Newsroom

Newsroom

Πάπας: Ως θρησκευτικοί ηγέτες, καλούμαστε,να ξεσκεπάσoυμε τη βία" (video)

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ο πάπας Φραγκίσκος τέλεσε το Σάββατο (29/4), τη λειτουργία σε στάδιο του Καΐρου, ενώπιον χιλιάδων πιστών, όπου απεύθυνε μήνυμα ειρήνης

590468dc1dc524da098b45d5

Σε μια κρίσιμη περίοδο που οι χριστιανοί της Αιγύπτου έχουν μπει στο στόχαστρο εξτρεμιστών τζιχαντιστών, ο Ποντίφικας εμφανίστηκε στο στάδιο του Καΐρου λίγο πριν τις 10.00, τοπική ώρα, όρθιος στο πίσω μέρος ενός αμαξιδίου, χαιρετώντας τους πιστούς. Ήταν περιστοιχισμένος από σωματοφύλακες. Χαμογελαστός, ο Φραγκίσκος κατέβηκε από το όχημα για να χαιρετίσει μια ομάδα παιδιών, ντυμένων με ενδυμασίες που παρέπεμπαν στην αρχαία Αίγυπτο. Οι πιστοί στις κερκίδες κρατούσαν σημαίες του Βατικανού και πολλοί φορούσαν λευκά κασκέτα.

Ο Πάπας εκφώνησε την ομιλία του λέγοντας«Ως θρησκευτικοί ηγέτες, καλούμαστε, να ξεσκεπάσoυμε τη βία που μεταμφιέζεται ως δήθεν ιερότητα,» και πρόσθεσε: «Έχουμε την υποχρέωση να καταγγείλουμε τις παραβιάσεις της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που δικαιολογούν κάθε μορφή μίσους στο όνομα της θρησκείας, και οφείλουμε να τις καταδικάσουμε ως ειδωλολατρικές καρικατούρες του Θεού.»


Ο ανεκδιήγητος Τραμπ εξισώνει τους διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης με τους νεοναζί της Σάρλοτσβιλ

5a621d8a1dc5248e048b4573 1

Ο ανεκδιήγητος Τραμπ εξισώνει τους διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης με τους νεοναζί της Σάρλοτσβιλ

«Η Σάρλοτσβιλ δεν ήταν τίποτε απολύτως, τίποτε σε σύγκριση με το επίπεδο μίσους που έχετε…