Newsroom

Newsroom

Παραδόθηκε ο δράστης της ομηρίας στο Παρίσι

Η αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα, ο οποίος κρατούσε δύο ομήρους σήμερα το μεσημέρι, σε ταχυδρομείο στο Κολόμπ, κοντά στο Παρίσι.…

gallika

Η αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα, ο οποίος κρατούσε δύο ομήρους σήμερα το μεσημέρι, σε ταχυδρομείο στο Κολόμπ, κοντά στο Παρίσι. Οι όμηροι απελευθερώθηκαν χωρίς να υποστούν κανέναν τραυματισμό.

Σύμφωνα με το Γαλλικό πρακτορείο, δεν έγινε κάποια έφοδος της αντιτρομοκρατικής, αφού ο δράστης παραδόθηκε μόνος του και οι όμηροι βγήκαν από το ταχυδρομείο σε κατάσταση σοκ, αλλά χωρίς να έχουν τραυματιστεί.  

Ο δράστης δεν είναι άγνωστος στις αρχές, καθώς είχε εμπλακεί σε υποθέσεις του κοινού ποινικού δικαίου στο παρελθόν. Σύμφωνα με την αστυνομία, δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο το περιστατικό να σχετίζεται με τις επιθέσεις των τζιχαντιστών την περασμένη εβδομάδα στην εφημερίδα Charlie Hebdo και στο εβραϊκό πολυκατάστημα στο Παρίσι. 

Ο άνδρας εισέβαλε μόνος του στο ταχυδρομείο το μεσημέρι, όμως πολλοί πελάτες κατάφεραν να φύγουν από την πίσω έξοδο του κτηρίου. Ο άνδρας είχε τηλεφωνήσει ο ίδιος στην αστυνομία και είχε μιλήσει με «ασυνάρτητο» τρόπο, υποστηρίζοντας πως ήταν βαριά οπλισμένος, με Καλάσνικοφ και χειροβομβίδες.

Αστυνομικές πηγές είχαν πει νωρίτερα ότι δεν υπήρξε καμιά εκπυρσοκρότηση όπλου και ότι ο άνδρας τελεί «υπό ψυχολογική παρακολούθηση» και «ζητεί ασθενοφόρο».