Παπαγγελόπουλος κατά Ράικου: Κάποιοι άλλοι στο τέλος θα κυκλοφορούν με μπούργκα

Σφοδρή επίθεση κατά της πρώην εισαγγελέας διαφθοράς Ελένης Ράικου εξαπέλυσε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος απαντώντας σε όλες τις κατηγορίες που εκείνη εκτόξευσε εναντίον του κατά την κατάθεση της στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής. 

Παπαγγελόπουλος

Ο κύριος Παπαγγελόπουλος μιλώντας στην εκπομπή αντιθέσεις και στο action 24 χαρακτήρισε την κ. Ράικου ”άσχετη νομικό και απελπισμένη άνθρωπο που λέει βλακείες’‘, ενώ σχολίασε και την καταγγελία της περί συμβόλαιο θανάτου εναντίον της. «Είναι αδιανόητο να λέει ότι πρώην εισαγγελέας, διοικητής της ΕΥΠ, επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής βάζει βόμβες αυτό μας λέει ή αυτό υπονοεί. Μήπως είμαι και ο ασύλληπτος αρχηγός της 17 Νοέμβρη; Είναι για κλάματα για το επίπεδο εισαγγελέα εφετών να λέει τέτοια πράγματα, τα λέει γιατί δεν έχει τίποτα άλλο να πει.

Έλεος, γελάνε οι εισαγγελείς με αυτά που λέει. Συνδύασε την καταγγελία με την Τσατάνη . Οφείλει να πει τα στοιχεία αλλιώς είναι συκοφάντρα όταν λέει ότι εγώ συνδέομαι με την απόπειρα κατά της Τσατάνη. Λέει για συμβόλαιο φυσικής και ηθικής εξόντωσης τη στοιχεία έχει και γιατί δεν μας τα λέει. Υπάρχει μια κακοπαιγμένη παράσταση, έβαλε το μαύρο γυαλί, αστυνομικούς γύρω γύρω να την φιλάνε να μην της πάρουν φωτογραφίες, υποτίθεται ότι κινδυνεύει. Φωτογραφίες της υπάρχουν στο διαδίκτυο. Επρεπε να κρυφτεί. Κακή εισαγγελέας, κακή ηθοποιός, κακή σεναριογράφος.»

Όσον αφορά τις καταγγελίες της κ. Ράικου ότι της τηλεφωνούσε προκειμένου να την πιέσει να στείλει τις υποθέσεις για τα πολιτικά πρόσωπα χωρίς στοιχεία στη Βουλή ο κ. Παπαγγελόπουλος ανέφερε πως ποτέ δεν έχουν γίνει τέτοια. τηλεφωνήματα και ότι ο ίδιος είναι διατεθειμένος να ανοίξουν όλες οι τηλεφωνικές επικοινωνίες.

«Τα τηλέφωνα που είπε η κ. Ράικου ότι της έκανα δεν έγιναν ποτέ, τα είπε πάνω στον πανικό της. Είναι τόσο ανόητη και λέει αυτά τα χοντρά ψέματα, εάν υπήρχαν ονόματα πολιτικών έπρεπε να τα στείλει αμελλητί τι δουλειά είχε το δικό μου τηλέφωνο. Οφείλει να πει ποια στοιχεία της είπα να κατασκευάσει και επίσης οφείλει να πει ποια στοιχεία κατασκεύασα εγώ μαζί με την κ. Τουλουπάκη. Οφείλει να πει μου είπε ο Παπαγγελόπουλος να κάνω αυτό».

Το παρακράτος παρακολουθεί τα τηλέφωνα μου 

Μάλιστα ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης προχώρησε στην καταγγελία ότι παρακολουθούνται τα τηλέφωνα του από το παρακράτος.

