιοπρέπεια “.

Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί δήλωσε, αργά χθες το βράδυ ότι η μεταβίβαση των εξουσιών από τον πρόεδρο Μουμπάρακ ήταν ” αναπόφευκτη ” και υπογράμμισε την ανάγκη αποφυγής μιας άλλης μορφής δικτακτορίας στην Αίγυπτο.

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Εχούντ Μπάρακ δήλωσε ότι εναπόκειται στον αιγυπτιακό λαό να αποφασίσει για το μέλλον του.

http://www.enet.gr

Κραουνάκης σε Κασσελάκη: «Δώσε airbnb εσύ την Κουμουνδούρου να βγάλουμε κάνα μεροκάματο» (Video)

kraounakis kasselakis 987 new

Κραουνάκης σε Κασσελάκη: «Δώσε airbnb εσύ την Κουμουνδούρου να βγάλουμε κάνα μεροκάματο» (Video)

Ο γνωστός συνθέτης έκλεισε τη βραδιά λέγοντας μεταξύ άλλων «ευχαριστούμε Στέφανε, Τάιλερ σ’αγαπώ».

ΔΕΘ: Δεν πήγε πολύ καλά η βόλτα για το ρομπότ Σοφία που μιλάει Ελληνικά – Έφαγε τούμπα σε σκάλες (video)

Ρομποτ Σοφια

ΔΕΘ: Δεν πήγε πολύ καλά η βόλτα για το ρομπότ Σοφία που μιλάει Ελληνικά – Έφαγε τούμπα σε σκάλες (video)

Απέχει ακόμα αρκετό καιρό η στιγμή που θα μας κατακτήσουν τα ρομπότ

Λαμία: Συνελήφθη 48χρονος για πορνογραφία ανηλίκων – Τι παραδέχτηκε σε διαδικτυακή συνομιλία

ελας

Λαμία: Συνελήφθη 48χρονος για πορνογραφία ανηλίκων – Τι παραδέχτηκε σε διαδικτυακή συνομιλία

Ενώ φέρεται να παραδέχθηκε «σε διαδικτυακή συνομιλία με έτερους χρήστες ότι προβαίνει σε σεξουαλική κακοποίηση…

Ακύρωσε ο Δούκας εκδήλωση για τα Τέμπη με ομιλητή την Καρυστιανού; Η απάντηση στο δημοσίευμα της Εστίας

6111979

Ακύρωσε ο Δούκας εκδήλωση για τα Τέμπη με ομιλητή την Καρυστιανού; Η απάντηση στο δημοσίευμα της Εστίας

Η ΕΣΤΙΑ κάνει λόγο για «ΜΙΑ ΔΙΠΛΗ πρωτοφανή αθλιότητα εἰς βάρος τῶν συγγενῶν τῶν νεκρῶν»,…

Φρίκη στο Μάντσεστερ: «Θυμίζει σειρά τρόμου» – Βρέθηκαν κι άλλα ανθρώπινα λείψανα

AP23315613979564

Φρίκη στο Μάντσεστερ: «Θυμίζει σειρά τρόμου» – Βρέθηκαν κι άλλα ανθρώπινα λείψανα

Ο ντετέκτιβ Λιούις Χιουζ είπε ότι εξετάζονται τέσσερις σκηνές εγκλήματος στο Σάλφορντ και την ευρύτερη…