Newsroom

Newsroom

Παπανδρέου: Καμία συγγνώμη για τη ρήξη με τα κεκτημένα

«Δεν θα ζητήσω συγγνώμη για το γεγονός ότι τα βάζουμε με κεκτημένα συμφέροντα του παρελθόντος». Με αυτή τη φράση, κατά…

pap1

«Δεν θα ζητήσω συγγνώμη για το γεγονός ότι τα βάζουμε με κεκτημένα συμφέροντα του παρελθόντος». Με αυτή τη φράση, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε ημερίδα αμερικανοεβραϊκών οργανώσεων, ο κ. Παπανδρέου ξεκαθάρισε και σήμερα ότι είναι αποφασισμένος να προχωρήσει σε ριζικές μεταρρυθμίσεις «σπάζοντας» κατεστημένα και προκαταλήψεις που κράτησαν την Ελλάδα για χρόνια στάσιμη.
«Αυτό το μήνα, ανοίγουμε 60 κλειστά ή προστατευόμενα επαγγέλματα, όπως είναι οι μηχανικοί, οι δικηγόροι, οι φαρμακοποιοί, επαγγέλματα με κεκτημένα συμφέροντα, αλλά και με επιπτώσεις, πολλές φορές, δυσάρεστες για τα οικονομικά της χώρας. Όλα αυτά τα επαγγέλματα, λοιπόν, άνοιξαν», συμπλήρωσε.
«Πήραμε μέτρα για να αποκαταστήσουμε το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας. Ήμασταν στο χείλος του γκρεμού και της πτώχευσης. Τα ελλείμματα και τα χρέη ήταν η κορυφή του παγόβουνου. Υπήρχαν βαθύτερα προβλήματα και γι΄ αυτό προχωράμε σε ριζικές αλλαγές για να αλλάξουμε την Ελλάδα, τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου επισημαίνοντας ότι το 2010 η κυβέρνηση του μείωσε το έλλειμμα κατά 6%.

«Θέλουμε μια ανταγωνιστική και βιώσιμη οικονομία, προσανατολισμένη στο μέλλον» συνέχισε ο Γιώργος Παπανδρέου, επαναλαμβάνοντας ωστόσο ότι «η κρίση χρέους δεν είναι πρόβλημα μια χώρας μόνο ή της Ελλάδας. Οφείλει η Ευρώπη να πάρει αποφάσεις για τη στήριξη της ευρωζώνης».

Και σήμερα ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι η Ελλάδα πρέπει να βάλει τάξη στα του οίκου της, να υπάρχει διαφάνεια στο δημόσιο βίο και εμπιστοσύνη των πολιτών στο κράτος ενώ επανέλαβε την ανάγκη ρύθμιση των αγορών ελέγχουν των οίκων αξιολόγησης αλλά και της άμεσης λειτουργίας του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Στήριξης κι Σταθερότητας.

Ολυμπιακά Ακίνητα

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός περιόδευσε στο Ολυμπιακό Γυμναστήριο του Ταε Κβο Ντο στο πλαίσιο της κυβερνητικής επιλογής να ανοίξουν και να αξιοποιηθούν τα Ολυμπιακά Ακίνητα προς όφελος των πολιτών.

Πρόκειται για πιλοτικό πρόγραμμα του υπουργείου Πολιτισμού , όπου θα στηρίζει καλλιτέχνες, θεατρικές ομάδες και ομαδικές πολιτιστικές δράσεις με νέες μορφές εναλλακτικής επιχορήγησης, όπως για παράδειγμα η παραχώρηση δωρεάν αναξιοποίητων ακινήτων.

Δ. Αλειφερόπουλος

Παπανδρέου στη Huffington Post: Κατανοητές οι διαμαρτυρίες

Στο προσωπικό όραμά του για το μέλλον της Ελλάδας αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στην ηλεκτρονική εφημερίδα The Huffington Post.

Κατά την τηλεφωνική συνομιλία που είχε με το δημοσιογράφο Στίβεν Χιλ, ο οποίος αναφέρεται με πολύ θετικά σχόλια για τον κ. Παπανδρέου, ο πρωθυπουργός επισήμανε ιδιαίτερα τη συμπαράσταση που δείχνει στην κυβέρνησή του ο ελληνικός λαός, όπως τόνισε, σημειώνοντας ότι οι Έλληνες αντιμετωπίζουν σήμερα τη μεγαλύτερη κρίση των τελευταίων χρόνων και ότι “είναι κατανοητό” να υπάρχουν διαμαρτυρίες.

Στη συνέχεια, ο κ. Παπανδρέου έκανε αναφορά στους τομείς όπου μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη και να καταστεί η Ελλάδα “περιφερειακός κόμβος”, κυρίως στην πράσινη οικονομία και τεχνολογία, τονίζοντας ότι η χώρα είναι στην “κατάλληλη θέση” για να προσελκύσει διεθνείς επενδύσεις.

Επίσης, σημείωσε τις προσπάθειες της κυβέρνησης να “ξεριζώσει” τη διαφθορά και να μειωθούν οι στρατιωτικές δαπάνες, οι οποίες είναι οι μεγαλύτερες στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως ποσοστό του ΑΕΠ.

Τέλος, αναφερόμενος στην κρίση που ταλαιπωρεί την ευρωζώνη, ο Πρωθυπουργός εξέφρασε την άποψη ότι υπάρχουν και τα θετικά στοιχεία, όπως η ενίσχυση της αλληλεγγύης μεταξύ των χωρών και ότι η κρίση ωθεί την Ε.Ε. να κάνει βήματα προς μια δημοσιονομική ένωση.
http://www.ethnos.gr

Φρίκη στο Μάντσεστερ: «Θυμίζει σειρά τρόμου» – Βρέθηκαν κι άλλα ανθρώπινα λείψανα

AP24100648847136

Φρίκη στο Μάντσεστερ: «Θυμίζει σειρά τρόμου» – Βρέθηκαν κι άλλα ανθρώπινα λείψανα

Ο ντετέκτιβ Λιούις Χιουζ είπε ότι εξετάζονται τέσσερις σκηνές εγκλήματος στο Σάλφορντ και την ευρύτερη…

Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος: Η πρώτη κοινή συνέντευξη με τη Κατερίνα Παπακώστα – «Αν είμαστε μαζί όλα είναι δυνατά» (video)

σιδηροπουλος

Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος: Η πρώτη κοινή συνέντευξη με τη Κατερίνα Παπακώστα – «Αν είμαστε μαζί όλα είναι δυνατά» (video)

Συνέντευξη μαζί με τη μητέρα του έδωσε ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος

Τραγωδία στην Κένυα: Τουλάχιστον 45 οι νεκροί από κατάρρευση φράγματος – Υπάρχουν ακόμη παγιδευμένοι στη λάσπη (Eικόνες)

AP24120324819137

Τραγωδία στην Κένυα: Τουλάχιστον 45 οι νεκροί από κατάρρευση φράγματος – Υπάρχουν ακόμη παγιδευμένοι στη λάσπη (Eικόνες)

«Υπάρχουν άλλοι παγιδευμένοι στη λάσπη που εργαζόμαστε για να ανασύρουμε» - Η χώρα πλήττεται από…