«Έχω ζητήσει το άνοιγμα των τηλεφωνικών επικοινωνιών της κυρίας Ράικου. Ξέρω ότι παρακολουθούν τα τηλέφωνα μου είτε νόμιμα είτε παράνομα παρακολουθώντας τα τηλέφωνα ενός απλού Έλληνα πολίτη δείχνουν το ποιον τους και την εκτροπή στην οποία οδηγούνται. Τον τελευταίο καιρό είμαι σίγουρος ότι με παρακολουθούν, ακούω τις κασέτες που γυρνάνε τους λέω καλημέρα σου στέλνω και κανένα μπινελίκι. Το παρακράτος δρα εναντίον μου πάρα πολλά χρόνια. Τους έχω πονέσει και σαν εισαγγελέας και σαν υπουργός. Θεωρώ ότι άρχισαν να με παρακολουθούν μετά που έγινε υπουργός.

Με την κυρία Τουλουπάκη και με πάρα πολλούς εισαγγελείς και δικαστές μέχρι να ξεσπάσει η Novartis μιλούσα και για λόγους κοινωνικούς και για υπηρεσιακούς πολύ εισαγγελείς με έπαιρναν να προχωρήσω αιτήματα και πριν γίνω υπουργός είχα επαφές.

Μετά την αήθη προσπάθεια να πουν ότι το σκάνδαλο της Novartis  είναι σκευωρία έπαψα να επικοινωνώ. Έχω μιλήσει μια δυο φορές με την κυρία Τουλουπάκη μετά την δήλωση του Μαξίμου για την Novartis ,μπορεί δεν είμαι βέβαιος. Για την υπόθεση Novartis δεν υπήρξε καμία τηλεφωνική επικοινωνία μου με την κ.Τουλουπάκη.

Πριν την Novartis μιλούσα και με την κ. Τουλουπάκη και με την κ,Ράικου μετά την Novartis 1-2 φορές έχω μιλήσει με την κ.Τουλουπάκη για κοινωνικούς λόγους . Το λέω για λόγους ασφαλείας μπορεί και να μην έχω μιλήσει. Δεν υπήρξε ποτέ σύσκεψη με την κ. Τουλουπάκη προκειμένου να μιλήσουμε για την υπόθεση Novartis, αγνοούσα και ποιοι ήταν οι εμπλεκόμενοι πολιτικοί το έμαθα εκείνο το απόγευμα στο Μαξίμου.»

Αποστάσεις από την επιλογή Τουλουπάκη να μην στείλει αμελλητί τους φακέλους με τα πολιτικά πρόσωπα στη Βουλή

Όμως ο κ. Παπαγγελόπουλος πήρε αποστάσεις από την επιλογή της κ.Τουλουπάκη που δεν έστειλε αμελλητί τις υπόθεσης για τα πολιτικά πρόσωπα στο κοινοβούλιο. «Μπορεί να έχει δίκιο ο κ. Αγγελής όταν κατηγορεί την κ.
Τουλουπάκη ότι δεν έστειλε αμελλητί το φάκελο στη Βουλή για τα πολιτικά πρόσωπα. Δικαίωμα του να ζητήσει την διώξει της κ. Τουλουπάκη. Εγώ λέω αυτά που θεωρούν εμένα ότι λέει ο κ. Αγγελής θα ελεγχθούν από την δικαιοσύνη. Τωρα πως η κ. Τουλουπάκη δικαιολόγησε τις ενέργειες της στον κ. Αγγελή εμένα δεν με αφορά. Αν υιοθετηθεί η θεωρία του αμελλητί άρα η κ. Ράικου λέει ψέματα ότι εγώ παρενέβην να στείλει υποθέσεις στη Βουλή.»

Όσο όσον αφορά την δήλωση της κ. Ράικου ότι χάθηκαν εκατομμύρια από το μη έλεγχο των εμβασμάτων της Novartis και ότι έχει ευθύνη ο κ. Παπαγγελόπουλος, ο τεως αναπληρωτής υπουργος απάντησε. «Μόνο ένας άσχετος νομικός ή μόνο ένας απελπισμένος άνθρωπος μπορεί να πει αυτή τη βλακεία. Δεν ξέρει τι λέει καμία ανάμειξη δεν έχω εγώ. Δεν τους βγαίνει η υπόθεση Novartis και τώρα πάνε να βάλουν το αδίκημα της απιστίας.

Η υπόθεση για τους γιατρούς είναι στην ανάκριση και είμαι βέβαιος ότι η εισαγγελία διαφθοράς έχει κάνει τις απαραίτητες ενέργειες και έχει ενημερώσει τους φορείς να διεκδικήσουν χρήματα. Η κ. Ράικου νομίζει ότι πετώντας 10 ψέματα και έχοντας την κάλυψη της πλειοψηφίας της προανακριτικής θα γλιτώσει. Δεν θα γλιτώσει.Από δω και πέρα θα αρχίσω να γλεντάω με αυτή την ανόητη ιστορία».

Tέλος μιλώντας για τον τέως πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ανέφερε ότι συναντήθηκε πρόσφατα μαζί του και ότι ο ίδιος τον συμπονά για την ταλαιπωρία που περνά

«Ο Αλέξης Τσίπρας είναι άνθρωπος που έχει αίσθηση δικαίου ξέρει πολύ καλά τι έχει γίνει ο ίδιος είπε αν τολμάτε βάλτε κι εμένα στην προκαταρκτική. Η τελευταία μου επικοινωνία ήταν το τελευταίο διάστημα. Οι σχέσεις μου με τον Αλέξη Τσίπρα είναι ίδιες που ήταν πάντα πολύ καλές και είσαι ίσα καταλαβαίνω κι αισθάνομαι ότι ο κ. Τσίπρας με συμπονάει αυτή τη στιγμή για την ταλαιπωρία που περνάω. Ο κ. Τσίπρας θεωρεί ότι δεν θα παραπεμφθώ γιατί δεν υπάρχουν στοιχεία. Το πιστεύει όλος ο κόσμος το ίδιο. Ο κόσμος με χτυπά στην πλάτη, με κερνάνε όπου πάω, έχει αποφανθεί ο κόσμος για μένα, έχω αποκτήσει μεγάλη αναγνωρισιμότητα, ούτε μαύρα γυαλιά φοράω, ούτε με αστυνομικούς είμαι , κάποιοι άλλοι στο τέλος θα κυκλοφορούν με μπούργκα».

Θεσσαλονίκη: Το «δέντρο της μνήμης» προς τιμήν των θυμάτων των Τεμπών θα τοποθετηθεί στην παλιά παραλία

dentro

Θεσσαλονίκη: Το «δέντρο της μνήμης» προς τιμήν των θυμάτων των Τεμπών θα τοποθετηθεί στην παλιά παραλία

Πάνω του θα ριζώνει ένα μεταλλικό δέντρο με ανοιγμένα τα κλαδιά του προς τον ουρανό

Υπόθεση Παπαντωνίου: Η αποκάλυψη Βαξεβάνη με τη λίστα Λαγκάρντ, οι απειλές και οι διώξεις

βαξ παπ

Υπόθεση Παπαντωνίου: Η αποκάλυψη Βαξεβάνη με τη λίστα Λαγκάρντ, οι απειλές και οι διώξεις

Ο πρώην υπουργός είχε απειλήσει με μηνύσεις και αγωγές για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του…

Οπαδική Βία – Αλεξάνδρας: Τέσσερις «σκληροί» μπράβοι με Καλάσνικοφ μεταξύ των συλληφθέντων

opadoi

Οπαδική Βία – Αλεξάνδρας: Τέσσερις «σκληροί» μπράβοι με Καλάσνικοφ μεταξύ των συλληφθέντων

Tρία από τα μέλη της συμμορίας βρίσκονται στις φυλακές, ενώ από τις έρευνες που έκαναν…