Newsroom

Newsroom

Παπακωνσταντίνου: Ανεξαρτήτως αποτελέσματος, απαραίτητη η συνεργασία ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

Δεν αποκλείει το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ο υπουργός Περιβάλλοντος κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σύμφωνα με δηλώσεις του…

Δεν αποκλείει το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ο υπουργός Περιβάλλοντος κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σύμφωνα με δηλώσεις του σε συνέντευξη που παραχώρησε στο in.gr. Ο κ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε περίοδο μεγάλων αλλαγών τόσο στις δομές του κράτους όσο και στις δομές διακυβέρνησης, κατάσταση που διαφαίνεται και στη σημερινή σύνθεση της κυβέρνησης με τη συμμετοχή περισσότερων από ένα κόμματα. Ο υπουργός Περιβάλλοντος επισήμανε την ανάγκη συμφωνίας για συνεργασία των 2 μεγάλων κομμάτων και ευρύτερη συναίνεση, αφού ανεξαρτήτως αποτελέσματος η συνεργασία και η συναίνεση σε μια σειρά από πολιτικές είναι η μόνη σοβαρή και υπεύθυνη πολιτική συμπεριφορά για να λειτουργήσει η χώρα με διαφάνεια και αποτελεσματικότητα. «Ένα κόμμα μόνο του, ακόμα και αν έχει απόλυτη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα», είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τις επερχόμενες εκλογές και το νέο αρχηγό του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, ο κ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει αφού αναλαμβάνει σε μια δύσκολη περίοδο με στόχο τη συσπείρωση της νέας λαϊκής εκλογικής βάσης που είναι οι σημερινοί νέοι εργαζόμενοι. Αναφορικά με την κατιούσα που έχει πάρει το ΠΑΣΟΚ στις δημοσκοπήσεις, ο κ. Παπακωνσταντίνου έκανε λόγο για το μέγεθος του πολιτικού κόστους που η παράταξη ανέλαβε με την εφαρμογή του Μνημονίου ενώ χαρακτηρίζει φυσική εξέλιξη την αποχώρηση ιστορικών στελεχών που αποχωρούν από το κόμμα.

Σύμφωνα με τον κ. Παπακωνσταντίνου, το Πρόγραμμα Οικονομικής Πολιτικής πρέπει να εφαρμοστεί για να μη βγει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη. Αποκαλύπτει πως θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές στην Περιφέρεια Αττικής και τονίζει πως ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει να αντιμετωπίσει τη δυσκολία της συσπείρωσης της λαϊκής βάσης του ΠΑΣΟΚ.

Για το θέμα του ελλείμματος, ο πρώην υπουργός Οικονομικών επί πρωθυπουργίας Γιώργου Παπανδρέου κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία για τη στάση της: «Η προσφυγή μας στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης –και όχι στο ΔΝΤ που στήθηκε από το μηδέν για τη χρηματοδότηση της Ελλάδας σε μια περίοδο που έκλειναν οι αγορές για την χώρα μας, δεν είναι ανεξάρτητη του ελλείμματος των 36 δισεκατομμυρίων ευρώ που άφησε πίσω της η Νέα Δημοκρατία, και σίγουρα δεν είναι ανεξάρτητη της αξιοπιστίας που χάθηκε εξαιτίας της εγκληματικής απόκρυψης των στοιχείων».

Άστον Βίλα: Φίλαθλος έπαθε ανακοπή στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό – Η γυναίκα διασώστης που του έσωσε τη ζωή

Καταγραφή 2

Άστον Βίλα: Φίλαθλος έπαθε ανακοπή στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό – Η γυναίκα διασώστης που του έσωσε τη ζωή

Δραματικές στιγμές στο Villa Park πριν το παιχνίδι της Άστον Βίλα με τον Ολυμπιακό

Κρήτη: Βίντεο ντοκουμέντο «καίει» τον νονό που ασελγούσε στο βαφτιστήρι του – «Είμαι άρρωστος αλλά με προκάλεσε»

Krhtht

Κρήτη: Βίντεο ντοκουμέντο «καίει» τον νονό που ασελγούσε στο βαφτιστήρι του – «Είμαι άρρωστος αλλά με προκάλεσε»

Ο 50χρονος ισχυρίστηκε ότι τον προκάλεσε ο νεαρός και δήλωσε ότι είναι συντετριμμένος και άρρωστος

Γιάννα Τερζή: Απαντά μέσω ανάρτησης σχετικά με την κακοποίηση που υπέστη στην Eurovision – «Ναι, τώρα μπόρεσα…» (video)

image 7

Γιάννα Τερζή: Απαντά μέσω ανάρτησης σχετικά με την κακοποίηση που υπέστη στην Eurovision – «Ναι, τώρα μπόρεσα…» (video)

Ανάρτηση για την κακοποίηση που υπέστη πριν από 6 χρόνια έκανε η Γιάννα Τερζή