Παππάς: Στον ΣΚΑΪ αντιστρέψανε τον άξονα του χρόνου!

Με διαξιφισμούς ανάμεσα στον Νίκο Παππά και την Άννα - Μισέλ Ασημακοπούλου ξεκίνησε η Συζήτηση Επίκαιρων Ερωτήσεων στη Βουλή. Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ απάντησε σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτή της ΝΔ για την αντιμετώπιση των ψεύτικων ειδήσεων (fake news), παραθέτοντας τις κατά καιρούς επικοινωνιακές γκάφες στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

581b31ff1dc52488268b481b

του Άγγελου Προβολισιάνου

Η Άννα Ασημακοπούλου κατά την τοποθέτησή της έθεσε το ζήτημα της πρόσφατης δημοσκόπησης από τη Common View, η οποία -όπως είπε- εκτός του ότι δεν εντοπίζετε στα σχετικά μητρώα, δημοσιεύματα θέλουν να υπάρχει διασύνδεση του υπουργού Επικρατείας, Χριστόφορου Βερναρδάκη, με τη συγκεκριμένη εταιρία. 

«Παλιό φαινόμενο με νέο όνομα» απάντησε αρχικά ο κ. Παππάς, κάνοντας στη συνέχεια αναφορά στο σχήμα που έχει παραθέσει του ο αμερικανός ακαδημαϊκός Νόαμ Τσόμσκι για την κατασκευή της συναίνεσης. «Τα Μέσα είναι πολλαπλά και οι διαφημιστικές καμπάνιες είναι μικρότερες και στοχευμένες» τόνισε. Πρόσθεσε δε, ότι εγείρονται ζητήματα για τη λειτουργία της διαδικτυακής ενημέρωσης «διότι μπορεί ο καθείς να γράψει κάτι, έναν ψευδή ισχυρισμό, και εν ριπή οφθαλμού να διαχυθεί στο διαδίκτυο». 

Η κ. Ασημακοπούλου δεν έδειξε να αντιλαμβάνεται την επίκληση στον Τσόμσκι, κάνοντας λόγο για αποκάλυψη του υπουργού σχετικά με την καθεστωτικού τύπου ενημέρωση. Εν συνεχεία, πέρασε αυτομάτως στον αντισυνταγματικό -όπως τον χαρακτήρισε- νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες, στο σύστημα καταμερισμού της διαφήμισης για να καταλήξει ο συλλογισμός της στη δημοσκοπική εταιρία, Common Veiw, εντοπίζοντας προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων «που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα». Η κ. Ασημακοπούλου χαρακτήρισε τα παραπάνω «βαθιά αντιθεσμικά και αντιδημοκρατικά θέματα», ολοκληρώνοντας τη δευτερολογία της με την εξής διαπίστωση: «Όλοι ξέρουμε ότι σε αυτή την κυβέρνηση την επικοινωνιακή πολιτική σε αυτή την κυβέρνηση τη χαράζετε εσείς».

«Αντιδράτε σπασμωδικά» ανταπάντησε ο κ. Παππάς και εξήγησε πως η ίδια και η ΝΔ ευρύτερα περίμεναν δημοσκοπήσεις »που θα σας δείχνουν να προηγείστε με 25 μονάδες». «Χάσατε την ευκαιρία να μας παρουσιάσετε ως απονενοημένη κυβέρνηση» επισήμανε και ανέφερε τρεις περιπτώσεις όπου προβεβλημένα στελέχη -ανάμεσά τους και ο Κυριάκος Μητσοτάκης- ανάρτησαν στα social media ψευδείς ειδήσεις. Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ ξεκίνησε με την ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη πριν λίγους μήνες για το θάνατο αστυνομικού, ο οποίος είχε αρκετά πεθάνει χρόνια πριν.Για το ναυάγιο του «Αγία Ζώνη ΙΙ» «το μόνο που δεν ακούσαμε είναι ότι ο υπουργός οδηγά τη φορτηγίδα» ενώ για το ζήτημα της Eldorado Gold ο κ. Παππάς είπε πως το… μάζεψαν και το δήθεν τηλεφώνημα των Τριντό και Μακρόν στον Αλέξη Τσίπρα.

Τέλος, ο υπουργός αναφέρθηκε και στο περιβόητο γράφημα του ΣΚΑΪ, στο οποίο όπως είπε «αντιστρέψανε τον άξονα του χρόνου» γιατί η χώρα μπαίνει στην ανάπτυξη και κάποιοι δεν το δέχονται!

Το γράφημα για την ανάπτυξη που παρουσιάστηκε με την αντίθετη φορά:


Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…