Παπαγγελόπουλος: Ο Σαμαράς ήθελε να βάλει τη Μαρέβα Μητσοτάκη στο «κάδρο»

«Την κυρία Γκραμπόφσκι ο κ. Σαμαράς προσπάθησε να τη βάλει στο κάδρο στη συνομιλία που είχαμε και, μάλιστα, με αήθεις χαρακτηρισμούς» είπε -σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ - ο Δ. Παπαγγελόπουλος ενώπιον της Προανακριτικής.

Σε μία δήλωση που προκαλεί αίσθηση προχώρησε, χθες, ο ερευνώμενος πρώην αν. υπουργός Δικαιοσύνης κατά την κατάθεσή του στην Προανακριτική Επιτροπή. Αναφερόμενος στη συνάντηση που -όπως υποστηρίζει- είχε με τον Αντώνη Σαμαρά, ο πρώην πρωθυπουργός «προσπάθησε να βάλει στο κάδρο» τη σύζυγο του πρωθυπουργού και, μάλιστα, «με αήθεις χαρακτηρισμούς».

«Και πάμε τώρα στη Μαρέβα Γκραμπόφσκι. Και αν ακόμα αποδίδεται πιστά, ο Παπαγγελόπουλος αναφέρεται ότι συμμετέχει στο σχέδιο κατά της κυρίας Γκραμπόφσκι; Όχι βέβαια. Και όμως, παίχτηκε χθες στα κανάλια, δυστυχώς, ότι δύο υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ, ο Παππάς και ο Παπαγγελόπουλος, στοχοποιούν την κυρία Γκραμπόφσκι» είπε -κατά τις πηγές του ΣΥΡΙΖΑ- ο ερευνώμενος, φέρνοντας στην επιφάνεια την εξής εκδοχή:

«Μπαίνω στον πειρασμό, λοιπόν, να πω ότι την κυρία Γκραμπόφσκι ο κ. Σαμαράς προσπάθησε να τη βάλει στο κάδρο στη συνομιλία που είχαμε και, μάλιστα, με αήθεις χαρακτηρισμούς. Όταν θα αναλύσω τον κ. Σαμαρά, θα το πούμε αυτό. Και μολονότι ήξερε ότι εγώ δεν θα το έκανα ποτέ αυτό για κάποιους λόγους που εσείς αντιλαμβάνεστε. Και, όμως, και αυτό πάνε να μου το αποδώσουν. Μια συνεχής ψευδολογία, μια συνεχής παραποίηση, ένα συνεχές παρακράτος, το οποίο προσπαθεί να συγκαλύψει τις τεράστιες ευθύνες του».

Ο Παπασταύρου, η Μητσοτάκη και η παρανόμως ηχογραφημένη συνομιλία Παππά – Μιωνή

Ως προς το σκέλος που αφορά τη σύζυγο του πρωθυπουργού, από το παρανόμως αποκτηθέν ηχητικό υλικό που δημοσιοποίησε ο Σ. Μιωνής το οποίο φέρεται πως ήταν σε γνώση της ΝΔ πολλούς μήνες πριν έρθει στην επιφάνεια, συνάγεται το συμπέρασμα ότι ο πρώην στενός συνεργάτης του Αντ. Σαμαρά, Σταύρος Παπασταύρου, διατηρούσε στενές φιλικές σχέσεις με την Μαρέβα Μητσοτάκη. «Είναι κολλητή φίλη του Σταύρου» απαντά ο Σ. Μιωνής στον πρώην υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, ενώ ενδιαφέρον έχει και η εξής απάντηση του ελληνοισραηλινού επιχειρηματία πριν καν αναφερθεί στη συζήτηση το όνομα της Μαρέβας Μητσοτάκη: «Και τι να πει; Ο Σταύρος ξέρει πράγματα που δεν ξέρω εγώ; Έτσι; Για κάτσε δυο λεπτάκια. Αλλά, να σου πω, εσύ θα έβγαινες ποτέ να μιλήσεις για τον Αλέξη;».

Τι γνωρίζει, άραγε, για τη σύζυγο του πρωθυπουργού ο πρώην συνεταίρος της και στενός της φίλος, Στ. Παπασταύρου;

«Καμία απόσταση Παπαγγελόπουλου – Παππά»
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στη σημερινή του κατάθεση ο Δ. Παπαγγελόπουλος επανέλαβε το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ. «Αν τολμούν ας διευρύνουν το κατηγορητήριο με τον Ν. Παππά» προκάλεσε την πλειοψηφία και το ΚΙΝΑΛ, προτρέποντας δε τους βουλευτές των δύο πρώην συγκυβερνώντων κομμάτων να φωνάξουν τον πρώην υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής το Σαββατοκύριακο για «να τους τα πει». Με βάση τα προαναφερθέντα, οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθαρίζουν ότι «δεν υπάρχει καμία απόσταση Παπαγγελ;oπουλου – Παππά».

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας χαιρετίζει τη χαλάρωση των μέτρων κατά της Covid στην Κίνα

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας χαιρετίζει τη χαλάρωση των μέτρων κατά της Covid στην Κίνα

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας χαιρέτισε σήμερα τη χαλάρωση της στρατηγικής κατά της Covid στην Κίνα,…

Αλέξης Τσίπρας : Η κυβέρνηση δίνει αφορολόγητο πετρέλαιο στους εφοπλιστές και όχι στους αγρότες

Αλέξης Τσίπρας : Η κυβέρνηση δίνει αφορολόγητο πετρέλαιο στους εφοπλιστές και όχι στους αγρότες

Οι αγρότες και κτηνοτρόφοι είπαν στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ότι είναι καταστροφικές για τους ίδιους…

Ιταλία: Η Τζόρτζια Μελόνι εξυμνεί και φέρνει ως παράδειγμα προς μίμηση το ελληνικό “μεράκι”

Ιταλία: Η Τζόρτζια Μελόνι εξυμνεί και φέρνει ως παράδειγμα προς μίμηση το ελληνικό “μεράκι”

Στην πολύτιμη σημασία της ελληνικής λέξης "μεράκι" αναφέρθηκε, ως παράδειγμα προς μίμηση, η Ιταλίδα πρωθυπουργός…

Το έριξε στα… τσίπουρα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ενώ οι αγρότες ζητούσαν απαντήσεις

Το έριξε στα… τσίπουρα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ενώ οι αγρότες ζητούσαν απαντήσεις

Παρόλο που ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης βρέθηκε στη Θεσσαλία προκειμένου να μιλήσει σε ημερίδα της…