Παρ' ολίγον διπλωματικό επεισόδιο μετά από τοποθέτηση βουλευτή του ΚΚΕ

Θερμό επεισόδιο εκτυλίχθηκε στη Βουλή μετά από τοποθέτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Νίκου Καραθανασόπουλου, ο οποίος χαρακτήρισε υποκριτική τη στάση της ΕΕ ως προς το προσφυγικό, με την Ευρωπαία Επίτροπο, Κορίνα Κρέτσου, που παραβρέθηκε στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, να το εκλαμβάνει ως προσωπική στοχοποίηση.

58e510141dc5245c298b4664

Η παρανόηση της Επιτρόπου παραλίγο να προκαλέσει διπλωματικό επεισόδιο, με την ίδια να μην κατανοεί πλήρως τα λεγόμενα του κ. Καραθανασόπουλου, νομίζοντας πως ο βουλευτής του ΚΚΕ χαρακτήρισε την ίδια ως υποκρίτρια. 

Η κ. Κρέτσου, παίρνοντας το λόγο, απάντησε σε έντονο ύφος στο, Νίκο Καραθανασόπουλο. Συγκεκριμένα, τόνισε πως δεν δέχεται να την προσβάλλουν και να την αποκαλούν υποκρίτρια. Μάλιστα, καταφέρθηκε και κατά του κομμουνιστικού καθεστώτος που επικρατούσε στη Ρουμανία, χώρα από την οποία κατάγεται, λέγοντας: λέγοντας ότι «δεν πιστεύω στον κομμουνισμό, παλιά στη Ρουμανία μπορούσες να δεις μονο 2 ώρες την ημέρα τηλεόραση. Για χώρες σαν τη δική μου, η ΕΕ είναι η μόνη διέξοδος. Το να μιλάμε για σκλαβιά και δουλεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι απολύτως αναληθές και ψευδές. Δεν δέχομαι να βρίσκομαι στην Ελλάδα και να με προσβάλουν». 

Αντιλαμβανόμενος την παρερμηνεία των λεγομένων του κατά τη μετάφραση, ο κ. Καραθανασόπουλος πήρε αμέσως το λόγο για να διευκρινίσει πως δεν η αναφορά του δεν ήταν προσωπική προς την ίδια, αλλά ευρύτερα προς την δράση της ΕΕ.

Μετά το τέλος της συνεδρίασης της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής η κ. Κρέτσου και ο κ. Καραθανασόπουλος έλυσαν και τυπικά την παρεξήγηση, με τον βουλευτή του ΚΚΕ να ξεκαθαρίζει πως ουδέποτε είχε σκοπό να την προσβάλλει. 

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…