Εξαγορά ταλαιπωρίας: Με 2.000€ ανά όχημα από την Αττική Οδό επιχειρεί να ξεπλυθεί ο Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός επιχειρεί να απεκδυθεί των ευθυνών του ζητώντας αποζημιώσεις από την Αττική Οδό προς τους εγκλωβισμένους οδηγούς

NewsRoom 25/01/2022 | 11:04

Το αίτημα να αποζημιώσει με 2.000 ευρώ κάθε οδηγό που εγκλωβίστηκε στην Αττική Οδό αποδέχτηκε η παραχωρησιούχος εταιρεία, ύστερα από αίτημα του πρωθυπουργού, όπως τουλάχιστον αναφέρει το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Ο πρωθυπουργός σε μια προσπάθεια να απεκδυθεί των κυβερνητικών ευθυνών έκλεισε... deal με τη διοίκηση της Αττικής Οδού με την καταβολή του ποσού των 2.000 ευρώ ανά εγκλωβισμένο αυτοκίνητο.

Η Αττική Οδός το αποδέχτηκε και οι λεπτομέρειες για το πως θα αποζημιωθούν οι πολίτες που υποχρεώθηκαν σε τέτοια ταλαιπωρία, αναμένεται να διευκρινιστούν αργότερα. 

Τις σχετικές ενημερώσεις και ανακοινώσεις θα κάνουν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Στυλιανίδης στις 11.00 και από ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας στις 11.30.

Στη σύσκεψη στο Μαξίμου έγινε αποτίμηση της κατάστασης και ελήφθησαν αποφάσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που συνεχίζουν να υπάρχουν από την κακοκαιρία.

Μετείχαν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης, οι υπουργοί Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης και Άκης Σκέρτσος, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης και ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ Αναστάσιος Μάνος.