Newsroom

Newsroom

Παραιτήθηκε ο αυστριακός καγκελάριος Βέρνερ Φάιμαν

Την απόφασή του να παραιτηθεί από την καγκελαρία της Αυστρίας ανακοίνωσε ο Βέρνερ Φάιμαν.

5730755c1dc524715c8b45c6

Στη σύντομη δήλωσή του, έπειτα από τη συνάντησή του με μερικούς επικεφαλής του κόμματος στα εννέα αυστριακά κρατίδια, ο απερχόμενος καγκελάριος και αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών αιτιολόγησε την απόφασή του για παραίτηση με την απώλεια της πλήρους στήριξης προς το πρόσωπό του, που υπήρξε εμφανής τις τελευταίες ημέρες.”Αυτή η χώρα χρειάζεται έναν καγκελάριο που έχει την πλήρη στήριξη του κόμματος. Η κυβέρνηση χρειάζεται μία νέα αρχή με δύναμη. Όποιος δεν έχει αυτή τη στήριξη, δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτό το καθήκον”, τόνισε χαρακτηριστικά, για να συμπληρώσει πως πρόκειται για το μέλλον της Αυστρίας και είναι ιδιαίτερα ευγνώμων που μπόρεσε να προσφέρει τις υπηρεσίες του.

Ο κ. Φάιμαν ηγείτο της κυβέρνησης συνεργασίας Κεντροαριστεράς – Κεντροδεξιάς, ωστόσο βρισκόταν υπό πίεση από τη νεολαία του κόμματός του, καθώς και από σοσιαλδημοκράτες συνδικαλιστές, τόσο για την υιοθέτηση σκληρής αντιμεταναστευτικής στάσης, η οποία θεωρήθηκε ξένη με την παράδοση των Σοσιαλδημοκρατών, όσο και για τα καταστροφικά για την Κεντροαριστερά αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών.

  Ο αντικαγκελάριος και αρχηγός του συγκυβερνώντος με τους Σοσιαλδημοκράτες, κεντροδεξιού Λαϊκού Κόμματος Ράινχολντ Μιτερλένερ θα διοριστεί προσωρινός καγκελάριος, σύμφωνα με την αυστριακή Προεδρία. 

Κρήτη: 44χρονος επιτέθηκε στην κόρη του και συνελήφθη – Μητέρα και αδερφή προστάτεψαν το κορίτσι

βιασμος

Κρήτη: 44χρονος επιτέθηκε στην κόρη του και συνελήφθη – Μητέρα και αδερφή προστάτεψαν το κορίτσι

Ένα ακόμη περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας σημειώθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης με θύματα μία μητέρα και…

Γαλλία: Ακτιβιστές σκόρπισαν πορτοκαλί σκόνη μέσα στο Ανάκτορο των Βερσαλλιών (Video)

versailles

Γαλλία: Ακτιβιστές σκόρπισαν πορτοκαλί σκόνη μέσα στο Ανάκτορο των Βερσαλλιών (Video)

Τονίζοντας ότι «η πρόσβαση στα τρόφιμα είναι ένα δικαίωμα που αναγνωρίζεται από το διεθνές δίκαιο»…