Παραδέχεται ο Γιάννης Παγίδας ότι βρίσκεται με συγγενικά του πρόσωπα στη λίστα Λαγκάρντ

Τις αποκαλύψεις για τη σχέση της οικογένειας Σαμαρά με τη λίστα Λαγκάρντ επιβεβαίωσε ο κ. Γιάννης Παγίδας, πεθερός του Αλέξανδρου Σαμαρά, του αδερφού δηλαδή του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά.

5709e9fe1dc5242a308b457e

Ο κ. Παγίδας παραδέχεται ότι το όνομα του ιδίου, της κόρης του (συζύγου Αλέξανδρου Σαμαρά) και δύο ακόμα συγγενικών του προσώπων περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ. 

Ο πεθερός του αδερφού του Αντώνη Σαμαρά απέστειλε σχετική επιστολή στην εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ. Στην επιστολή του, ο κ. Παγίδας αναγνωρίζει ότι ο συγκεκριμένος λογαριασμός άνοιξε σε άλλη τράπεζα, την Trade Development Bank, η οποία απορροφήθηκε από την HSBC, ενώ στηρίζει την επιστολή του στο επιχείρημα ότι ο λογαριασμός αυτός είναι μηδενικός. 

Αποφεύγει , ωστόσο, ο κ. Παγίδας να αναφερθεί στην ουσία του δημοσιεύματος της εφημερίδας που επιβεβαίωσε το koutipandoras.gr, καθώς το γεγονός ότι ο λογαριασμός είναι μηδενικός το 2007, δεν σημαίνει ότι δεν διακινήθηκαν χρήματα από αυτόν, όπως άλλωστε παραδέχεται και ο κ. Παγίδας στην επιστολή του. 

Προχωρά μάλιστα και ένα βήμα παραπάνω ο κ. Παγίδας λέγοντας ότι ως επιχειρηματίας με πολυετή δραστηριότητα στο εξωτερικό, αποκτούσε εισόδημα εκτός Ελλάδος και είχε πάντοτε το δικαίωμα να διατηρεί λογαριασμούς εκτός της χώρας. 

O κ. Ιωάννης Παγίδας προσπαθεί να δικαιολογηθεί τονίζοντας ότι για το θέμα είχαν γίνει αναφορές στη Βουλή αποφεύγοντας να τονίσει ωστόσο ότι ουδέποτε έγινε αναφορά στη συγγενική του σχέση εξ΄ αγχιστείας με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. 

Αυτή εξάλλου η συγγενική σχέση (και κυρίως η απόκρυψη της με μεθοδικότητα από την προηγούμενη κυβέρνηση) είναι και το μείζον πολιτικό θέμα και το οποίο επιβεβαιώνει ως απολύτως πραγματικό ο κ. Παγίδας δια του πληρεξουσίου του δικηγόρου.

Ακολουθεί η επιστολή του κ.Παγίδα.



Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…