Παπανδρέου: Υποσχέθηκε λαμπρά χρόνια, ανάσταση και... δικαίωση

«Σας το εγγυώμαι. Θα ενωθούμε, θα μεγαλώσουμε, θα δυναμώσουμε, θα νικήσουμε και θα κυβερνήσουμε πάλι»

NewsRoom 19/11/2021 | 09:31

«Ήρθε η ώρα να ξανακάνουμε την παράταξη μας μεγάλη, ισχυρή, πρωταγωνιστική. Να νικάμε τη συντήρηση, να αγωνιζόμαστε για την πρόοδο, να ζωντανεύουμε το Κίνημα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας απόψε σε φίλους και ψηφοφόρους του Κινήματος Αλλαγής στον Πειραιά.

Ο κ. Παπανδρέου σημείωσε ότι αυτό που τον πληγώνει στον Πειραιά ως προοδευτικό πολίτη, είναι πως τα τελευταία χρόνια έδωσε σε προηγούμενες εκλογές υψηλά ποσοστά στην Χρυσή Αυγή. «Εκμαυλίστηκαν πολλοί συμπολίτες μας από την φασιστική εκδοχή της κοινωνικότητας. Από το μήνυμα του μίσους. Θρηνήσαμε και έναν νέο συνάνθρωπό μας από αυτή την εκτροπή, τον Παύλο Φύσσα», τόνισε και κάλεσε τους δημοκρατικούς πολίτες του Πειραιά να κλείσουν αυτή τη παρένθεση. Κυρίως για τους νέους ανθρώπους, καθώς νέα παιδιά από λαϊκές γειτονιές, προοδευτικές και δημοκρατικές, απήχθησαν ιδεολογικά από τον μεγάλο εχθρό της δημοκρατίας, από τον φασισμό, πρόσθεσε», Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει κι αυτό ευθύνη για την κατάσταση που προέκυψε, γιατί «μπερδέψαμε το λόγο μας και τον ανακατέψαμε με τη συντήρηση».  
 
«Όποτε βολευτήκαμε με τη διαχείριση των κοινών και δεν επενδύσαμε στον κοινωνικό μετασχηματισμό, όποτε γίναμε βολικοί και ξεχάσαμε πως το ΠΑΣΟΚ, πέρα από πανελλήνιο και σοσιαλιστικό, ήταν κυρίως κίνημα, όποτε ξεχάσαμε τα αξιακά θεμέλια της παράταξής μας, μας ξέχασε και ο λαός. Μας ξέχασαν και μας αρνήθηκαν οι παλιοί σύντροφοι και δυστυχώς δεν κατάφεραν να μας ανακαλύψουν αυτά τα νέα παιδιά που παρασύρθηκαν στον φασισμό», είπε με αυτοκριτική διάθεση ο πρώην πρωθυπουργός, και δεσμεύτηκε πώς όλοι μαζί «θα αγωνιστούμε όπως μόνο εμείς ξέρουμε και θα λιώσουμε το φασισμό. Θα τον ακυρώσουμε και θα τον ξεριζώσουμε από το μυαλό των νέων μας, θα τον ξεγυμνώσουμε στα μάτια των πολιτών, δείχνοντας τα αδιέξοδά του». 

Ο Γιώργος Παπανδρέου δεσμεύτηκε πως τα επόμενα δέκα χρόνια της παράταξης και του κόμματος, θα είναι λαμπρά. «Σας το εγγυώμαι. Θα ενωθούμε, θα μεγαλώσουμε, θα δυναμώσουμε, θα νικήσουμε και θα κυβερνήσουμε πάλι. Για την Ελλάδα και τους Έλληνες» τόνισε και πρόσθεσε:

«Δεν χάσαμε το δρόμο, που μείναμε μαζί, ακόμα και από παράλληλα αλλά διαφορετικά μονοπάτια, γιατί έτσι έπρεπε να γίνει, για να μην αλωθεί και εκμηδενιστεί η παράταξη, μονοπάτια που τα ενώσαμε το 2017 με τη Φώφη Γεννηματά στο Κίνημα Αλλαγής. Για να κάνουμε το Κίνημα Αλλαγής λεωφόρο διαφυγής προς το μέλλον, προς την ανάσταση και τη δικαίωση της παράταξης. Σε αυτή την πορεία θέλω να ηγηθώ, μαζί θέλω να δώσουμε αυτόν τον αγώνα και όλα εξαρτώνται από την ψήφο σας στις 5 Δεκεμβρίου».

Ο πρώην πρωθυπουργός και υποψήφιος για την ηγεσία στο Κίνημα Αλλαγής, υπογράμμισε πώς δεν υπάρχει χρόνος για ολιγωρίες, ούτε περιθώριο έστω και μιας χαμένης ψήφου. «Μόνο η νίκη υπάρχει στη δική μας ορατότητα. Γιατί το διακύβευμα είναι η δημοκρατία και η πρόοδος, για την Ελλάδα και τους Έλληνες, απέναντι στη συντήρηση. Γι' αυτό και η παράταξή μας πρέπει να ξαναγίνει μεγάλη και ισχυρή. 

Για να ανατρέψουμε τη σημερινή καθηλωτική ισορροπία της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ»