Newsroom

Newsroom

Παπαρήγα κατά πάντων

Εναντίον όλων έβαλε η τόνισε η πρόεδρος της ΚΟ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα μιλώντας στη Βουλή για τον Προϋπολογισμό του…

paparhga1

Εναντίον όλων έβαλε η τόνισε η πρόεδρος της ΚΟ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα μιλώντας στη Βουλή για τον Προϋπολογισμό του 2014.

Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ «μετατρέπουν τον λαό κομπάρσο στην κάλπη» είπε και πρόσθεσε ότι ο λαός καλείται να επιλέξει ανάμεσα στον φθαρμένο και τον ενάρετο καπιταλισμό. Σημείωσε ότι «ο καπιταλισμός είναι ένας». Η Αλ. Παπαρήγα επεσήμανε ακόμη ότι η αστική τάξη δεν ανησυχεί πια από το ενδεχόμενο αν έρθει στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ πριν από ένα χρόνο υπήρχε «ένας πανικός».

Η αντιπαράθεση Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ «θυμίζει την αλήστου μνήμης αντιπαράθεση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ», τόνισε η Πρόεδρος της ΚΟ του ΚΚΕ προειδοποιώντας ότι «θα φτάσει στο κόκκινο. Σχολίασε μάλιστα και τον Αντιπρόεδρο της Βουλή Γ. Δραγασάκη, ο οποίος χθες είχε επισημάνει πως, όταν μίλησε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θ. Παφίλης, χειροκρότησε ο Υπουργός Υγείας Αδ. Γεωργιάδης.

«Δεν είναι ανάγκη να μιμείστε το ΠΑΣΟΚ σ’ αυτά τα θέματα. Ρωτήστε τον Ν. Κωνσταντόπουλο και τον Αλ. Αλαβάνο», είπε η Αλ. Παπαρήγα και πρόσθεσε: «αυτό αποδεικνύει ότι η αντιπαράθεση ανάμεσα σε ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ είναι οξύτατη και θα γίνει οξύτερη».

Απευθυνόμενη στον παριστάμενο Υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, η Πρόεδρος της ΚΟ είπε «και να τριπλασιαστεί το πρωτογενές πλεόνασμα, δεν έχετε αδειάσει απλά τις τσέπες του λαού, έχετε πάρει την μπουκιά από το στόμα του» και πρόσθεσε: «αυτό το πλεόνασμα σας το χαρίζουμε».

Αναφερόμενη στις διαπραγματεύσεις η Αλ. Παπαρήγα σημείωσε ότι δεν αρκούν οι καλές προθέσεις, γιατί από καλές προθέσεις μπορούν να γίνουν τα μεγαλύτερα εγκλήματα, είτε από ασχετοσύνη είτε από πρόθεση.

Η διαμάχη δεν είναι μόνο για την κάλπη, είναι διαμάχη ανάμεσα σε τμήματα της αστικής τάξης και του επιχειρηματικού κόσμου, εκτίμησε η Αλ. Παπαρήγα, επισημαίνοντας πως «είτε κυβέρνηση ΝΔ είτε ΣΥΡΙΖΑ – κυβέρνηση συνεργασίας θα είναι – θα νομοθετεί το κοινοβούλιο, στην ουσία όμως οι αποφάσεις, οι κατευθύνσεις θα παίρνονται από τα μονοπώλια της Ε.Ε.».

Ξεκαθάρισε ότι η κριτική του ΚΚΕ δεν γίνεται στη βάση της λογικής ότι «τα πιάνουν», ότι είναι ντήλερ. «Όχι, τίποτα. Άλλωστε η ιστορία έχει δείξει και αστούς πολιτικούς που πέθαναν στην ψάθα. Είναι και ιδεολόγοι άνθρωποι», είπε και συνέχισε: «βλέπετε σήμερα την αστική τάξη να είναι πανικόβλητη ότι θα έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ; Όντως πέρυσι, ανάμεσα στις δύο εκλογές, υπήρχε ένα πανικός». Όπως εξήγησε η Πρόεδρος της ΚΟ του ΚΚΕ, για τα συμφέροντα της αστικής τάξης και των επιχειρηματιών επιτρέπεται ένα κόμμα από το 4% να πάει το 27% και να φτάσει στο 48% και ένα άλλο κόμμα από το 48% να βρεθεί εκτός Βουλής «αρκεί να μην θιγεί η κυρίαρχη πολιτική και ο ευρωμονόδρομος».

Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: Έδερνε και εξέδιδε και τη 40χρονη σύντροφό του επί τρία χρόνια

Βία

Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: Έδερνε και εξέδιδε και τη 40χρονη σύντροφό του επί τρία χρόνια

Τον απόλυτο εφιάλτη ζούσε μια 40χρονη γυναίκα, δίπλα στον 42χρονο σύντροφό της, για τρία ολόκληρα…

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

kikilias 0

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δήλωση για τις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, αναφέροντας…

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

6205146

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα…